„Agentul de la U.N.C.L.E“ a debutat pe primul loc în box-office-ul românesc. Ce filme urmează în top
0Filmul „Agentul de la U.N.C.L.E / The Man from U.N.C.L.E“ a debutat pe primul loc în box-office-ul românesc, fiind vizionat de 30.862 de spectatori şi generând încasări în valoare de 610.102 lei. Pelicula regizorului Guy Ritchie este urmată în topul filmelor cu cele mai mari încasări de „Misiune: Imposibilă. Naţiunea Secretă / Mission: Impossible – Rogue Nation“ şi de animaţia „Minionii/Minions“.
Actorul Henry Cavill („Man of Steel: Eroul“) îl interpretează pe carismaticul Napoleon Solo, în timp ce Armie Hammer („Reţeaua de socializare“) devine rivalul său, KGB-istul Illya Kuryakin, în producţia Warner Bros. Pictures „Agentul de la U.N.C.L.E.“, un film regizat de Guy Ritchie şi inspirat din popularul serial difuzat în 1960. Filmul a avut premiera pe marile ecrane din ţară pe 21 august, debutând pe primul loc în box-office-ul românesc.
Plasat la începutul anilor 60’, în plin Război Rece, „Agentul de la U.N.C.L.E.“ evidenţiază concurenţa dintre cei doi agenţi de top CIA şi KGB. Nevoiţi să lase deoparte vechile conflicte, cei doi trebuie să facă echipă pentru a opri o organizaţie criminală internaţională, care vrea să destabilizeze fragila ordine mondială folosind arme nucleare şi tehnologie avansată. Singura pistă către organizaţia secretă este fiica unui om de ştiinţă german dispărut, prin intermediul căreia cei doi se pot infiltra în organizaţie.
Pe lângă Henry Cavill şi Armie Hammer, din distribuţie mai fac parte Alicia Vikander („Anna Karenina“), Elizabeth Debicki („Marele Gatsby“), Jared Harris („Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor“) şi Hugh Grant în rolul lui Waverly.
Scenariul a fost scris de Guy Ritchie şi Lionel Wigram, care au colaborat la revitalizarea detectivului clasic Sherlock Holmes în două filme de succes. Povestea le aparţine lui Jeff Kleeman şi David Campbell Wilson, alături de Guy Ritchie şi Lionel Wogham, pornind de la serialul de televiziune cu acelaşi nume.
John Davis („Cronici“), Steve Clark-Hall („RocknRolla“) şi cele două filme cu Sherlock Holmes), Lionel Wigram şi Guy Ritchie au produs acest film, cu David Dobkin care a fost producător executiv.
Echipa de creaţie a lui Ritchie i-a inclus directorul de imagine John Mathieson, de două ori nominalizat la Premiul Oscar („Fantoma de la operă“ şi „Gladiatorul“), scenograful Oliver Scholl („Jumper: oriunde, oricum” şi „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp”), editorul James Herbert (filmele Sherlock Holmes şi „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp”), creatoarea de costume Joanna Johnston, nominalizată la Premiul Oscar („Lincoln”) şi compozitorul Daniel Pemberton („Avocatul”).
Pe locul al doilea în box-office-ul românesc s-a clasat filmul de acţiune „Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă“, care a fost urmărit la sfârşitul săptămânii trecute de 12.485 de spectatori.
Pelicula este scrisă de Christopher McQuarrie, fiind al cincilea lungmetraj al seriei. Penultimul film al seriei a fost „Mission: Impossible - Ghost Protocol“, care a fost lansat în 2011. Din distribuţie fac parte Tom Cruise, care reia rolul agentului IMF Ethan Hunt, Rebecca Ferguson (Ilsa), Jeremy Renner (Williams Brandt), Simon Pegg (Benji Dunn), Alec Baldwin (Hunley) şi Ving Rhames (Luther Stickell). Filmul este produs de Tom Cruise alături de J. J. Abrams şi David Ellison.
Odată cu dezmembrarea unităţii IMF şi cu Ethan rămas fără sprijin oficial, echipa se confruntă acum cu o reţea de agenţi extrem de bine pregătiţi numită Sindicatul. Aceşti agenţi operativi sunt decişi să creeze o nouă ordine mondială printr-o serie de atacuri teroriste din ce în ce mai agresive. Ethan îşi adună echipa şi îşi uneşte forţele cu Ilsa Faust, agent britanic renegat, care e posibil să fie membră a Naţiunii Secrete, sau poate nu... Aşa începe cea mai imposibilă misiune de până acum a lui Ethan Hunt, arată cinemagia.ro.
Al cincilea film al seriei se menţine „proaspăt“, după cum îl cataloghează Ştefan Dobroiu de la cinemagia.ro, din moment ce la 19 ani de la debut reuşeşte încă să ofere un melanj de acţiune, efecte speciale şi imprevizibil. Criticul spune că nu s-ar mira ca în aceste condiţii pelicula cu Tom Cruise să depăşească un miliard de dolari încasări în întreaga lume.
Animaţia „Minionii“ ocupă cea de-a treia poziţie, cu un număr de 12.250 de admisii, înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute.
În spinoff-ul celor două filme din seria „Despicable Me/Sunt un mic ticălos“, trei minioni, Stuart, Kevin şi Bob, se află, încă de pe vremea dinozaurilor şi până în prezent, în căutarea unui stăpân malefic. Astfel, aceştia ajung în New York-ul anilor 1968, după ce au servit un faraon egiptean, pe Dracula, pe Napoleon şi o cretură preistorică, contribuind involuntar la dispariţia fiecăruia. „A găsi un stăpân este un lucru uşor de făcut. Păstrarea lui este un lucru complicat“, se specifică în trailer.
Evoluând din organisme unicelulare galbene, minionii au rezistat timpului, fiind mereu la dispoziţia celor mai răi maeştrii cu putinţă. Fiind mereu neatenţi în servirea stăpânilor, de la T-Rex la Napoleon, minionii se găsesc în poziţia de a nu a avea cui să stea la dispoziţie şi cad într-o depresie profundă. Dar unul dintre minioni, Kevin, alături de rebelul Stuart şi adorabilul Bob, se aventurează prin lume pentru a găsi un nou stăpân. Trioul porneşte într-o călătorie care îi duce în cele din urmă la potenţialul lor şef, Scarlet Overkill (Sandra Bullock), prima răufăcătoare din lume. Ei călătoresc din Antarctica până în New York, ajungând şi în Londra, acolo unde trebuie să facă faţă uneia dintre cele mai importante provocări: salvarea rasei minionilor de la anihilare.
„Minionii“ sunt aduşi la viaţă cu ajutorul vocilor unor actori de renume precum Sandra Bullock, Jon Hamm, Allison Janney şi Steve Coogan. Universal colaborează din nou cu Illumination Entertainment pentru realizarea peliculei, Chris Meledandri şi Janet Healy fiind producători, în timp ce Pierre Coffin şi Kyle Balda vor regiza scenariul scris de Brian Lynch. Iniţial, filmul trebuia să fie lansat pe 19 decembrie 2014, însă studiourile Universal au preferat perioada de vară pentru a-l lansa dat fiind succesul precendei producţii „Despicable Me 2“, care a adus încasări de peste 840 de milioane de dolari la nivel mondial.