Citatul săptămânii: „Mircea Badea şi Mihai Gâdea au căzut cu mult sub standardele aşteptate de la radiodifuzorii profesionişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţii Oanei Zăvoranu cu privire la moartea mamei ei, dezvăluirile lui Vasile Muraru despre viaţa de familie, condamnarea abuzurilor realizate de Mircea Badea şi Mihai Gâdea şi iniţiativa lui Robert Trucescu fac parte din evenimentele recente. „Adevărul“ vă prezintă cele mai importante declaraţii ale săptămânii.

Oana Zăvoranu a declarat la scurt timp după moartea mamei sale, Mărioara Zăvoranu, că s-a făcut „o justiţie divină“. Relaţia dintre Oana Zăvoranu şi mama sa, Mărioara Zăvoranu, a fost una cu suişuri şi coborâşuri, în cele din urmă, tranformându-se într-un adevărat război. Vedeta de televiziune şi-a acuzat mama că i-a ucis tatăl, pe Ioan Bănicioiu, refuzând să-i plăteasca operaţiile necesare. În plus, Oana Zăvoranu se lupta de ani buni cu mama sa pe averea lăsată moştenire de tatăl ei vitreg, Nicolae Zăvoranu, decedat în 2000.

Mărioara Zăvoranu a murit din cauza mai multor afecţiuni la Institutul Clinic Fundeni, unde era internată de trei luni, în Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal. Mama Oanei Zăvoranu avea 66 de ani. Mama Oanei Zăvoranu avea insuficienţă renală cronică şi era în programul de hemodializă din vara anului trecut. De asemenea, Mărioara Zăvoranu avea boli cardiace şi hepatice, ea fiind internată în Centrul de Uronefrologie şi Transplant Renal din 20 ianuarie.

„Până nu mă duc la spital şi o văd moartă, nu cred că a murit. Cea care a murit astăzi nu e mama mea, e o străină. Mama mea a murit la naştere, când m-a născut pe mine, pentru că nu m-a vrut. Faptul că ea a murit e o justiţie divină, asta pot spune că s-a întâmplat. Tatăl meu a chemat-o la ea. Eu sunt orfană de mult timp, am mai spus-o şi o mai spun, aşa că nu pot fi tristă şi supărată. S-a dus în lumea celor drepţi. Oana Zăvoranu, vedetă TV

Stelian Tănase, preşedintele Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a anunţat scoaterea din funcţia de şef al departamentului de ştiri din TVR a lui Claudiu Lucaci, motiv pentru care va numi un director interimar şi va organiza „foarte repede“ un concurs pentru ocuparea postului rămas liber, notează Mediafax.

Claudiu Lucaci le-a scris colegilor din TVR  o scrisoare în care i-a asigurat că „decizia nelegală, dar şi celelalte abuzive vor fi desfiinţare în instanţă sau prin revenirea la normalitate“, precizând că până acest lucru se va întâmplă „sunt martorii unui delir.“  

„În rolurile principale joacă persoane cunoscute pentru contribuţia lor la distrugerea reputaţiei TVR. Fie că este vorba de cei care şi-au lipit telefonul de ureche falsificând realitatea, fie de cei care au dormit îmbrăcaţi în costumul de mire şi s-au visat miniştri, fie de contestatarii de serviciu. Aceştia au un numitor comun: obsesia controlului. Veţi spune că trebuie ignoraţi. Dar indiferenţa şi tăcerea voastra i-au încurajat să influenţeze sau să ia decizii în numele vostru. La un moment dat, obsesia lor va aduce şi apocalipsa, pentru toţi. Claudiu Lucaci, fost şef al departamentului de ştiri din TVR

Asociaţia Jurnaliştilor Europeni (AEJ) îşi exprimă „grava îngrijorare faţă de abuzul verbal, crud şi insultător“ pe care Mircea Badea, realizator TV la Antena 3, şi Mihai Gâdea, directorul aceluiaşi post TV, l-a exercitat în detrimentul jurnalistului Stelian Negrea şi a soţiei acestuia, Eli Roman. AEJ consideră că cei doi angajaţi ai Antenei 3 s-au folosit de un comportament şi de expresii sub forma unui abuz făcut la nivelul poziţiilor lor publice importante. De asemenea, organizaţia arată că cei doi „au căzut cu mult sub standardele aşteptate de radiodifuzorii profesionişti“, aşteptând „scuze complete şi fără rezerve pentru domnul Negrea şi doamna Roman“.

În emisiunea din 13 martie 2015, Mircea Badea a vorbit ambiguu despre «lovire cu pumnii», folosind un limbaj sugestiv de violenţă fizică, cu referire directă la domnul Negrea. Un astfel de limbaj, credem noi, este în mod inerent ameninţător şi de natură să intimideze, mai ales în contextul campaniei susţinute de denigrare în diferite forme împotriva domnului Negrea. Reprezentanţii AEJ

„Docil şi ascultător, precum cel mai silitor student“, Vasile Muraru, comediant şi membru al juriului emisiunii „Next Star“, nu şi-a dorit niciodată să ajungă vedetă, ci un simplu actor. Chiar şi după atâţia ani, indicaţiile regizorale sunt sfânte pentru el. Despre copilărie, vremurile grele de după Revoluţie, dar şi despre experienţa de la „Next Star“, Vasile Muraru a vorbit, în exclusivitate, într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“.

E adevărat, sunt un familist convins, căsătorit din ’79. Ce-i drept ne-am chinuit amândoi, şi eu, şi soţia, nefiind bucureşteni. Am dus-o greu, prin subsoluri, prin hrube, pe unde am găsit şi noi, până am ajuns să am buletin de Bucureşti, după Revoluţie. A durat 11 ani să-mi iau buletinul de Bucureşti, cu toate că eram printre primii pe listă.  Vasile Muraru, actor

Povestea lui Iisus fascinează omenirea de mai bine de 2000 de ani, dar şi pe regizorii şi pe actorii de la Hollywood. De la Robert Powell, unul dintre cei mai apreciaţi actori care l-a portretizat pe Mântuitor, şi până la Diogo Morgado, care a fost „acuzat“ că este mult prea sexi pentru acest rol, actorii care l-au portretizat pe Iisus au vorbit de-a lungul timpului despre cât de greu a fost să ducă la bun sfârşit o asemenea partitură.

Pentru scena răstignirii, am trecut prin momente foarte grele. Am stat ore întregi pe cruce. Am filmat acea scenă în trei zile. A fost de-a dreptul chinuitor. La un moment dat, în timp ce mă aflam pe cruce, mă uitam în jurul meu, la toţi oamenii care lucrau, şi, pentru o secundă, mi-am văzut toată viaţa trecând prin faţa ochilor. E un sentiment foarte puternic când înţelegi ce rol joci şi ce personaj important reprezinţi. Dacă scopul unui actor este să spună cea mai frumoasă poveste, atunci niciuna nu este mai măreaţă decât cea a lui Iisus Hristos. Este cea mai frumoasă poveste de dragoste, felul în care atinge inimile întregii omeniri, este un privilegiu pentru un actor să facă un asemenea rol. A fost o călătorie personală şi spirituală şi m-a atins profund, într-o manieră pe care încă mă chinui să o înţeleg. Încă mă simt bulversat, nu am putut să depăşesc acea scenă, încă mă bântuie. Diogo Morgado, actor care l-a interpretat pe Iisus Hristos

Jurnalistul Robert Turcescu, care în prezent realizează emisiunea „100%“ difuzată de postul Naşul TV, a lansat ideea unei televiziuni online, care să fie finanţată de telespectatori în baza unui parteneriat, „fără bani negri, fără bani de la inşi care au interesul de a avea măcar din când în când la dispoziţie o «măciucă TV» sau nişte «prieteni» realizatori de talk-showuri“.

Nu, nu «cu bani de la telespectatori»! Dar fără bani negri, fără bani de la inşi care au interesul de a avea măcar din când în când la dispoziţie o «măciucă TV» sau nişte «prieteni» realizatori de talk-showuri. O televiziune online care să nu se teamă de amenzile de la CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului - n.red.) pentru delict de opinie, o televiziune online care să interacţioneze cu telespectatorii care o susţin financiar. Jurnalismul din România trebuie repus în ecuaţia firească ziarist-public şi îndepărtat de binomul toxic mogul-finanţator interesat. Jurnalism de calitate fără mijloace financiare nu există. Dar sursele de finanţare trebuie să fie transparente şi multiple: donaţii, publicitate, investiţii transparente ale acţionarilor, parteneri de afaceri interesaţi de business şi nu având interese obscure! Cam asta e ideea. Deci, cine subscrie? Cine vrea să fie partener în acest proiect? Cine ar fi dispus să aloce o parte din bugetul de publicitate al firmei pe care o deţine într-o astfel de iniţiativă? Robert Turcescu, jurnalist

Jurnalistul Luca Niculescu a vorbit, într-un interviu pentru „Weekend Adevărul“, despre copilăria sa, când ar fi preferat carpeta cu „Răpirea din Serai“ în locul tablourilor din casă semnate de importanţi pictori români, dar şi despre istoria familiei sale: de la marii negustori din perioada interbelică şi persecuţiile din timpul comunismului până la revoltele ziaristul francofon.

Îmi era ruşine să-mi invit colegii acasă pentru că mobila noastră îmi părea demodată, urâtă şi neîncăpătoare pentru apartamentele comuniste. Odată m-am dus la bunicul meu, Luca, şi i-am spus: „De ce nu avem şi noi covor din acela pe perete? Am văzut eu la cineva ceva frumos, în care era o fată pe un cal...“. Noi aveam pe perete, în sufragerie, picturi de Nicolae Vermont, de Nicolae Grigorescu, şi mie nu-mi plăceau. Eu voiam „Răpirea din Serai“! Luca Niculescu, realizator TV
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite