Zece personalităţi „ucise“ de Internet: Eddie Murphy şi Jon Bon Jovi, pe lista celor care şi-au văzut publicat necrologul
0Pe Internet, competiţia dintre organizaţiile mass-media devine tot mai acerbă. Uneori, din dorinţa de a publica informaţiile imediat ce au apărut, jurnaliştii fac greşeli, motiv pentru care personalităţi importante din domenii variate şi-au văzut numele publicat în secţiunea dedicată comemorărilor.
1.Eddie Murphy
Ţinta predilectă a jurnaliştilor, Eddie Murphy a fost declarat mort de patru ori. În articole apărea, de regulă, ca fiind victima unui accident de maşină, relatează “The Economist”.
2.Morgan Freeman
Numai în 2012, decesul marelui actor a fost anunţat de trei ori pe reţelele sociale.
3.Jon Bon Jovi
În 2011, un site despre care s-a spus că aparţinea unei instituţii mass-media şi care ulterior a fost închis, a relatat moartea lui Jon Bon Jovi, survenită în urma unui infarct. Ulterior, povestea nu a fost infirmată, iar fanii au răspândit-o rapid pe Twitter, deplângând decesul artistului. În preajma Crăciunului din acel an, Jon Bon Jovi însuşi a infirmat zvonurile, printr-un mesaj dedicat fanilor.
4.Jackie Chan
În memoria actorului există peste 50 de pagini de Facebook, după ce, în 2011, au apărut o serie de zvonuri potrivit cărora ar fi suferit un infarct.
5.Britney Spears
În 2009, contul TwitPic al vedetei pop a fost spart şi au apărut mesaje referitoare la moartea acesteia.
6.Harrison Ford
Ambele relatări referitoare la moartea îndrăgitului actor au venit din partea unui site care acum nu mai există.
7.George Soros
În luna aprilie a acestui an, agenţia Reuters a publicat necrologul miliardarului, articolul fiind unul critic la adresa lui Soros.
8.Miley Cyrus
În septembrie 2008, un articol publicat de Reuters s-a răspândit printre internauţi, anunţând moartea lui Miley Cyrus.
9.Fidel Castro
Într-un necrolog publicat prematur şi inspirat după cel al lui Ronald Reagan, jurnaliştii de la site-ul televiziunii CNN l-au prezentat pe Castro ca fiind “atlet şi vedetă de cinema”.
10.Barack Obama
În 2011, pe 4 iulie, o grupare de hackeri a preluat controlul asupra contului de Twitter al celor de la Fox News şi a postat un mesaj în care se arăta că preşedintele american ar fi fost asasinat.