Regulamentul de organizare şi funcţionare al Comisiei care acordă şi retrage doctoratele, aprobat în câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar trei sugestii de îmbunătăţire a propunerii de regulament au fost trimise către Minister
Doar trei sugestii de îmbunătăţire a propunerii de regulament au fost trimise către Minister

Astăzi este ultima zi în care propunerea de Regulament este suspusă dezbaterii publice şi în care Ministerul Educaţiei primeşte sugestii de îmbunătăţire a documentului. Doar trei sugestii au fost trimise.

Regulamentul care urmăreşte să coreleze atribuţiile şi procedurile CNATDCU cu reglementările legislative privind acordarea şi retragerea titlului de doctor nu a reuşit să stârnească prea mult interes în rândurile societăţii civile. 

Potrivit unor surse din cadrul MENCŞ, doar trei sugestii de îmbunătăţire a propunerii de Regulament privind organizarea şi funcţionarea a CNATDCU au fost trimise la adresa de email dezbateripublice@gov.edu.ro.

   

Din cele trei sugestii, două dintre ele au vizat, în principiu, abilitarea şi standardele de abilitare de a conduce doctorate.

După ce se încheie perioada de consultare publică, potrivit surselor, în câteva zile Regulamentul va fi adoptat prin Ordin de ministru.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a supus dezbaterii, vineri, 18 martie, propunerea de regulament de organizare şi funcţionare a CNATDCU. Regulamentul urmăreşte să coreleze atribuţiile şi procedurile CNATDCU cu reglementările legislative privind acordarea şi retragerea titlului de doctor

Documentul a fost publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei, pe edu.ro, iar termenul pentru consultarea publică a acestuia este marţi, 22 martie.

 Potrivit noului cadru legal orice persoană fizică sau juridică poate sesiza în scris Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la plagiat, iar după sesizare, instituţia trebuie sa decidă în termen de 45 de zile dacă este sau nu plagiat. CNATDCU este instituţia care poate propune retragerea titlurilor.

CNATDCU  propune comisiile de specialitate care evaluează tezele de abilitare, validează conţinutul dosarului de abilitare şi propune acordarea sau neacordarea atestatului de abilitare prin ordin emis de ministrul educaţiei, naţionale si cercetării ştiinţifice.

Totodată, instituţia evaluează şi propune acordarea sau neacordarea titlului de doctor dosarele de acordare a titlului de doctor.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite