Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poveşti de dragoste sau de viaţă, idile şi întâmplări amuzante alături de prietene, toate fac parte dintr-o scurtă listă a filmelor pe care orice femeie ar trebui să le vadă. Aici se regăsesc producţii precum „Casablanca“, „Sweet November“, „Gone with the Wind“ şi „The Notebook“.

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Casablanca“ (1942)

Una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste transpuse pe marele ecran, „Casablanca“ este o peliculă care nu trebuie ratată. Filmul, cu Humphrey Bogart şi Ingrid Bergman, are acţiunea plasată în timpul celui de-al doilea război mondial. Pelicula se concentrează asupra unui om împărţit între, după cuvintele unui personaj, dragoste şi virtute. El trebuie să aleagă între dragostea sa pentru o femeie şi ajutarea ei şi a soţului ei, lider al Rezistenţei cehe, să scape din oraşul Casablanca, care făcea parte din Marocul controlat de Regimul de la Vichy, pentru a-şi continua lupta împotriva naziştilor. „Casablanca“ este considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX, deşi nimeni nu credea că o să aibă succes.

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Sweet November/ Idile de noiembrie“ (2001)

În fiecare lună, Sara (Charlize Theron) alege mai mult sau mai puţin la întamplare câte un bărbat căruia îi propune un pact: să stea împreună o lună şi să trăiască după regulile ei, ideile ei şi visurile ei. Apoi să se despartă şi să meargă fiecare pe drumul lui, fără nicio obligaţie şi, mai ales, fără perspectiva unui viitor împreună. Idila trebuie să dureze exact o lună – aceasta e singura regulă pe care Sara o respectă cu sfinţenie. Şi cum este o femeie superbă, puţini sunt cei care refuză acest joc al dragostei şi întâmplării.

Noiembrie este luna în care îl găseşte pe Nelson (Keanu Reeves), un tânăr ambiţios pentru care în viaţă nu există nimic mai important în afară de succesul în carieră. După apariţia sa, Sara îl tentează cu perspectiva unei vieti trăite la maximum, cu bucuria clipei, a plăcerilor simple sau nebuniilor de moment, reuşind puţin câte puţin să îl scoată din carapacea lui. Ce trebuia să fie o simplă aventură, devine curând o mare poveste de dragoste.În cele din urmă, Nelson descoperă că idilele de o lună nu sunt un simplu joc al seductiei şi că Sara încearcă cu disperare să dea un sens ultimelor sale luni de viaţă.

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Before Sunrise/ Înainte de răsărit“ (1995)

O studentă franţuzoaică, aflată în ultimul an, Celine, interpretată de Julie Deply, întâlneşte un băiat American pe nume Jesse (Ethan Hawke) în trenul pe ruta Budapesta - Viena. În Viena coboară amândoi şi ies împreună. Idila lor de 14 ore este foarte impresionantă, doar că la sfârşitul călătoriei, vor trebui să se despartă. Sau nu?

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Titanic“ (1997)

Filmul spune povestea de dragoste dintre Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), o tânără dintr-o familie bogată, şi Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), un băiat cu venituri modeste, care se cunosc pe impresionantul vas de croazieră şi se iubesc preţ de doar câteva zile, până când un eveniment tragic îi desparte pentru totdeauna. Gloria Stuart joaca rolul lui Rose bătrână iar Billy Zane joacă rolul lui Caledon Hockley, logodnicul tinerei Rose. Regizorul James Cameron a văzut povestea de dragoste ca o modalitate de a lega audienţa de tragedia navei. Melodia principală a acestui film, „My Heart Will Go On”, a fost cântată de Celine Dion.

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Gone with the Wind/ Pe aripile vântului“ (1939)

„Pe aripile vântului“ este unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei, fiind primul film color de mari proporţii, realizat prin folosirea procedeului Technicolor, durata filmărilor întinzându-se pe 140 de zile. Lungmetrajul este inspirat din romanul omonim scris de Margaret Mitchell. Acţiunea are în centru povestea de iubire pe care egoista Scarlett O’Hara (Vivien Leight) o poartă lui Rhett Butler (Clark Gable), o iubire care nu este recunoscută în mod direct. Orgoliul femeii se întoarce în final împotriva ei, pierzându-l pentru totdeauna pe cel pe care l-a iubit întotdeauna.

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Dirty Dancing“ (1987)

Baby Houseman (Jennifer Grey) este o adolescentă de 17 ani, care în fiecare an îşi petrece vacanţa într-o tabără de vară la Catskills, alături de familia sa. Vacanţa pare a fi una obişnuită, până când atenţia lui Baby este atrasă de instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze). Spionându-l, Baby află că Johnny şi Penny, prietena şi partenera lui de dans, sunt într-o situaţie delicată. Penny este total bulversată în momentul în care-şi dă seama că este însărcinată, iar după îndelungi ezitări se decide să întrerupă sarcina. Pus în situaţia de a-şi găsi o nouă parteneră, Johnny acceptă să o iniţieze pe Baby în tainele dansului. Mişcările senzuale şi magia dansului îi conduc pe cei doi într-o furtunoasă poveste de dragoste. Însă tatăl lui Baby, care crede că vinovat de sarcina lui Penny este chiar Johnny, se opune cu vehemenţă unei relaţii între cei doi. Johnny şi Baby vor trebui să se lupte pentru a rămâne parteneri pe ringul de dans, dar şi pentru a-şi salva dragostea.

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „The Notebook/ Jurnalul“ (2004)

Allie Hamilton (Rachel McAdams) şi Noah Calhoun (Ryan Gosling) se întâlnesc într-o seară la carnaval şi se îndrăgostesc. Părinţii ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată şi cunoscută, şi hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah. Allie a aşteptat mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulţi ani hotărăşte să se logodească cu Lon, un chipeş soldat american. Măcinată încă de dragostea pe care o nutreşte faţă de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia şi constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah şi proaspătul ei logodnic.

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Sex and the City: The Movie“ (2008)

Sarah Jessica Parker apare în rolul care a consacrat-o, Carrie Bradshow, jurnalista mereu în căutarea partenerului ideal. Viaţa ei nu poate fi concepută în afara magicului grup de prietene din care fac parte voluptoasa Samantha (Kim Catrall), ingenua Charlotte (Kristin Davies), cinica Miranda (Cynthia Nixon), iar mai nou şi asistenta ei personală Louise (Jennifer Hudson). Împreună, cele mai bune prietene reuşesc să transforme orice eveniment fericit, orice despărţire sau depresie într-o ocazie excelentă de a face cumpărături din magazinele celor mai în vogă designeri şi de a vorbi despre sex şi bărbaţii din vieţile lor. Marea întrebare rămâne deschisă: se va căsători Carrie cu Mr Big (Chris Noth)?

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Meet Joe Black/ Întâlnirea cu Joe Black“ (1998)

Ciclul vieţii umane este serios bulversat când Moartea se hotărăşte să vină în vizită pe Pământ. Prinţul întunericului nu se va obosi el însuşi să întreprindă antrenanta, dar obositoarea călătorie, ci va trimite un sol, în persoana lui Joe Black, un chipeş Înger al Morţii, interpretat de Brad Pitt. Locul ales de Moarte este casa bogătanului proprietar al unui imperiu multi-media, William Parrish (Anthony Hopkins). Cu toate că este îndurerat de pierderea prematură a soţiei sale, Parrish şi-a găsit alinarea lângă cele două fete superbe ale sale, Allison şi Susan.

Exact în ajunul celei de-a 65-a aniversări, când cele două fiice ale sale îi pregătesc o petrecere grandioasă, William este lovit de un atac de cord care aproape îi este fatal. În acest moment îşi face apariţia Inevitabilul care se materializează în corpul unui bărbat atrăgător, Joe Black, pe care Susan îl cunoscuse la un restaurant înainte de a fi ucis într-un accident auto. Imediat, corpul său va fi ocupat de Moarte. Deşi vine cu intenţia clară de a-l lua cu el în Lumea Umbrelor, Moartea întrupată în Joe, se va abate de la misiunea sa când se va îndrăgosti de Susan. Joe Black va constata că avatarurile dragostei sunt la fel de complicate şi sfâşietoare şi pentru Moarte, cum sunt şi pentru muritorii de rând. Atât timp cât Joe Black îşi va fi pierdut capul, William Parrish va rămâne în viaţă.

Filme pe care orice femeie ar trebui să le vadă. „Belle de jour/ Frumoasa de zi“ (1967)

Privită în mod superficial, căsătoria medicului tânăr Pierre (Jean Sorel), cu soţia lui fermecătoare Séverine (Catherine Deneuve) este perfectă. Însă Séverine are dorinţe sexuale pe care nu îndrăzneşte să le împărtăşească soţului. Tânăra femeie care apare în societate ca o femeie distantă, are o taină pe care o bănuieşte prietenul de familie, Husson (Michel Piccoli). El dă discret Séverinei adresa unui bordel din Paris. În stabilimentul condus de madame Anais (Geneviève Page), Séverine devine prostituată; ea se simte acum eliberată de "bunele maniere". Spre ghinionul Séverinei, viaţa ei dublă se va complica: de ea se îndrăgosteşte un răufăcător şi este descoperită în bordel de Husson, prietenul lor de familie. Aventura ei ia o întorsătură dramatică, soţul ei ajunge să fie împuşcat de răufăcătorul gelos, iar prietenul o ameninţă pe Séverine cu divulgarea secretului.

Filme



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite