Gianny Bănuţă este marele câştigător al celui de-al treilea sezon „Chefi la cutiţe“: „Premiul în bani nu a fost şi nu este important pentru mine“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulian Bănuţă, cunoscut drept Chef Gianny, în vârstă de 35 de ani, a plecat acasa cu trofeul „Chefi la cuţite“ şi cu marele premiu de 30.000 de euro, marcând şi prima victorie pentru Chef Scărlătescu. Câştigătorul a vorbit despre emoţiile din finală, despre ce a învăţat din acestă experienţă şi a dezvăluit ce va face cu banii.

Ultima probă a sezonului i-a adus faţă în faţă pe cei trei finalişti, Giovanni, George şi Gianny, reprezentanţi ai celor trei echipe. O finală tricolor, în care fiecare chef a avut în luptă câte un om, i-a reunit în bucătărie şi pe foştii concurenţi eliminaţi până acum, care au avut rolul de a-I ajuta pe finalişti.

Gianny, originar din Piteşti, s-a aflat a doua participare la „Chefi la cuţite“, iar câştigarea prestigiosului titlu este un vis împlinit pentru el.  Într-un interviu pentru Antena 1, Gianny a spus că a fost copleşit de emoţii atunci când a fost declarat câştigătorul trofeului „Chefi la cuţite“.

 „Mi s-a tăiat respiraţia şi lacrimile mi-au cuprins întreg chipul. Nu ştiam dacă este adevărat sau visez. Îmi spuneam în minte că nu, n-are cum, e un vis. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a oferit de-a lungul vieţii. Şi i-am mulţumit şi bunicii mele pentru că a vegheat asupra mea. Abia atunci am văzut semnele... pe bunica o chema Violeta, iar eu am ajuns în echipa mov. Astea nu sunt coincidenţe“, a declarat câştigătorul din echipa mov.

Povestea de viaţă a lui Gianny Bănuţă

Gianny Bănuţă a început să descopere tainele bucătăriei în urmă cu 19 ani. 

„La început, sincer să fiu, lipsa banilor m-a împins către acest domeniu. Nu aveam de nici unele. Mi-a fost foarte greu timp de 2 ani, am spălat vase, am făcut curat, nu m-am dat înapoi de la nimic şi erau foarte multe persoane care mă desconsiderau. Când am ajuns să fac salate am fost cel mai bucuros om de pe planetă. Mi s-a oferit postul aşteptat pentru că am muncit şi mi-am ascultat bucătarul. Apoi a început să-mi placă, pot spune că bucătăria mi-a intrat în sânge şi am început să iubesc ceea ce fac. Am avut şi moment foarte urâte, care m-au durut, mi s-a spus că n-o să ajung niciodată bucătar, că o să rămân un biet ajutor. Cuvintele astea mi-au dat de gândit şi am început să studies zi de zi. Şi iată că după atâţia ani am ajuns cel mai bun bucătar din Piteşti, dar şi cel mai exigent când vine vorba de client. Nu-mi place atitudinea unora care spun că «merge şi aşa». Ei bine, la mine nu merge, ori e gustos, ori nu. Punct. Au fost vremuri când nu am avut ce mânca, aşa că respect mâncarea mai presus de orice“, a declarat el pentru a1.ro.

Povestea lui de viaţă începe trist şi lacrimile îi inundă faţa de fiecare dată când îşi aduce aminte. Mama lui nu l-a vrut şi, adesea, îl dădea afară din casă. 

„Uneori mă dădea afară când spuneam că mi-e foame. Am dormit multe nopţi sub cerul liber, pe scaunele de la stadion, chiar acolo sub tabela de marcaj“, povestea concurentul atunci când a venit la preselecţii. Dorinţa de a arăta că are talent în bucătărie l-a făcut să vină de două ori la „Chefi la cuţite“.

Întrebat care crede că au fost atuurile sale în faţa celorlalţi concurenţi, Gianny a spus că se consider „un bun executant“ care nu se dă înapoi de la nimic: „ Am câştigat pentru că am avut un meniu diferit. Ştiam că am în spatele meu o echipă puternică şi că mă pot baza pe ei. Lorant cu ciocolata… Mitea, care s-a dovedit a fi un prieten înainte de toate şi cu care m-am împrietenit şi am aflat că vorbim aceeaşi limbă în bucătărie... Le mulţumesc tuturor colegilor mei de echipă, fără ei nu aş fi reuşit, dar şi lui chef Scărlătescu, cel care ne-a îndrumat şi ne-a condus până în finală. Cât despre calităţile mele, aş zice că sunt un bun executant şi niciodată nu dau înapoi de la nimic. Chiar şi atunci când chef Scărlătescu m-a rănit prin comparaţia cu Filip, mi-am jurat mie însumi că o să-i demonstrez că nu sunt aşa. Şi mă bucur enorm că a avut încredere în mine până la urmă. “

Gianny, în relaţia cu chefii

Gianny a vorbit şi despre lucrurile pe care le-a învăţat de la cei trei chefi de-a lungul competiţiei: „Am învăţat să-mi coordonez şi mai bine coechipierii din bucătărie. Am învăţat că întotdeauna trebuie să ai backup pentru backup, lucru pe care l-am omis până acum. Şi am mai învăţat când trebuie să fii dur şi când prietenos.“

Cât despre relaţia cu Cătălin Scărlătescu, câştigătorul spune că este un chef „dur, pentru că iubeşte perfecţiunea în farfurie, lucru pe care unii nu-l înţeleg decât dacă îşi dau seama că nu există jumătăţi de măsură la un profesionist“. „Sincer să fiu, mie unul mi-a plăcut, chiar dacă a mai ţipat la mine sau nu i-a plăcut ceea ce am făcut. Cu siguranţă vom păstra legătura şi chiar îmi doresc să lucrez alături de el, e un bucătar bun şi cunoaşte multe secrete pe care le vreau şi eu“, a mai spus Gianny.

gianny si chef scarlatescu foto antena 1

FOTO Antena 1

Gianny va dona o mare parte din bani în scop caritabil

Întrebat ce are de gând să facă cu marele premiu de 30.000 de euro, Gianny a mărturisit: „Premiul în bani nu a fost şi nu este important pentru mine. O parte din bani vreau să îi donez unor copii care nu au familie sau unor orfani. Mi-aş dori să fac o înţelegere cu o asociaţie, prin care să pot ajuta pe acei copii să primească hrană şi educaţie. O altă sumă de bani din premiu, mai mică, o voi investi în nişte cursuri de pregătire şi specializare pentru mine. Tot ce contează pentru mine este trofeul pe care scrie chef Gianny, câştigător sezonul 3 «Chefi la cuţite». A fost tot ce mi-am dorit, încă din sezonul trecut, când nu am ajuns în echipe. Era visul meu. Iar acest trofeu îmi dă încredere în mine. E o mare bucurie să îţi vezi visul împlinit.“

Legat de planurile de viitor câştigătorul sezonului 3 „Chefi la cuţite“ spune că, este un om constanta care îşi iubeşte meseria şi restaurantul în care lucrează în Piteşti, însă i-ar plăcea să aibă ocazia să lucreze cu chefi mari de la noi, să înveţe şi într-o bună zi să-şi deschidă „propriul restaurant, mic şi cochet“.

gianny/castigator chefi la cutite foto antena 1

FOTO Antena 1

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite