A fost dezvăluită cauza morţii lui George Michael: raportul medicului legist contrazice toate speculaţiile

A fost dezvăluită cauza morţii lui George Michael: raportul medicului legist contrazice toate speculaţiile

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani FOTO AFP

După mai bine de două luni, medicii legişti au dezvăluit cauza morţii cântăreţului britanic George Michael, spulberând toate speculaţiile care s-au făcut în această perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

George Michael a murit din cauze naturale, suferind de cardiomiopatie cu miocardită şi steatoză, a anunţat Darren Salter, medicul legist din Oxfordshire, citat de „The Independent“
 
Expertul a precizat că ancheta morţii starului a fost finalizată, dar şi că nu vor mai fi făcute publice alte detalii: „Nu vor mai fi furnizate alte detalii despre moartea artistului, iar membrii familiei solicită presei şi fanilor să le respecte dreptul la intimitate.“
 
Potrivit British Heart Foundation, cardiomiopatia este o boală care afectează muşchiul inimii, făcându-l elastic şi subţire, ceea ce înseamnă că este în imposibilitatea de a mai pompa eficient sânge în organism. 
 
Cauza oficială a morţii lui George Michael spulberă numeroasele speculaţii apărute în ultimele două luni potrivit cărora artistul ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri, zvonuri întărite şi de un bun prieten al starului care a dezvăluit că acesta consuma droguri, alcool şi lua medicamente antidepresive. 
 
George Michael nu a fost încă înmormântat, funeraliile fiind amânate după ce autorităţile britanice au luat decizia de a nu preda familiei trupul artistului înainte de finalizarea testele toxicologice prin care s-a stabilit cu exactitatea cauza morţii. George Michael a murit la vârsta de 53 de ani, pe 25 decembrie în reşedinţa sa din Goring-on-Thames, Oxfordshire, în sud-estul Marii Britanii.
 

Cum a devenit George Michael un superstar

George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a remarcat în anii '80, după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley, cei doi devenind celebri datorită unor hituri precum „Last Christmas“ şi „Club Tropicana“. Ulterior, George Michael şi-a construit o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv „Faith“ şi „Listen Without Prejudice Vol.1“. Fascinanta poveste a lui George Michael o puteţi citi aici
 
   
Într-o carieră de peste patru decenii, cântăreţul a vândut peste 100 de milioane de albume şi a fost recompensat cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv două premii Grammy şi trei Brit Awards.
 
 
Interpretul unor piese clasice precum „Wake Me Up Before You Go-Go“, „Freedom“, „Faith“, 
„Careless Whisper“ şi „Father Figure“, George Michael a fost unul dintre cei mai influenţi artişti internaţionali. De-a lungul unei cariere de succes, pentru George Michael a vorbit muzica lui, însă cântăreţul a ţinut mulţi ani primele pagini ale tabloidelor din cauza vieţii personale agitate: orientarea sa sexuală şi dependenţa de droguri şi alcool fiind intens discutate de presă. 
 

 

citeste totul despre: