Premiera săptămânii: Vin Diesel este „Ultimul vânător de vrăjitoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „The Last Witch Hunter/ Ultimul vânător de vrăjitoare“ are astăzi premiera în cinematografele din România. Crticii internaţionali nu s-au lăsat impresionaţi de această peliculă, scriind că Vin Diesel nu se evidenţiează din cauza efectelor speciale folosite prea des şi a unei linii istorice care trebuia să rămână la nivelul unui roman grafic.

Lungmetrajul „Ultimul vânător de vrăjitoare“ este un film SF regizat de Bereck Eisner, din distribuţie făcând parte Vin Diesel (Kaulder), Elijah Wood (Dolan al 37-lea), Rose Leslie (Chloe), Michael Cane (Dolan 36), Lotte Verbeek (Helena), Joseph Gligun (Ellic), Dawn Olivieri (Dawnique), Isaach De Bankole (Max Schlesinger) şi Rena Owen (Glaeser).

Lumea modernă ascunde multe secrete, dar cel mai uluitor este acela că vrăjitoarele trăiesc încă printre noi; sunt creaturi vicioase supranaturale care au de gând să dezlănţuie asupra lumii Moartea Neagră şi să lichideze rasa umană pentru totdeauna. Armate întregi de vânători de vrăjitoare s-au luptat cu aceşti inamici nefireşti timp de secole, printre ei şi Kaulder, un războinic viteaz care, cu multă vreme în urmă a căsăpit-o pe Regina Vrăjitoare, decimându-i toţi discipolii pe parcurs. În clipa morţii, regina l-a blestemat pe Kaulder cu nemurirea, separându-l pentru totdeauna de iubita lui soţie şi de fiica lui. În zilele noastre, Kaulder este singurul vânător de vrăjitoare care mai e în viaţă, şi are în spate o veşnicie de când vânează vrăjitoare solitare. Tot de o veşnicie îi e dor şi de familia lui. Însă, fără ştirea lui Kaulder, Regina Vrăjitoare e readusă la viaţă, şi acum caută să se răzbune pe cel care a ucis-o, declanşând o bătălie legendară care va hotărî soarta omenirii, arată cinemagia.ro desfăşurarea evenimentelor.

„Ultimul vânător de vrăjitoare“ a primit recenzii în general negative, site-ul „Rotten Tomatoes“ oferind şanse de reuşită de 18% pe baza a 22 de recenzii. „Prea monoton pentru a fi caracterizat drept gunoi virtuos, această poveste-călare a unui războinic medievat care protejează New York-ul zilelor noastre sufocă întreaga carismă a lui Diesel prin intermediul unei avalanşe de efecte CGI. Chiar dacă a beneficiat de o lansare înainte de Halloween, filmul nu impresionează la niciun capitol. Pe de altă parte, filmul este «ameninţat» de finalul primitor“, scrie Guy Lodge pentru „Variety“.

FOTO cinemagia.ro

image

„«Ultimul vânător de vrăjitoare» pare unul dintre acele filme bazate pe un roman grafic care poate să fie găsit undeva în fundul unui magazin de cărţi - unul dintre acele romane pe care dacă le deschizi ai tendinţa imediată de a a-l arunca pentru că ştii că ai mai citit asemenea poveşti“, scrie Max Nicholson pentru IGN. „Fanii lui Diesel pot găsi, pe aici, pe acolo, frânturi de acţiune pentru a se putea bucura de film. Dar «Ultimul vânător de vrăjitoare» putea să rămână doar la stadiul de roman grafic“, mai scrie acelaşi critic. 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite