FOTO Poveştile celor 15 finalişti de la „Românii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre au ales cei 60 de semifinalişti şi finaliştii căzuţi la duel. FOTO Pro TV
Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre au ales cei 60 de semifinalişti şi finaliştii căzuţi la duel. FOTO Pro TV

Fie că sunt concurenţi independenţi sau membri ai unor formaţii, finaliştii din al treilea sezon al emisiunii de la Pro TV au reuşit să-i impresioneze pe cei trei experţi din juriu prin inovaţie şi improvizaţie. Telespectatorii care în ediţiile precedente au votat muzica rap a lui Adrian Ţuţu şi trucurile mentalistului Cristian Gog au din nou puterea deciziei asupra cecului de 120.000 de euro.

În urma preselecţiilor desfăşurate în toată ţara, Andra, Mihai Petre şi Andi Moisescu au ales 60 de echipe care s-au întrecut în cele cinci semifinale. Din fiecare etapă, au fost aleşi trei finalişti, doi prin voturile publicului şi unul prin decizia juriului care a optat între cei aflaţi la duel.

Vineri seară, verdictul stă din nou în mâinile telespectatorilor. Vă prezentăm poveştile celor care ar putea scrie istorie în filele talent-showului de la Pro TV.

Gabriela Artene – cântăreaţă

Apariţia concurentei în vârstă de 58 de ani a atras atenţia în prima semifinală, când publicul i-a acordat cel mai mare număr de voturi, cu toate că participanta a practicat alte meserii. Gabriela Artene este consultant financiar la AXA Asigurări şi asistent medical principal la spitalul de neurochirurgie. Mamă a trei fetiţe, femeia şi-a pierdut un copilul cel mic care a murit subit în timpul somnului, iar în 2010 a rămas văduvă, soţul ei având cancer.

romanii au talent

Pentru ea, concursul reprezintă şansa vieţii. „Participarea la «Românii au talent» înseamnă foarte mult. Este un mare vis pe cale de a se împlini: acela de a putea cânta arii din opere pe scenă, de a mi se recunoaşte un talent pe care l-am ţinut ascuns în suflet, pentru că prea multă lume „bună“ m-a respins şi a râs de mine. Emisiunea înseamnă recunoaştere fără pile, prin ce poate demonstra omul cu talent că este în stare să creeze“, spune Gabriela Artene.

Vlad Grigorescu – mentalist
Al doilea mentalist din ţară, după Cristian Gog, are 26 de ani, este originar din Târgovişte şi a absolvit Facultatea de Design de Produs (Arhitectură). Pasiunea pentru iluzionism a deprins-o de la tatăl său, încă de la şase ani. „Tata a venit la mine, mi-a arătat un nasture, l-a strâns în pumn şi l-a făcut să dispară. Apoi, m-a pus să mă caut în buzunarul de la spate şi acolo am găsit nasturele. Tata nu este magician, dar ştia şi el trucul ăsta şi a vrut să mă ţină ocupat. Aşa, m-a ţinut ocupat toată viaţa“, spune Vlad Grigorescu.


„Particip la emisiune pentru că vreau să le arăt oamenilor că magia nu înseamnă doar trucuri, căci trucuri pot face toţi. Magia este o formă de artă prin care se pot spune poveşti şi se pot transmite mesaje şi emoţii. Magicianul nu trebuie să fie un personaj arogant pentru că el ştie cum se fac nişte trucuri, ci trebuie să distreze“, spune cel care susţine spectacole de iluzionism în toată ţara.

romanii au talent

Ghenadie Rotari – cântăreţ la acordeon

Studentul de 21 de ani din Chişinău a fost salvat de juriu în prima semifinală, când a ajuns la baraj. Anul trecut, în decembrie, el a susţinut cu succes examenul de admitere la Royal Academy of Music din Londra, una dintre cele mai prestigioase academii de muzică din lume.

romanii au talent

„Participarea mea la «Românii au talent» este o altă metodă de a demonstra publicului posibilităţile instrumentului. Pentru mine, este o nouă experienţă întrucât nu am participat niciodata la un show de acest tip, iar emoţiile create şi transmise sunt de un alt gen. Eu nu am interpretat niciodată în faţa publicului de pe teritoriul României şi cred că acest show este un alt pas în cariera mea de artist. Sper că publicul va aprecia ceea ce fac“, spune Ghenadie Rotari.

Corul Fiat Lux

Corul de cameră Fiat Lux din Oradea este format din 25 de tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 22 de ani. În limba latină, Fiat Lux înseamnă „Să fie lumină!“, corul fiind înfiinţat în anul 2005. „Totul a început când am primit o invitaţie la un concert de colinde şi am pregătit pentru acest eveniment câteva din frumoasele noastre colinde tradiţionale. După succesul avut şi după bucuria provocată publicului la acel concert, am  hotărât să continuăm  repetiţiile şi iată că suntem aici, în formula actuală“, spune Antonia Nica, dirijorul corului şi membrul fondator.

corul fiat lux romanii au talent foto pro tv

„În copilărie, am început orele de pian la Liceul de Artă, dar nu aveam acasă un pian aşa cum era necesar. Eram prea săraci, aşa că în competiţiile de pian aveam doar locul III, în ciuda talentului extraordinar pe care îl dovedisem. Eu sufeream, ai mei sufereau, dar am perseverat şi în clasa a şasea, printr-un noroc, părinţii au reuşit să-mi cumpere o vechitură de pian şi a fost una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea“, povesteşte Antonia Nica. „Emisiunea reprezintă o ocazie binevenită de a-i bucura pe cei de lângă noi şi mai mult decât am făcut-o până acum, în drumul nostru spre maturitate“, explică ea.

Trupa de dans WhoGonStopUs 

Deşi apărut recent pe scena artistică, în 2011, grupul WhoGonStopUs a reuşit să-şi creeze un nume, „Kotoy, demonstraţie!“ fiind, cu siguranţă, o expresie foarte cunoscută publicului larg. Kotoy, cel mai celebru membru al formaţiei, este partenerul lui Smiley din spoturile publicitare pentru o companie de telefonie mobilă şi, împreună cu Freak, un alt coleg, s-a remarcat în concertele lui Alex Velea şi ale Antoniei. Membrii trupei WhoGonStopUs au mai dansat pentru CRBL, Inna, Delia şi Andreea Bănică.


„De ce am vrut să mergem la competiţia «Românii au talent»? Iubim ceea ce facem. «Românii au talent» este o sansă inedită şi un pas important în viaţa şi în cariera fiecăruia dintre noi, este sansa pe care o cerem şi pe care o avem de a demonstra de ce suntem în stare“, spune liderul grupului, Kotoy.

whogonstopus


Căldăraru Diana – cântăreaţă

Adolescenta de 14 ani din Fălticeni a impresionat audienţa cu o melodie a Aliciei Keys, pe care a interpretat-o atât vocal, cât şi la pian. „Când am împlinit doi ani, părintii mei şi-au dat seama că am ureche muzicală pentru că începusem să fredonez în casă tot ce auzeam la radio. Mai târziu, pe la trei ani, mama a rugat o cunoştinţă să se ocupe de mine şi să mă înveţe cântecele pentru copii. Am făcut şi o înregistrare la un studio local cu melodia ,,În ogradă“, pe care o am şi acum înregistrată“, spune adolescenta.


Cea mai valoroasă realizare pe plan artistic este această calificare la «Românii au talent». Urmăresc această emisiune de la prima ediţie, stau cu sufletul la gura şi sunt atentă la fiecare concurent. «Românii au talent» este o şansă pe care mi-a dat-o Doamne, Doamne şi pe care n-aş vrea s-o ratez“, recunoaşte Diana Căldăraru.

diana caldararu

Dansatoarea de step Camelia Duţă 

Concurenta de 32 de ani şi-a petrecut copilăria într-un centru de plasament, urmând cursurile Şcolii Speciale şi învăţând croitorie. La 18 ani, ea a părăsit instituţia în care a crescut, fiind nevoită să doarmă în parcuri. „Am supravieţuit muncind zilnic în blocurile din zonă. Făceam curăţenie şi primeam bani de la locatari. Aşa am reuşit să-mi asigur hrana zilnică, fără a recurge la gesturi extreme“, recunoaşte ea.

Camelia Duta Romanii au Talent

Camelia a muncit pentru a supravieţui şi nu i-a fost ruşine să recunoască de unde a plecat, ştiind că efortul îl înnobilează pe om. De-a lungul anilor, ea a făcut menajul, a lucrat într-o vopsitorie auto, la o fabrică de jucării, într-un depozit de produse alimentare şi într-un second-hand, iar la un moment dat, unul dintre şefii ei şi familia acestuia au încurajat-o să-şi urmeze marele vis, acela de a dansa pe o scenă mare. „Ei m-au susţinut şi i-am văzut ca pe nişte părinţi“, a spus cea care şi-a regăsit mama de curând, după opt ani în care nu a mai văzut-o. „După terminarea programului, mă încuiam în service-ul auto şi învăţam coregrafie de pe internet“, spune ea cu mândrie. 

Dansatorii Alexandru Minculescu şi Andra Păcurar 

Adolescenţii de 16 ani sunt vicecampioni naţionali la dans sportiv şi deţinători a peste 100 de cupe şi de medalii în România şi în străinătate. „Oricât de multe sacrificii faci şi ca dansator de performanţă eşti de o mie de ori mai câştigat decât un copil obişnuit, cu mult timp liber şi un program dezordonat“, spune Andra. „Cele mai mari mulţumiri vreau să le aduc părinţilor de acasă, dar şi celor de la sala de dans“, vorbeşte Alexandru despre oamenii care l-au ghidat pe drumul performanţei.

dansatori

Cei doi tineri se antrenează zilnic şase ore, iar la „Românii au talent“ vor să-şi afirme atât abilităţile personale, cât şi să-şi promoveze stilul de dans, în faţa publicului larg.

Ana Munteanu, pictoriţă în nisip

Artista cu cel mai mare punctaj din a treia semifinală a impresionat auditoriul pictând un tablou din nisip. Tânăra de 27 de ani din Chişinău a  urmat cursurile liceului Republican de Arte Plastice Igor Vieru şi a continuat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Republica Moldova. Arta pe care o practică este o adevărată provocare pentru ea.

image

„E destul să greşeşti o linie sau o pată ca să pierzi subiectul. E o tehnică atât de fragilă încât te face să-ţi opreşti suflarea la fiecare mişcare“, îşi descrie ea desenele narative. În ciuda talentului, Ana recunoaşte că nu a fost apreciată moral şi financiar la adevărata valoare. „Arta fără spectatori e ca o simfonie în care cineva cânta cu un instrument dezacordat.  Din acest considerent am şi venit la «Românii au talent»: pentru a arăta spectatorilor frumuseţea artei, dar şi faptul că ceea ce la prima vedere pare o joacă de copii, o joaca în nisip, poate deveni artă, spune Ana Munteanu.

Classic Beat Orchestra 

„CBO este singura trupă din Romania creată din dorinta de a readuce muzica clasică în actualitate, de a demonstra că aceasta poate suna şi altfel“, spune Mischa Simeonov, liderul grupului care interpretează mai multe genuri muzicale. „Atât de «altfel» încât să te surprindă prin pasajele de muzică clasică reinterpretate într-un stil nou, energic şi captivant, propriu CBO“, mai zice el. Sub deviza „Light up the classics!“, Classic Beat Orchestra are curajul de a-i pune pe Bach, Beethoven, Rachmaninoff faţă în faţă cu puterea tobelor şi cu energia ritmurilor moderne.


„Participarea la concurs este tot ce îşi doreste un artist: să fie audiat şi vizionat de un număr impresionant de oameni şi, bineinteles, sperăm noi, să fim apreciaţi“, explică Mischa Simeonov.

classic beat orchestra

Olteanu Bogdan - pictor 

Tehnicianul de 39 de ani din Bucureşti are o poveste de viaţă impresionantă. „O boală a copilăriei mi-a afectat auzul, la inceput mai putin, dar în timp s-a agravat. Medicul mi-a recomandat purtarea unei proteze auditive şi mutarea în prima bancă. Acest lucru m-a marcat si în timp abia am reuşit să trec peste această problemă“, explică el. „În şcoala generală am fost de câteva ori la cercul de pictură de la Palatul Copiilor. Pictam, ca şi la şcoală, diverse teme, nimic interesant, după părerea mea. Un singur lucru mi-a captat atentia: erau copii care pictau si pe pânză şi mi-am dorit şi eu să fac asta“, îşi rezumă el parcursul.

pictura glitter

„Talentul meu nu ştiu de unde vine şi unde se termina. El exista şi îmi hrăneste imaginaţia, curiozitatea şi setea de cunoaştere. Doar imaginatia este ultima limită, dupa cum spunea  Einstein. Dau viaţă ideilor şi creez lucruri care pentru mine sunt frumoase. Am făcut o pasiune pentru frumos“, explică finalistul.

Palamari Mircea – dansator

Concurentul în vârstă de 19 ani s-a născut la Chişinău, dar şi-a petrecut copilăria în satul Donici, la bunica sa. „Când aveam 4 ani, părinţii mei au obţinut o cameră într-un cămin şi m-au luat să locuiesc cu ei. În perioada aceea s-a născut şi sora mea, Daniela, astfel că locuiam patru persoane într-o cămăruţă mică, unde bucătăria şi baia erau comune. Perioada aceasta a fost una dintre cele mai grele“, mărturiseşte el. Mircea practicat mai întâi dansuri populare, iar în liceu, la 14 ani, s-a îndreptat către dansul modern. Tânărul a participat la mai multe festivaluri internaţionale de dans şi este şi coregraf pentru copii şi juniori. 

palmari mircea

„Sunt nespus de mulţumit de şansa pe care mi-a oferit-o emisiunea deoarece un asemenea show este un nou început pentru mine, fiind cheiţa fermecată spre multe alte uşi“, recunoaşte tânărul.

Bruno Icobeţ – dresor canin 

Concurentul din Târgovişte are 50 de ani a absolvit facultatea de Chimie, după care a fost repartizat la combinatul Petrochimic din Piteşti. Dresajul canin este o pasiune pentru care s-a antrenat în ultimii ani. „Disc dog este sportul care celebrează legătura dintre câine şi om, printr-o colaborare perfectă în echipă. Mai mult decât atât, este singurul sport în care nu poţi da vina pe coechipierul canin în momentul în care tu, omul, eşti de vină“, explică Bruno.

dresura caine

„Participarea noastră la «Românii au talent» va fi un manifest pentru educaţie canină şi umană în acelaşi timp. Nu sunt profesionist şi nu îmi caştig existenţa cu câinii. Sper, în schimb, că viaţa telespectatorilor şi a câinilor acestora să ia o nouă turnura, aşa cum s-a întâmplat cu mine când l-am vazut pe Ron Watson“, mai zice Icobeţ.

Trupa Florea – acrobaţi

Numele formaţiei este numele de familie a doi dintre membri, liderii trupei (Antoaneta Stoica, fosta Florea si fratele ei, Alexandru Florea). Artiştii din Bucureşti au început să se antreneze de la cinci ani, practicând gimnastică.


„Participarea la concurs este o experienţă deosebită pentru trupa noastra deoarece avem ocazia să performăm pentru românii noştri. Ne antrenăm în jur de trei ore pe zi. Ne dorim ca în viitor să cucerim un trofeu la cel mai mare festival de circ din lume de la Monte Carlo“, spune Antoaneta Stoica.

trupa florea

Sandu Eduard Andrei - ventriloc

Actorul de 33 de ani din Iaşi a urcat pe scenă alături de „Nea Alecu“, o păpuşă pe care a mânuit-o cu o dexteritate rară. Numărul gândit de actorul moldovean a avut ca linie dominantă ironizarea membrilor juriului, Mihai Petre, Andra şi Andi Moisescu. 


Eduard Sandu a evoluat timp de opt ani, după terminarea facultăţii, pe scena Teatrului „Mihai Eminescu“ din Botoşani, dar şi-a dat demisia în 2011, în căutarea realizării profesionale. Tânărul ventriloc este strănepotul lui Miluţă Gheorghiu, un actor legendar în perioada interbelică la Iaşi, rămas în analele teatrului românesc cu o interpretare de excepţie a rolului principal din piesa „Chiriţa în provincie“. 

ventriloc

„Sper ca participarea mea la concurs să îmi facă cunoscut talentul, ca lumea să vadă şi să ştie ce e un ventriloc. Cred că această emisiune îmi va schimba viaţa prin faptul că mă aduce în faţa oamenilor. Sunt sigur că după această emisiune lumea o să vină la spectacole mult mai mult decât vine în momentul de faţă“, spune concurentul.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite