Ce puteţi vedea de Paşte la televizor: programele speciale pregătite de posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posturile de televiziune din România au pregătit programe speciale pentru zilele în care se sărbătoreşte Paştele. TVR îi are ca invitaţi pe Alexandru Arşinel şi Florin Piersic, „Clipa de fericire“ revine la Pro TV cu două ediţii, iar Antena 1 transmite în direct Sluja de Înviere.„Adevărul“ vă prezintă grila de programe.

„Ce se întâmplă, doctore?“ de Paşte

Sâmbătă, de la ora 10.30, în pragul Paştelui, Oana Cuzino vine cu o ediţie specială „Ce se întâmplă, doctore?“. Echipa emisiunii a mers până în Bucovina pentru o masă spectaculoasă. Cozonacul, carnea, hribii şi balmoşul, toate preparate după reţete tradiţionale, vin însă la pachet cu mii de calorii. O alegere simplă le poate transforma în avantaj şi nu într-o povară. O masă, indiferent cât de generoasă este, trebuie urmată de mişcare intensă şi, astfel, niciun gram în plus nu va apărea pe cântar. 

Emisiunea va continua cu o discuţie referitoare la carnea de oaie şi de miel. Un aliment excelent din punct de vedere nutriţional, pe care de multe ori îl evităm. Pastrama şi o porţie de coaste pot fi consumate tot timpul anului. Sunt surse excelente de proteine de calitate. 

Este gustos şi sănătos să mâncăm alimente neprocesate, dar cei mai mulţi dintre noi luăm săptămânal, dacă nu chiar zilnic, drumul supermarket-urilor. Săptămâna aceasta, Oana Cuzino va face un mic dicţionar de etichete şi va face referire la unele dintre cele mai bune produse de pe piaţă: lactatele fermentate.

Tot sâmbătă, vom afla de la un nutriţionist cum o sărbătoare culinară delicioasă şi, în acelaşi timp, moderată poate fi făcută în fiecare săptămână.

Pro TV aduce din nou „Clipa de fericire“

„Clipa de fericire“ revine la Pro TV în acest weekend, sâmbătă şi duminică, pentru a răsplăti eforturile unor oameni deosebiţi ce au luptat cu viaţa până au ieşit învingători. 

În Sâmbăta Mare, de la ora 22.00, telespectatorii vor cunoaşte exemple de astfel de învingători. Un campion al faptelor bune ce şi-a transformat hobby-ul într-o cauză nobilă, astfel strângând bani pentru copiii bolnavi ce au nevoie de tratamente costisitoare. Un mic luptător, care a suferit un accident la joacă, însă în ciuda tuturor problemelor e optimist şi dă dovadă de forţă interioară pentru a trece peste orice obstacole. El a avut parte de cea mai frumoasă zi din viaţa lui atunci când s-a întâlnit cu echipa preferată de fotbal. Tot sâmbătă, telespectatorii vor vedea un tânăr ce a reuşit să îşi schimbe destinul, să depăşească momentele în care dormea în parc şi să aibă acum o viaţa frumoasă, cu o familie a lui, toate posibile datorită pasiunii sale pentru muzică. 

În Duminica Paştelui, de la ora 22.30, telespectatorii vor vedea o femeie ce îşi dedică viaţa pentru a ajuta tinerii ieşiţi din orfelinate sau oamenii care trăiesc pe străzi să îşi creioneze o viaţă normală. În schimbul dedicării ei, ea a primit o clipă de fericire unică. Eforturile unei fete care are grijă de fraţii ei, după ce au rămas orfani, vor fi răsplătie cu un moment de neuitat. Un cuplu aflat la a doua tinereţe va demonstra că tot ce ai nevoie pentru a ajunge în locuri nebănuite este un trabant şi multă iubire, iar de acolo povestea vieţii se scrie singură. Însă nimic nu se compară cu bucuria din ochii unui copil care trăieşte cea mai frumoasă zi din viaţa lui după ce, la numai patru ani, s-a luptat cu leucemia. 

image

„Paştele e un nou bun prilej să ne gândim fiecare ce ne face cu adevărat fericiţi şi ce avem de îndreptat, poate hotărâri mai vechi, regrete care ne apasă. Regăsiri ce păreau imposibile, recunoştinţa către cei care au făcut oameni din noi sau ne-au salvat în momente cheie, iubire, veselie, emoţie, de toate veţi avea parte la Clipa de fericire în cele două ediţii speciale de Paşte. Veţi cunoaşte doi bunici absolut extraordinari, care vă vor aduce aminte de bunătatea bunicilor voştri, veţi râde cu cea mai simpatică trabantistă, veţi trăi emoţii copleşitoare alături de oameni care merită atenţia noastră. Într-un moment în care şi eu aştept să-mi întâlnesc marea «Clipă de fericire», sunt bucuroasă să-mi întâlnesc telespectatorii în serile de Paşte şi să facem nişte fapte bune“, a declarat Amalia Enache, gazda emisiunii. 

   

Pro TV va difuza în prima zi de Paşte, duminică, de la ora 20.30, o ediţie specială „Ferma vedetelor“, în care telespectatorii vor afla cine părăseşte competiţia. 

Observatorul Antenei 1 difuzează Slujba Învierii

În ediţia specială „Acces Direct“ din Vinerea Mare, de la ora 17.00, telespectatorii Antenei 1 vor cunoaşte povestea unor oameni speciali, precum cea a preotului Mihail Milea, fără de care viaţa multor semeni de-ai săi, copii şi bătrâni, ar fi fost cu mult mai grea. În aceeaşi ediţie, vor fi prezentate poveştile unor oameni nevoiaşi, care au nevoie de ajutorul semenilor pentru o viaţă mai bună. De asemenea, telespectatorii vor afla cum îşi va petrece Valentina Pelinel ultimele sărbători singură, înainte de venirea pe lume a fiului ei. 

Seara de Înviere le va prilejui telespectatorilor Antenei 1 o nouă întâlnire cu echipa show-ului transformătilor „Te cunosc de undeva“. Ca în fiecare sâmbătă, de la ora 20.00, juriul, prezentatorii şi concurenţii celui de-al nouălea sezon au pregătit un spectacol din care nu vor lipsi muzica live, voia bună şi personaje dintre cele mai diverse: Lady Gaga, Lidia Buble, Maria Dragomiroiu, Linda Perry de la 4 Non Blondes, Charlie Puth & Wiz Khalifa, Missy Elliott, Ace Frehley, solistul trupei Kiss, Zaz şi Patti LaBelle. Tributul serii, realizat de Florin Ristei şi FreeStay, va fi dedicat Ioanei Radu. 

image

Echipa Observator invită telespectatorii, începând cu ora 23.30, să urmărească Slujba Învierii, pe care o va transmite în direct de la Patriarhia Română, apoi, telespectatorii sunt invitaţi să ia lumina vindecătoare de la biserica de lemn Pogorârea Sfântului Duh din Parcul IOR din Bucureşti, dar şi la ceremonia Învierii de la malul mării şi în altarul credinţei româneşti din Bucovina. 

Sâmbătă, cu 20 de minute înainte de miezul nopţii, Anca Lungu este în direct în ediţia specială Observator, „Lumina Vindecătoare“, la Antena 1. „O tradiţie s-a născut şi în platoul Observatorului. Va fi pentru mine al cincilea an consecutiv în care voi fi aproape de telespectatori în Noaptea Învierii. Vom primi împreună lumina sfântă în casele şi sufletele noastre printr-o transmisiune în direct de la Patriarhia Română. E o ediţie specială pe care o prezint cu multă dragoste an de an pentru că ştiu că-n faţa micilor ecrane sunt oameni care din diverse motive nu pot fi la Slujba de Înviere - mame cu bebeluşi, bolnavi sau bătrâni - şi ştiu că doar în acest fel pot simţi şi ei bucuria şi emoţia sărbătorii“, spune Anca Lungu. 

image

Vasile Muraru şi Valentina Fătu au „Chef de râs“, la Antena 1

Duminică, 1 mai, în prima zi de Paşte, Vasile Muraru şi Valentina Fătu au „Chef de râs“, de la ora 20.00, la Antena 1. „Am pregătit un program deosebit, cu texte umoristice noi, cu invitaţi speciali şi multe surprize, într-o ediţie plină de energie şi bună-dispoziţie. Dacă în ediţiile precedente am avut surpriza să joc pe scenă alături de reni şi de nişte oiţe, de data asta voi avea alături şi doi căţeluşi, care au fost extrem de neastâmpăraţi“, spune Vasile Muraru.

Momentele umoristice pregătite de cei doi actori ai Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ vor alterna cu cele muzicale susţinute de invitaţii lor, Alina Eremia, Pepe, Irina Loghin, Fuego, Jo, Viorica şi Ioniţă din Clejani. 

Şi dacă Vasile Muraru va juca alături de doi căţei, lui Fuego i se va aduce în platou un schelet. „De asta mi l-aţi arătat? Vreţi să-l împodobesc de Paşte?“, a fost replica interpretului.

image

„Bravo, România!“

În ziua de Paşte, de la ora 22.30, telespectatorii Antena 1 au parte de „Bravo, România“, un show cu români care fac eforturi şi se implică pentru a da o mână de ajutor semenilor lor. Alte trei echipe de români inimoşi vor urca pe scenă în faţa juriului format din Mirabela Dauer, Mihai Petre şi Răzvan şi Dani, pentru a lupta pentru o cauză nobilă. Emisiunea va fi difuzată în fiecare duminică seara, de la ora 22.30.

Aşa se face că duminică, 1 Mai, de la ora 22.30, echipa Bărboşilor urcă pe scenă şi îşi unesc forţele pentru a susţine prin numărul lor de musical o povestea Gabrielei, o femeie de 39 de ani care a înlocuit dependenţa de alcool cu sportul, atletismul salvându-i viaţa şi ajutând-o să devină multiplă campioană naţională şi balcanică a României. 

Ce-a de-a doua echipă de români care urcă duminică pe scenă este cea a angajaţilor Société Générale EBS. IT-işti, analişti financiari, specialişti în HR, toţi se ridică de la birouri pentru a îmbrăca haine de scenă şi îşi depăşesc limitele pentru a susţine o cauză nobilă: aceea de a o ajuta pe Daniela, care suferă de boala Parkinsosn şi luptă să îşi crească cele doua fetiţe, una olimpică la matematică şi cealaltă gimnastă.

Aceste două echie vor concura în prima zi de Paşte la Antena 1 cu angajaţii unui department de documentare PPT, care sunt la fel de decişi să arate că pot fi artişti preţ de câteva minute. După îndelungi ore de repetiţii după programul zilnic, după ore de antrenament, aceştia sunt gata să intre pe scenă cu un singur gând, de a-l ajuta pe unul dintre colegii lor care are o situaţie mai mult decât modestă.  

image

 

Matinali în a doua zi de Paşte

Răzvan şi Dani le dau întâlnire telespectatorilor în a doua zi de Paşte, de la ora 08.00, într-o ediţie specialã a emisiunii „Neatza cu Răzvan şi Dani“. Este deja tradiţie ca în zi de sărbătoare, invitat de onoare să fie nimeni altul decât Horia Brenciu, alături de orchestra sa. Horia nu doar că va prezenta emisiunea cu matinalii, ba chiar va încerca, cu orice chip, să le ia locul. Răzvan nu a ratat ocazia să îi atragă atenţia: „Ai venit atât de des, că te-am putea trece la întreţinere“, a glumit matinalul. Brenciu nu a venit singur, ci însoţit de Julie Mayaya şi Adina Răducan, câştigătoarea „X Factor“ 2014. 

Printre invitaţii care le mai calcă pragul matinalilor se numãrã Oana Sârbu, care va susţine un mic recital alături de Horia Brenciu şi orchestra, Lidia Buble, Nelu Ploieşteanu şi Mihai Constantinescu, dar şi chefii Sorin Bontea, Florin Dumistrescu şi Cătălin Scărlătescu. Într-o asemenea zi, o bătaie cu ouă nu putea lipsi. „Câte ouă s-au spart nu vom şti, dar câştigători suntem cu toţii“, a povestit amuzat Horia Brenciu.

image

Celor trei chefi, băieţii le-au pregătit o mulţime de provocãri: de la momente muzicale şi până la prezentarea buletinului meteo, şi nu orice fel de buletin meteo, ci unul culinar. Momentul culminant va fi cel în care cei trei vor trebui să ducă, legaţi la ochi, câte o tavă cu pahare pline cu apă, pe un traseu prestabilit. 

A doua zi de Paşte, de la ora 20.30, în ediţia „Chefi la cuţite“, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu îşi unesc forţele pentru un meniu delicios de Paşte, mai ales că la jurizare îi vor avea pe Nea Mărin şi invitaţii lui printre care Liviu Vârciu, Edi Stancu, Coana Miţa.

   

Kanal D face lumină pentru un sat din Bistriţa-Năsăud

Pentru patru familii din satul Ciosa, judeţul Bistriţa-Năsăud, acesta va fi primul Paşte cu lumină. Echipa „Asta-i România“ au urcat munţii pentru a scoate la lumină poveştile românilor condamnaţi să trăiască în beznă. Kanal D a hotărât să instaleze din fonduri proprii panouri fotovoltaice pentru cele mai afectate familii din sat. Întreaga acţiune se va concretiza într-o ediţie specială de Paşte, sub titulatura „Să facem lumină“, difuzată de la ora 17.00.

„Ce am făcut cu această serie de reportaje este doar începutul, ne dorim ca gestul acesta să inspire cât mai mulţi oameni şi, de asemenea, să îşi găsească răspuns în deciziile la nivel politic, întrucât în România există aproximativ 100.000 de locuinţe fără electricitate, cu toate că aceste comunităţi trebuiau electrificate în perioada 2012-2016, conform unei Hotărâri de Guvern. Nu am rămas nepăsători la această realitate, iar prin ediţia specială de Paşte veţi putea fi părtaşii unor momente extraordinare. Visul care părea atât de îndepărtat, acela de a avea lumină, se îndeplineşte“, spune Mihai Ghiţă, realizatorul şi prezentatorul emisiunii „Asta-i România“.

Andreea Marin joacă la „Roata Norocului“

Andreea Marin este concurentă în ediţia de Paşte a emisiunii „Roata Norocului“, prezentată de Bursucu şi Ana-Maria Barnoschi. Vedeta concurează pentru o familie nevoiaşă, formată din şapte membri, care locuiesc împreună într-o singură cameră, copiilor fiindu-le greu să înveţe într-un astfel de mediu. Din veniturile foarte mici, părinţii nu îşi permit să le cumpere micuţilor lucrurile de care aceştia au atâta nevoie. „Am venit la «Roata Norocului» pentru un băieţel care provine dintr-o familie cu şapte membri care locuiesc într-un fost bloc de nefamilişti, se încălzesc doar cu un calorifer electric, o plită care sta la intrare este în loc de aragaz, baia e la comun, în hol. Ştiu că Marian îşi doreşte să facă sport de performanţă, îl susţin şi voi încerca să câştig cât mai multe premii pentru el“, a spus Andreea Marin.

image

Vedetele se duelează în hituri la „Teo Show“, luni, 2 mai, de la ora 16.45. Cântăreţii de muzică populară o au alături pe Teo Trandafir, iar cei de muzică pop îl au de partea lor pe Bursucu. Invitaţii emisiunii, Andreea Bănică, Laura Lavric, Maria Dragomiroiu, Claudia Pavel, Constantin Enceanu, Randi şi Raoul, vor oferi momente muzicale spectaculoase şi se vor distra alături de gazdele show-ului.

image

Telespectatorii TVR 1 pot urmări, în perioada Paştelui, programe de divertisment şi ediţii speciale ale emisiunilor brand ale postului, concerte, filme cu mari actori, dar şi documentare şi transmisiuni cu caracter religios. Iuliana Tudor promite un show cu Monica Anghel, „de trei ori primar“ la „O dată-n viaţă“, Mircea Dinescu ciocneşte un ou roşu cu Cezar Ouatu la „Politică şi delicateţuri“, iar Cristian Tabără şi echipa „Exclusiv în România“ fac Paştele în Maramureş. Maria Ciobanu, „ciocârlia muzicii populare româneşti“, oferă telespectatorilor TVR 1 concertul său de retragere, iar tenorul Alessandro Safina aduce parfumul Toscanei şi versurile romantice ale celor mai cunoscute melodii italiene din concertul său susţinut la Bucureşti. Irina Păcurariu ne arată „România deşteapt㐓 la New York, în reportaje despre zece români de excepţie, care au demonstrat că cerul poate fi limita, nu doar la americani. Spectacole ale Operei Comice pentru copii – „Peter Pan“ şi „Hansel şi Gretel“, dar şi filme pentru copii sunt programate dimineaţa, iar clasicele „Pentru cine bat clopotele?“ şi „Farul de la capătul lumii“ sunt rezervate pentru serile TVR 1. 

Paşte în Maramureş, la TVR 1

Prietenii emisiunii „Exclusiv în România“ au parte, în sâmbăta de Paşti, de o ediţie în care Cristian Tabără şi echipa sa vă invită în Maramureş. Descoperiţi în ediţia din 30 aprilie Biserica din Deal din Ieud, aflată în patrimoniul mondial UNESCO, dar şi un meşteşug vechi păstrat în sat: prelucratul cânepii. Emisiunea poate fi văzută sâmbătă, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Cum se bate cânepa, cum se toarce fuiorul, ce operaţiuni presupune procedeul de prelucrare a cânepii vom vedea din demonstraţia făcută la Muzeul Etnografic al Familiei Pleş, din Ieud, situat la baza dealului unde se găseşte cea mai veche biserică de lemn din Maramureş. Muzeul este amenajat în cadrul unei foste gospodării ţărăneşti, veche de circa 200 de ani şi cuprinde o colecţie de obiecte de port popular şi unelte specifice acestei zone. Tot la „Exclusiv în România“, Moş Pupăză, meşter renumit în zonă, vorbeşte despre secretul porţilor maramureşene. Jurnalista Lorelei Mihală ia lecţii despre cum se ţes covoarele în Maramureş şi, tot în această ediţie, pregătim masa de Paşti, în stil tradiţional, la Botiza. De pe masa de Paşti pregătită de maramureşeni nu lipsesc: friptura de miel, ciorba şi umplutura de miel, cozonacul, pasca şi, bineînţeles, ouăle înroşite cu coji de ceapă.

Dinescu ciocneşte un ou roşu cu Cezar Ouatu la „Politică şi delicateţuri“

Contratenorul dovedeşte că are din plin simţul umorului şi se amuză pe seama situaţiei cauzate de numele pe care cu mândrie îl poartă. Politică şi delicateţuri poate fi văzută pe 1 mai, de la ora 15.00, la TVR 1 şi TVR HD sau online, pe TVR+. Ca pentru o adevărată zi de Paşti, Dinescu pune pe masă ouăle vopsite, iar pentru invitatul său găteşte drob şi friptură de ied. La rândul său, în cramă, Cezar îi cântă gazdei sale, împreună cu taraful Silvian Voicu, alături de care are un proiect nou, ce readuce muzica lui Gică Petrescu în casele oamenilor. La un pahar de vin de la Cetate, discuţia celor doi este despre muzică, familie şi destin, caldă şi prietenească. 

image

Monica Anghel, de trei ori primar la „O dată-n viaţă!“

De Paşti, Monica Anghel este invitata Iulianei Tudor la ediţia specială „O dată-n viaţă“. Prin tradiţie, echipa pregăteşte întotdeauna de sărbători un program inedit, cu idei dintre cele mai spectaculoase. De această dată, interpreta şi actriţa Monica Anghel va face spectacol întruchipând trei candidate la primărie. Cu muzică, dans şi veselie, ediţia „O dată-n viaţă“ de Paşti poate fi urmărită luni, pe 2 mai, de la ora 21.10, la TVR 1 şi online, pe TVR+.  Cei care vor asigura acompaniamentul în această ediţie de sărbătoare sunt membrii Orchestrei Lăutarii din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros. De asemenea, în platoul emisiunii se va afla şi Andrei Tudor Band, pentru a completa evoluţiile artiştilor cu orchestraţia. Ca susţinători, în „campania electorală“ a celor trei posibile viitoare primăriţe, vin la „O dată-n viaţă“ Laura Lavric, Mioara Velicu, Sava Negrean Brudaşcu, Nicolae Furdui Iancu, Constantin Enceanu şi Ion Ghiţulescu.

Iuliana Tudor: „Monica Anghel, ştim cu toţii, este una dintre marile valori ale muzicii româneşti, prin voce, dar şi prin performanţele înregistrate la nivel naţional şi internaţional. Este onorant pentru noi, ca echipă, de fiecare dată când ne întâlnim în platoul O dată-n viaţă, iar experienţa artistică pe care v-o propunem alături de ea este unică. E ceea ce se trăieşte doar... o dată-n viaţă. Rămâne sa vedeţi în seara de Paşti ce v-am pregătit alături de Monica Anghel. Va fi aşa cum n-aţi văzut-o niciodată.“ 

image

Programe religioase, la TVR 1

Vineri, 29 aprilie, de la 18.50, telespectatorii TVR 1 pot urmări, în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Slujba Prohodului Domnului, iar sâmbătă, 30 aprilie, de la 23.50, TVR 1 transmite, de asemenea în direct, slujba prilejuită de praznicul Învierii Domnului. Reportaje, documentare, transmisiuni religioase în direct sunt programate la TVR 1 astfel:

Rugăciunea din zid – documentar – vineri, 29 aprilie, ora 09.00 şi 00.45

Documentarul este o incursiune în ambientul monahal al Mânăstirii Neamţ şi al schiturilor sale: Vovidenie, Pocrov şi Icoana Nouă - vatră de credinţă şi de cultură românească, evidenţiind valorile patrimoniale ale obiectelor de tezaur. Este un film de antropologie religioasă, dar şi o oglindă a experienţelor colective şi personale dintr-o obşte monahală.

Ecce Via – Aceasta este Calea – vineri, 29 aprilie, ora 16.00 

În Săptămâna Mare, alături de TVR 1 puteţi vedea cele mai vizitate locuri ale Ierusalimului pe calea numită generic Ecce Via, un drum, mai înainte de toate spiritual, prin Cetatea Sfântă din zilele noastre. Vineri, de la ora 16.00, producătoarea Elena Dinu invită telespectatorii într-o scurtă plimbare prin Ierusalimul de azi, în documentarul Ecce Via. Imagini din Ţara Sfântă, Ierusalim, Sfântul Mormânt, locurile pe unde a păşit Hristos, legendele Iordanului şi întâmplări din Deşertul Iudeii - toate acestea compun filmul documentar „Ecce Via“, pentru a arăta că „Aceasta este calea“ către o lume universal cunoscută şi, totuşi, atât de puţin descifrată. Imaginile filmate de realizatorii TVR vor arăta telespectatorilor Grădina Ghetsimani, Fortăreaţa Antonia, Poarta de Aur, Via Dolorosa, Scăldătoarea Vitezda, Muntele Sion, dar şi alte locuri sfinte. Toate acestea, precum şi ţarina cumpărată din cei 30 arginiţi daţi lui Iuda, devenită vremelnic cimitirul sinucigaşilor şi al străinilor, vor putea fi vizitate măcar imaginar în filmul Ecce Via de la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Transmisiuni religioase în direct

La ediţiile speciale „Universul credinţei“ sunt programate transmisiuni directe în Vinerea Mare şi în Noaptea de Înviere. Astfel, vineri, de la 18.50, telespectatorii TVR 1 pot urmări, în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Slujba Prohodului Domnului, oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Comentariul de specialitate va fi asigurat de Ion Lucian Ciucu, producător Estela Dincă. 

Iar sâmbătă, de la 23.50, TVR 1 transmite, de asemenea în direct, Slujba Deniei Învierii Domnului, tot de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti. Ceremonia religioasă este oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de numeroşi ierarhi şi preoţi. Jurnaliştii Corneliu Vlad Matache şi Andrei Victor Dochia au pregătit reportaje speciale pentru această transmisiune: Minunea Luminii Învierii şi Biserica Sfântului Mormânt. Invitat este Andrei Vlădărean, iar moderator - Corneliu Vlad Matache. 

Concerte emoţionante

Concert Alessandro Safina, duminică, 1 mai, 23.20

Alessandro Safina a readus la Bucureşti parfumul Toscanei şi versurile romantice ale celor mai cunoscute melodii italiene. Interpretul hitului „Luna“ a fost primit cu aplauze de publicul român, care a savurat fiecare moment muzical susţinut de artist. Alessandro Safina, tenorul italian îndrăgostit de România, a susţinut un nou concert la Bucureşti în seara de 14 aprilie. Artistul din Toscana i-a avut ca invitaţi la Sala Palatului pe soprana Irina Baianţ, Constrantin Moscovici, trupa Amadeus şi grupul Brio Sonores. Concertul, înregistrat de TVR, va putea fi urmărit în seara de 1 mai, de la 23.20 la TVR 1.

Concert Maria Ciobanu, luni, 2 mai, 15.30 şi 17.10

Ajunsă la vârsta de 78 de ani şi după o activitate muzicală de peste 60 de ani, Maria Ciobanu a decis să-şi ia rămas bun de la public. Concertele de retragere, programate în luna martie, au avut reprezentaţii atât în ţară, cât şi la Bucureşti. Concertul susţinut de îndrăgita artistă a cântecului popular românesc la Bucureşti va putea fi urmărit la TVR 1 luni, 2 mai, în două părţi – de la 15.30 şi de la 17.10.

„Lie, lie Ciocârlie, rămân a voastră Mărie“ este titlul concertului de retragere, după cântecul care i-a dat şi supranumele de „ciocârlia muzicii populare româneşti“. În cadrul spectacolului, artista a cântat împreună cu cei trei copii, Ionuţ, Camelia şi Liliana. „A fost foarte greu acest moment, sunt foarte emoţionată, publicul este minunat, am trăit atâtea clipe frumoase pe scenă, îmi este greu să mă las de muzică, dar să nu spui niciodată NU. Dacă sănătatea îmi va permite şi mi se vor mai propune mici cântări prin ţară sau prin străinătate, voi accepta. Sunt fericită că, alături de mine, sunt şi cei trei copii“, a mărturisit artista presei.

Irina Păcurariu arată „România deşteaptă la New York“

Cristina Ghenoiu, Cristiana Grigore, Elif Memet, Adriana Popa, Sonia Coman, Andrei Pomolea, Octavia Mărginean, Crina Pupăză, Laura Sitea, Diana Doroftei sunt doar câţiva români de succes în America. Îi cunoaştem pe 1 şi 2 mai la TVR 1, de la 18.45.

„Emisiunea spune poveştile a zece români de excepţie, care au demonstrat că cerul poate fi limita nu doar la americani. Toţi sunt crescuţi prin propriile forţe, toţi şi-au câştigat singuri fiecare dolar, toţi speră să poată schimba ceva şi în România. Aceşti 10 români sunt şi ei un anume fel de #colectiv. Independenţi, fără bariere, educaţi prin propriile forţe şi fără niciun complex că s-au născut în România.“ Aceasta este invitaţia Irinei Păcurariu de a-i cunoaşte pe cei zece din „România deşteaptă la New York“. Telespectatorii TVR 1 vor putea urmări poveştile lor pe 1 şi 2 mai, de la ora 18.45.

Duminică, pe 1 mai, în primul episod, Irina Păcurariu prezintă povestea a patru românce: una s-a remarcat peste Ocean în cercetarea în domeniul cancerului; celelalte trei şi-au depăşit şi ele limitele şi performează în domeniile lor în Statele Unite.

Cristina Ghenoiu este deţinătoarea unui doctorat în biochimie la Universitatea Cornell. A făcut parte din echipe de cercetare în domeniul cancerului, iar, la 31 de ani, este consultant la una dintre marile companii specializate în biotehnologie. „Pentru noi, Cristina ar putea fi fata care a primit, în 2011, marele premiu la o gală a studenţilor români din străinătate. Pentru americani, ea este cercetătoarea care a mers atât de departe cu experimentele de laborator, încât prestigioasa revistă Science s-a văzut nevoită să consemneze o premieră în istoria ei“, povesteşte Irina Păcurariu.

image

De obicei, dacă doi oameni de ştiinţă ajung la acelaşi rezultat în centrele de cercetare din Statele Unite, cel care semnează raportul final este cel mai în vârstă. Pentru românca Cristina Ghenoiu s-a făcut excepţie. Ea a lucrat într-o amplă cercetare de laborator alături de un coleg mai în vârstă, iar alegerea şefului de laborator a fost atât de dificilă încât s-a dat cu banul.

Cristiana Grigore este cercetător în drepturile omului la Columbia University. A plecat din România într-o vară ca student cu viză de Work&Travel şi America a fost ţara unde a recunoscut pentru prima dată că este de etnie romă. Până atunci, îşi negase cu obstinaţie originea. Acum, însă, ea crede că una dintre soluţiile ca percepţia despre romi să se schimbe este ca „invizibilii“ ca ea să îşi asume originea.

Elif Memet, o tânără studentă din Constanţa, acum la Columbia University, a fost invitată, pe vremea când era în clasa a XI-a, de preşedintele SUA, la un dejun la Casa Alba. Ea câştigase un prestigios concurs mondial de eseuri. Elif este acum unul dintre foarte puţinii studenţi ai celebrei universităţi care se bucură de un regim special: bursă integrală, cazare în clădirile universităţii şi colaborare cu profesorul Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie.

La 24 de ani, Adriana Popa vorbeşte şase limbi străine şi se specializează în politici de securitate (Security Policy). A ajuns în Statele Unite după absolvirea liceului la Piteşti şi a reuşit să aibă, în câţiva ani, un CV impresionant. Potrivit acestuia, Adriana Popa a fost colaborator la KKR Global Institute condus de fostul general David Petraeus, după ce a studiat la Sorbona, Nanterre, George Town şi UPenn.

Povestea românilor cu poveşti de succes la New York va continua şi pe 2 mai, când, de la 18.45, faceţi cunoştinţă cu Sonia Coman, Andrei Pomolea, Octavia Mărginean şi Crina Pupăză. Tot atunci Irina Păcurariu le aduce în faţa camerei de filmat pe Laura Sitea, singura româncă din echipa de negociatori ONU cu Siria şi pe Diana Doroftei, care ţine cursuri cu americanii de pe Wall Street.

Sonia Coman este unul dintre foştii copii minune ai României. La numai 12 ani a fost remarcată ca poetă şi după ce, mai mult pe cont propriu, a învăţat japoneza şi a început să facă poezie haiku, a fost invitată în SUA de Bill Clinton. Acum locuieşte la Paris, Tokyo şi în Connecticut şi face un doctorat în artă comparată. Este curator de artă la Washington, visează să se implice în modernizarea reţelei de muzee din România. Are doar 27 de ani.

Andrei Pomolea este un IT-ist de geniu: la 25 de ani compania lui are birouri în San Francisco, Londra şi New York şi dezvoltă aplicaţii pentru care negociază cu Amazon şi Google.

Octavia Mărginean a plecat în SUA ca babysitter, apoi a făcut Facultatea de Psihologie, timp în care a muncit câte 12-14 ore pe zi învăţând ce înseamnă munca în echipe americane.  Acum conduce unul dintre cele mai mari hoteluri din Tribeca/Manhattan.

Crina Pupăză, absolventa unui master în psihologie socială la Columbia University, ardeleancă hotărâtă şi tânără mamă, face ca visul american să fie posibil. A pornit de la zero şi reuşeşte acum să conducă departamentul de Resurse Umane al unui mare fond de investiţii, împărţindu-se între muncă, familie şi România.

Laura Sitea este singura româncă prezentă în echipa de negociatori ai Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) cu Siria. Asta a visat dintotdeauna să fie parte la deciziile care schimbă lumea. Nu ocupă o funcţie politică, nu a propus-o un sistem, un om sau vreun partid. A plecat din Făgăraş şi a trecut cu cele mai mari distincţii toate examenele care au calificat-o pentru asta. Un masterat în diplomaţie la Universitatea Fletcher din Boston (Fletcher School of Law and Diplomacy) a certificat-o pentru relaţiile internaţionale, iar munca la ONU i-a împlinit visul de a-şi întâlni şi de a munci alături de idolul studenţiei sale, Kofi Annan.

Diana Doroftei este o româncă ce face cursuri motivaţionale cu americanii de pe Wall Street, după un manual pe care l-a  scris chiar ea şi care se numeşte “The Little Book of Romanian Wisdom”. În 2014, volumul a devenit bestseller pe Amazon şi a urcat pe locul I în topul cărţilor din categoria sa. Diana este considerată una dintre cele mai convingătoare voci româneşti ale comunităţii din diaspora.

Filme cu mari actori la TVR 1

Pe Gary Cooper, Ingrid Bergman şi Katrina Paxinou îi (re)vedeţi sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 21.10, la TVR 1, în celebrul lungmetraj „Pentru cine bat clopotele?“ (1943). Filmul a fost nominalizat de opt ori la premiile Oscar, dar a câştigat doar la categoria Cea mai bună actriţă în rol secundar: Katrina Paxinou. Lungmetrajul a mai câştigat două Globuri de Aur pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar şi Cel mai bun actor în rol secundar

Iar cu Kirk Douglas şi Yul Brynner avem întâlnire duminică, 1 mai, ora 21.10, într-un film de aventuri, adaptare a romanului omonim al lui Jules Verne - „Farul de la capătul lumii“. Câţiva piraţi iau în stăpânire farul de pe o insulă stâncoasă, cu scopul de a trimite semnale greşite vaselor din apropiere şi a le jefui după naufragiu. Un singur paznic al farului rămas în viaţă încearcă din răsputeri să dejoace planurile murdare ale tâlharilor. 

Arşinel, la TVR  

În Vinerea Mare, la TVR 3 puteţi vedea, de la ora 18.00, o ediţie specială a emisiunii „Cap de afiş“, cuprinzând „Requiem Parastas“, o lucrare de Marţian Negrea într-o interpretare inedită în Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului din Cluj. Invitat în emisiunea realizată de TVR Cluj este chiar ÎPJ Andrei Andreicuţ, mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Pe 30 aprilie, de la ora 11.00, TVR Iaşi petrece aniversarea celor 25 de ani de existenţă alături de un invitat special. Spune că dacă s-ar fi născut în America l-ar fi întrecut cu siguranţă pe Frank Sinatra. Cântă, dansează, umple scena cu bucuria de a juca. A plecat de la Dolhasca spre Capitală, dar a revenit cu drag la Iaşi, pentru că este unul dintre prietenii TVR Iaşi: Alexandru Arşinel. Îl veţi revedea, alături de moderatoarea Laura Lucescu, sâmbătă, la TVR 3. „25 de ani de TVR Iaşi înseamnă o bucurie a noastră, a celor care am iscălit în dreptul poveştilor ce străbat Moldova şi ţara, dar şi un album de amintiri în care am adunat autografele unor artişti şi oameni care au creat istoria, cultura, arta, prin noi viziuni“, dezvăluie membrii echipei TVR Iaşi.

Ce pun oltenii pe masă de Paşte

Ce pun oltenii pe masă de sărbătoarea Paştelui? Cea mai bună pulpă de miel umplută şi cel mai gustos stufat din lume, iar pentru cei aflaţi la dietă, un rasol de peşte. Găteluri acompaniate de un zaibăr dur, dar vioi. Din ediţia specială a emisiunii „Ţăst Şou“, difuzată la TVR 3 de la 12.30 şi realizată de Studioul teritorial Craiova, aflaţi cum se pregăteşte masa de Paşte în gospodăriile olteneşti, la Calafat, pe malul Dunării.

Iar dacă stomacul e mulţumit, vă puteţi delecta şi ochii, într-o ediţie specială „Fotoshow“, la TVR Timişoara, de la ora 15.00. Invitatul emisiunii, Horia Preja, prezintă fotografii legate de obiective şi personaje din zona monahală. Şi tot în aceeaşi notă, Horea Poenar de la TVR Cluj vă propune să cunoaşteţi arta, ca formă de rugăciune, în viziunea artistului sculptor Liviu Mocan. Invitaţia este pentru ora 16.00, la Gustă Transilvania.  

De la 17.00, la TVR 3 puteţi urmări un Concert extraordinar al Filarmonicii Banatul la Mânăstirea Şag, într-o transmisiune realizată de Studioul teritorial Timişoara. Iar o oră mai târziu, pătrundeţi, prin intermediul emisiunii „Memoria locului“, realizată de Studioul teritorial Craiova, în Mănăstirea Tismana. În apropierea Sfintelor Paşti, cea mai veche mănăstire din Ţara Românească, Tismana, e învăluită în lumină. De aproape şapte sute de ani, mănăstirea a rămas o adevărată oază de spiritualitate a ortodoxiei româneşti şi a fost, de-a lungul istoriei sale, o fortăreaţă unde s-au adăpostit din faţa invadatorilor multe feţe domneşti. 

Interviu cu Dan Bădulescu, fost chitarist, actual preot

Sâmbătă seara, ora 20.00 este rezervată emisiunii „Cap de afiş“, produsă la TVR Cluj, care propune spectacolul de teatru muzical „Amadeus“, desfăşurat la Opera Naţională din Cluj, în regia lui Sorin Misirianţu. La umbra lui Milos Forman şi inspirat de geniul de la Salzburg, regizorul Sorin Misirianţu face o parafrază la celebrul scenariu semnat de Peter Schaffer. Iar de la 22.00, ca de obicei, Doru Ionescu vine cu celebrul „Remix“, de data aceasta sub forma unei ediţii speciale de Paşti: portret „Dan Bădulescu, o Cale...“, interviu cu actualul preot, fost chitarist. Veţi vedea imagini de arhivă, solo şi alături de trupele Sfinx şi Roşu şi Negru. În aceeaşi ediţie urmăriţi „Colenda Paştelui“, cu Rock Filarmonica Oradea, o colecţie de videoclipuri şi filmări din concerte realizate de echipele TVR de-a lungul anilor, precum şi un interviu cu fondatorul acesteia, muzicianul Florian Chelu.                             

Momentul Învierii Domnului vă găseşte în Ardeal, unde echipa TVR Tîrgu Mureş anunţă, la ora 23.00, „Sosit-a seara de Înviere“, într-o ediţie specială „Din zestrea Ardealului“. Ioan Cristian Taran, moderatorul acesteia, vă poartă înapoi în timp, la sărbătoarea Paştelui de odinioară de la ţară. În prima parte, gospodinele pregătesc ouăle încondeiate cu măiestrie şi bucate alese, pe care le pun în coşul ce-l vor duce la sfinţit, la biserică. Se povesteşte despre tradiţiile de Paşte din diverse zone ale ţării, cu invitaţi speciali din Ardeal, Maramureş şi Bucovina, care cântă pricesne şi îşi aduc aminte de Paştele de pe vremuri. Printre oaspeţi se numără Ana Ilca Mureşan, fraţii Florea din Oaş, Alexandru Pugna, artişti şi mesteri populari din Moldova şi Bucovina.    

În partea a doua a emisiunii sunteţi invitaţi la o slujbă de Înviere de la ţară, care cuprinde întreg ritualul creştin al Sărbătorii. Credincioşii, îmbrăcaţi cu toţii în costume naţionale, îşi aduc la biserică coşurile cu bunătăţile de la masa de Paşte la sfinţit şi, pe fundalul cântecelor corului bisericii, ciocnesc ouă roşii şi rostesc „Hristos a înviat!“. În partea a treia, intraţi în atmosfera de sărbătoare, cu muzică populară din diverse regiuni ale ţării.

În dimineaţa zilei de Paşti, la ora 9.00, preotul Adrian Stănulică vă invită să ascultaţi mesajul ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Craiovei, despre însemnătatea Sărbătorilor Pascale, difuzat în cadrul emisiunii „Spirit şi credinţă“ de la Studioul teritorial Craiova. 

Istoria celui mai cunoscut simbol al Paştelui: oul încondeiat

La ora 10.00, Liturghia de Duminică este transmisă în direct de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, prin intermediul TVR Cluj, comentariul fiind asigurat de preotul Olimpiu Benea.

Meseriaşii de la Tîrgu Mureş ne prezintă, la ora 11.30, oul de Paşte. Cel mai cunoscut simbol al Paştelui are o întreagă istorie, strâns legată de obiceiurile din fiecare zonă a ţării. În această ediţie specială, câţiva dintre cei mai iscusiţi meşteri în încondeiatul şi pictatul ouălor dezvăluie secretele meştesugului, transformat în autentică operă de artă. Istorisirile lor sunt completate cu muzică populară de sărbătoare, filmată de echipa TVR Târgu Mureş chiar în timp ce meşterii şi ucenicii lor pregătesc ouăle pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

Iar la ora 13.00, Uica Mihai de la TVR Timişoara este oaspetele unei comunităţi de bănăţeni care petrece de Paşte după vechile obiceiuri culinare şi artistice ale locului, la „Sarea în bucate“. Reţete inedite, asezonate cu muzică şi dans, se regăsesc la TVR 3, în acest program de sărbătoare.

De la 14.00, Laura Dincă de la TVR Craiova aduce artişti îndrăgiţi ai Olteniei: formaţia de dansuri a Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“, Niculina Stoican, Petrică Mâţu Stoian, Marius Măgureanu, Lavinia Bârsoghe, Mariana Ionescu Căpitănescu şi mulţi alţii. Iar de la 15.30, aceeaşi realizatoare TVR Craiova vă propune să urmăriţi spectacolul Cântă Gorjul toată ţara, susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului. 

Caravana TVR 3 vă poartă, de la ora 18.00, într-un adevărat pelerinaj prin mănăstirile din Banat în preajma Paştelui, „ghid“ fiind chiar ÎPS Ioan Mitropolitul Banatului. 

Nu lipseşte Florin Piersic

Seara de Paşte este una cu adevărat deosebită pentru telespectatorii TVR 3, care au ocazia să vadă, de la ora 19.00, spectacolul aniversar Florin Piersic la 80 de ani. Înregistrat de Studioul teritorial Cluj, spectacolul „Nu mă întreba câţi ani am“ s-a ţinut cu sala plină la Opera Naţională din Cluj, în luna ianuarie a acestui an, când actorul Florin Piersic a împlinit 80 de ani şi a recitat din chiar primul său rol, „Peer Gynt“, din poemul dramatic al lui Ibsen.

image

Iar în continuare, la „Cap de afiş“, TVR Cluj propune telespectatorilor TVR 3 premiera baletului „Lacul lebedelor“ pe scena Operei Naţionale Române din Cluj. După un turneu de mare succes în China cu acest spectacol de balet, publicul clujean îi girează valoarea incontestabilă, în seara premierei. Spectacolul poate fi urmărit de la ora 20.00, avându-i ca solişti pe Andreea Jura şi Dan Haja, în coregrafia lui Vasile Solomon.

Studioul TVR Cluj continuă cu programele speciale pentru telespectatorii TVR 3, de la ora 22.15, când aceştia pot urmări un Concert Vali Răcilă – mai exact „Vali SirBlues Răcilă“, la Cluj Blues Fest 2015. Iar de la 23.10, va fi difuzat un Concert Trio Bodurov - condus de pianistul şi compozitorul bulgar Dimitar Bodurov, în cadrul Transilvania Jazz Festival 2015.

Luni, sunteţi invitaţi de echipa TVR Iaşi, încă de dimineaţă, să petreceţi Paştele în Bucovina. Prima parte a programului, difuzată la ora 8.00, dezvăluie tradiţiile şi obiceiurile de Paşte în această zonă a ţării, printr-un documentar realizat de interpretul sucevean Marius Zgâianu. Documentarul vorbeşte despre tradiţii pascale păstrate nealterate de trecerea timpului: încondeiatul ouălor, curăţenia de primăvară, activităţile din Joia Mare, trista zi de vineri şi Înălţătoarea Noapte a Învierii, apoi masa pascală şi celelalte obiceiuri care încheie ciclul pascal odată cu Înălţarea Domnului Hristos, la Ispas. Partea a doua a programului, difuzată la ora 12.00, vă aşază „La masa de Paşte... în Bucovina“. Un Paşte cu bucate alese, cântece tradiţionale, joc şi voie bună, împreună cu Marius Zgâianu, Denisa Solcan, Elena Negru şi Grupul Bilcuţa din Bilca, Florin Mucea, Ansamblul Folcloric „Flori Vicovene“ din Vicovu de Sus şi gospodari din Bilca şi Câmpulung Moldovenesc.

Între cele două părţi ale programului ce înfăţişează Paştele bucovinean, puteşi urmări, de la 9.30, Festivalul Naţional de Folclor „Ion Albeşteanu“, avându-i ca invitaţi în recital pe Veta Biriş, Gheorghe Roşoga, Nineta Popa Ionescu, Valentin Albeşteanu. Iar de la 11.30, TVR Timişoara vă prezintă Paştele la momârlani. Momârlanii sunt o comunitate mică din România, o populaţie despre care se spune că ar fi urmaşii dacilor aşezaţi în Valea Jiului, aceaştia  păstrând o serie de practici unice, unele chiar precreştine.

De la ora 14.00, Felicia Stoian de la TVR Timişoara vă aşteaptă la „Sărbătoare la zi mare“. În zona Banatului şi a Transilvaniei există obiceiul „stropitului“ de Paşti. Feciorii merg în familiile în care există o fată sau mai multe, pe care le stropesc cu parfum, ca să nu „se veştejească“ - în fond, un prilej de reîntâlnire cu prietenii şi de distracţie. Participă la ediţia specială din 2 mai Doriana Talpeş, Mihaela Petrovici, Dumitru Teleaga, Tinu Vereşezan şi alţii. Iar TVR Craiova oferă, de la 15.30, Gala Folclorului Oltenesc, eveniment desfăşurat la Palatal Culturii Teodor Costescu din Drobeta Turnu Severin, ce i-a avut ca invitaţi pe Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Veta Biriş, Constantin Moaca.

„S-a aprins o stea“ cu Fuego

„S-a aprins o stea“, spune nimeni altul decât îndrăgitul interpret Fuego, la ora 18.30, într-un concert adus telespectatorilor TVR 3 de Studioul teritorial Iaşi. Fuego interpretează, într-un spectacol live, alături de band-ul său, melodii de neuitat, cântece vechi, de peste 100 de ani, dar şi cele mai frumoase, fredonate şi difuzate şlagăre din cei 20 de ani de cântec. Cum niciun proiect a lui Fuego nu vine fără surprize, el va aduce şi piese în premieră, genuri diferite, dar şi un show minimalist, cu elemente speciale. Entuziasmat, artistul promite un spectacol interactiv, în care şi publicul este parte a show-ului, intrând în povestea sa, un fragment din tot ce înseamnă suflet românesc, dragoste, emoţie şi muzică de calitate.

„Cântec şi poveste“, de la ora 20.00, când Ioan Cristian Ţăran de la TVR Tîrgu Mureş vă pofteşte la o masă de sărbătoare, pe Valea Hârtibaciului, cu bucate alese, cu cântece îndrăgite şi voie bună, într-o ediţie specială a emisiunii.

Iubitorii muzicii sunt aşteptaţi, la ora 22.00, la un Concert Rareş Totu, care a avut loc în cadrul Cluj Blues Fest 2015. Iar la 23.00, continuăm în acelaşi stil, cu un Concert Marius Dobra Band, oferit de TVR Iaşi. Blues-rock-ul cântat de trupa austriacă a orădeanului Marius Dobra la Cluj Blus Fest 2015 e în stil „nemţesc“ – puternic şi de calitate.

Petrecerea continuă la TVR 3 chiar şi marţi, pe 3 mai, când, de la ora 20.00, sunteţi invitaţi să cunoaşteţi „Bilcuţa“ la „Cântec şi poveste“. Grupul Bilcuţa din Bilca, coordonat de învăţătoarea Elena Negru, aduce în studioul TVR Iaşi atmosfera din ţinutul fagilor. Împreună cu Matilda Pascal Cojocariţa, Marius Zgâianu, Grigore Gherman şi prietenii de la Ansamblul de dansuri „Florile Bucovinei“ din Rădăuţi, veţi descoperi tradiţii autentice.

Iar de la 21.30, vă îmbogăţiţi sufleteşte cu alte comori aduse „Din zestrea Ardealului“, când echipa TVR Tîrgu Mureş vă pofteşte „La masa de sărbătoare“. După cum e datina la români, după slujba Învierii, creştinii se adună la masa de sărbatoare cu ouă roşii, miel, cozonac şi alte bunătăţi tradiţionale. Atmosfera este întreţinută de interpreţi de renume ai cântecului popular, printre care Veta Biriş, Mariana Anghel, Cristian Pomohaci, alături de invitaţii lor din Ardeal.

Toate programele speciale de Paşti difuzate la TVR 3 vor putea fi urmărite şi online, pe TVR+.

TV

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite