Documentare de ştiinţă. Cele mai interesante producţii din seara aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Documentare de ştiinţă
Documentare de ştiinţă

Pasionaţii de documentare de ştiinţă au în seara aceasta câteva producţii interesante în programul TV. Iată câteva recomandări:

Documentare de ştiinţă. Latura întunecată a ştiinţei: Straniu, dar adevărat. Discovery Science. 22:45. Descoperim ce se întâmplă când studiile ştiinţifice merg prea departe. Dezbătând întrebări care, după părerea unora, ar trebui să rămână nerostite, al doilea sezon al acestui program se întoarce în laborator ca să prezinte elemente ştiinţifice stranii şi să dezvăluie unele dintre cele mai bizare experimente din istorie. 

Combinând decoruri virtuale uimitoare cu reconstituiri dramatizate, această serie stranie, dar şi amuzantă, plină de date reale, explorează lumea întunecată şi neclară a înţelegerii umane, în care pot să apară experimente controversate şi rezultate cutremurătoare. De la eforturile unui om de ştiinţă care voia să readucă morţii la viaţă până la încercările dezastruoase ale CIA de a „spăla creierul” unor subiecţi sau ideea de a folosi lilieci pentru a lansa bombe deasupra Japoniei, acest program fascinant în şase părţi îi invită pe telespectatori să evalueze limitele incomode, tulburătoare sau chiar discutabile ale ştiinţei şi cunoaşterii. 

Documentare de ştiinţă. „Disecţii ale giganţilor naturii”, pe Viasat Nature

Documentare de ştiinţă. Pe urmele furtunii. Discovery World. 21:10. Marile Câmpii din SUA acoperă o suprafaţă de 1.800.000 kilometri pătraţi de teren absolut plat, motiv pentru care regiunea este cunoscută sub numele de "Aleea Tornadelor". În fiecare primăvară, tiparele meteo în schimbare creează reţeta unei noi catastrofe. Mase de aer se ciocnesc cu forţe devastatoare, producând tornade ucigătoare care distrug vieţile şi proprietăţile oamenilor.

În fiecare an, oameni de ştiinţă, fani şi excentrici îşi iau inima în dinţi, pregătindu-se pentru încă un sezon pe urmele furtunii. Obiectivul lor este să vadă una dintre cele mai ucigătoare şi mai violente creaţii ale Mamei Naturi: tornada. Însă nu se mulţumesc doar să o vadă, ci speră să reuşească imposibilul şi chiar să pătrundă într-una dintre aceste furtuni!

Documentare de ştiinţă. Disecţii ale giganţilor naturii. Viasat Nature. 22:00. În fiecare episod se prezintă o disecţie care dă ocazia publicului să înţeleagă dintr-o perspectivă nouă animalele şi evoluţia lor. Echipa de specialişti se aventurează în locaţii exotice pentru a studia felul în care un habitat dificil a condus la evoluţia unor animale spectaculoase cum ar fi ursul polar, caşalotul şi gigantica ţestoasă pieloasă. Pe măsură ce aceste creaturi imense sunt disecate pentru o examinare amănunţită, imagini uluitoare ale disecţiei aduc dovezi ştiinţifice ale evoluţiei şi dezvoltării animalelor. E un mod unic de a da posibilitatea celor care vizionează serialul să observe curiozităţile şi minunile naturii din interiorul creaturilor.

Documentare de ştiinţă. Planeta Pământ. 22:00. BBC Earth. O poveste de proporţii epice îi poartă pe telespectatori către cele mai uluitoare locuri de pe Pământ, pentru a-i ajuta să înţeleagă ce legături există între formele de viaţă.  

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite