Premiera săptămânii. Animaţia „Hotel Transilvania 2“ reuneşte patru generaţii Dracula sub acelaşi acoperiş VIDEO
0Filmul de animaţie „Hotel Transilvania 2“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Revenirea cineastului rus Genndy Tartakovsky a fost criticată pentru dialog şi apreciată pentru accentul pus pe evoluţia personajelor.
Continuare a animaţiei de succes din 2012, filmul „Hotel Transylania 2“ îl readuce în atenţia publicului pe regizorul rus Genndy Tartakovsky. Totodată, actorii Adam Sandler (Dracula), Andy Samberg (Jonathan), Selena Gomez (Mavis), Kevin James (Frankenstein), Steve Buscemi (Wayne), David Spade (Griffin), Fran Drescher (Eunice) şi Molly Shannon (Wanda) îşi împrumută din nou vocile îndrăgitelor personaje.
Distribuţia originală a filmului este completată de actorii Mel Brooks (Vlad), Nick Offerman (bunicul Mike), Megan Mullally (bunica Linda), Asher Blinkoff (Mavis şi Denis) şi Keegan-Michel Key (Murray), care l-a înlocuit pe CeeLo Green.
În versiunea dublată a filmului, Claudiu Bleonţ îl întruchipează pe Dracula, Matei Tiron, pe Dennis, Tamara Roman, pe Mavis, Cristi Neacşu - Jonathan, Marius Chivu - Frankenstein, Gabriel Costin - Mumia, Lucian Ifrim - Griffin şi Gabriel Spahiu - Wayne.
La şapte ani după evenimentele petrecute în primul film al seriei, Hotelul Transilvania devine centrul atenţiei, după ce un vampir bătrân şi „de modă veche“ vizitează castelul, potrivit cinemagia.ro. Lucrurile s-au schimbat destul de mult în ultima perioadă, odată ce Dracula a decis să deschidă porţile castelului şi oamenilor, nu doar monştrilor. În plus, acum patru generaţii Dracula trăiesc sub acelaşi acoperiş.
În spatele cavourilor închise, Dracula nu are linişte, îngrijorat de faptul că nepotul său Dennis, jumătate om – jumătate vampir, nu dă semne că ar vrea să-i calce pe urme şi să devină şi el vampir. Astfel, contele recurge la ajutorul prietenilor săi, Frank, Murray, Wayne şi Griffin, pentru a-i oferi lui Dennis un „antrenament monstruos“ într-o tabără specială. Lucrurile se complică însă când Vlad, tatăl lui Dracula, se decide să viziteze Hotelul Transilvania şi află că strănepotul său nu e vampir cu sânge pur, dar şi că oamenii sunt acum bineveniţi la hotel.
FOTO cinemagia.ro
Avem tone de umor în film, numai dacă te gândeşti că avem patru generaţii Dracula sub acelaşi acoperiş, iar oamenii sunt acceptaţi acum în lumea monştrilor. Mesajul filmului este esenţial, pentru că noi toţi trebuie să ne acceptăm unii pe alţii, aşa cum suntem. Aceasta e o lecţie de care noi, părinţii şi copiii, avem nevoie în fiecare zi Genndy Tartakovsky, regizor
Posibilitatea apariţiei unui al doilea film care să continue seria „Hotel Transilvania“ a fost adusă în atenţia publicului de cineastul Genndy Tartakosvky încă din octombrie 2012. O lună mai târziu, studiourile Sony anunţau că filmul „Hotel Transilvania 2“ a primit undă verde şi va intra în producţie, urmând să fie lansat în toamna lui 2015.
Înainte de premiera mondială a filmului, care a avut loc pe 25 septembrie, în SUA, producătoarea Michelle Murdocca a declarat că studioruile Sony se află în discuţii pentru a continua franciza „Hotel Transilvania“ cu un al treilea film. Totodată, producătoarea a menţionat că ea şi Tartakosvky nu vor face parte din acest proiect, motivând implicărea lor în producţia „Can You Imagine?“.
FOTO cinemagia.ro
La fel ca predecesorul său, lungmetrajul animat „Hotel Transilvania 2“ a primit critici mixte. În timp ce editorii site-ului specializat Rotten Tomatoes sunt de părere că „Hotel Transilvania 2“ este mult mai bun decât producţia originală, Max Nicholson, de la Imagine Games Network (IGN), crede exact opusul.
Pe de altă parte, editorii prestigoasei reviste „Variety“ au comparat intriga filmului cu un „schelet şubred“, precizând că dialogul nu reuşeşte să pună în evidenţă caracterul ingenios al personajelor. O recenzie negativă a venit şi din partea publicaţiei „San Francisco Chronicle“, care i-a acordat animaţiei o singură stea din cinci, motivând că „«Hotel Transilvania 2» prezintă o nefericită întoarcere în timp, cu 20 de ani în urmă, pe vremea când filmele de animaţie aveau rol de «babysitter»“.
FOTO cinemagia.ro
Nu acelaşi lucru l-a spus şi Michael Rechtshaffen, de la „The Hollywood Reporter“. Editorul american a dat un feed-back pozitiv, notând că „de această dată, filmul s-a centrat mai mult pe evoluţia personajelor şi pe poveste, rezultatele încântătoare reprezentând un motiv de mândrie pentru regizor şi actori“.
Pelicula, produsă de studiourile Sony, a depăşit încasările obţinute la lansare de lungmetrajul original în 2012 (42,5 milioane de dolari) şi, de asemenea, a stabilit un record de încasări pentru weekendul de debut al unei pelicule din box office-ul nord-american lansată în luna septembrie. Bugetul filmului a fost de 80 de milioane de dolari.