Nouă studenţi au primit cazare gratuită într-un campus privat din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
campus privat west gate studios

Cel mai mare campus privat din România, West Gate Studios (WGS), a acordat nouă burse în valoare totală de aproximativ 10.000 de euro, care constau în asigurarea de locuri de cazare gratuită în perioada octombrie 2013-octombrie 2014.

Bursele West Gate Studios (WGS) se acordă studenţilor care contribuie activ şi constant la formarea şi dezvoltarea comunităţii, participă şi obţin premii sau distincţii la diverse evenimente sau competiţii şi obţin rezultate bune la învăţătură, se arată într-un comunicat de presă WGS.

“Prin Bursele West Gate Studios ne propunem să sprijinim tinerii talentaţi, pasionaţi şi dedicaţi comunităţii. În cei patru ani de funcţionare, West Gate Studios a demonstrat că este mai mult decât un campus studenţesc, cei aproape 2.000 de rezidenţi fiind implicaţi în mod direct atât în administrarea complexului, cât şi în organizarea de campionate sportive şi workshop-uri de dezvoltare  profesională şi personală”, a declarat Liviu Tudor, proprietarul West Gate Studios.

Cazarea la WGS costă de la 80 de euro pe lună

Campusul privat West Gate Studios este amplasat în vestul Bucureştiului, în imediata apropiere a staţiei de metrou Preciziei şi cuprinde trei blocuri cu un total de 925 de garsoniere şi apartamente cu două camere. Pe lângă unităţile de locuit, West Gate Studios mai include: săli de studiu, teren de tenis, sală de fitness, restaurant, supermarket, cafenea şi club, terasă cu grătare, parcare interioară şi exterioară şi spaţiu pentru depozitarea bicicletelor.

Tarifele de cazare în campusul West Gate Studios încep de la 80 de euro/loc/lună, respectiv 105 euro/loc/lună pentru cele două tipuri de garsoniere, cu suprafeţe de 25 şi 35 mp închiriabili. Toate garsonierele dispun de balcon, baie şi bucătărie complet mobilată şi utilată. Taxa de întreţinere este de 25 de euro/lună, respectiv 50 de euro/lună.

West Gate Studios este dezvoltat de compania Genesis Development, care mai deţine două dintre cele mai importante parcuri de birouri din Bucureşti, West Gate şi Novo Park.

Cine poate să se cazeze în campusul privat

În complexul rezidenţial West Gate Studios pot locui tineri, cu vârsta de minimum 18 ani, din România şi din străinătate:

  • Absolvenţi de liceu din România, care urmează sau intenţionează să urmeze cursurile unei Instituţii de Învăţământ Superior din cadrul Centrului Universitar Bucureşti;
  • Tineri din orice ţară a lumii, care urmează sau intenţionează să urmeze cursurile unei Instituţii de Învăţământ Superior din Bucureşti;
  • Absolvenţi ai unei Instituţii de Învăţământ Superior, care intenţionează să urmeze cursuri de master sau studii doctorale;
  • Studenţi, profesori şi cercetători din orice ţară a lumii, care vizitează oraşul Bucureşti;
  • Tineri profesionişti, care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti.


Cine sunt studenţii care au câştigat bursele

Cei nouă beneficiari ai Burselor WGS sunt: Elena Enache (Universitatea Bucureşti, Facultatea de Matematică-Informatică), Lidia-Georgiana Cîrje (Universitatea Politehnică, Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor), Cristina Comănici (Academia de Studii Economice, Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori), Andreea Roman (Academia de Studii Economice, Facultatea de Management), Alexandra–Larisa Anghel (Universitatea Bucureşti, Facultatea de Litere), Maria–Camelia Cepoi (Universitatea Politehnică, Facultatea de Inginerie Aerospaţiala), Mihaela Cazacu (Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică), Elvira–Ecaterina Ribacu (Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept) şi Alexandru  Căzăcuţu (Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, Facultatea de Marketing).


Studenţii cer burse mai mari pentru universităţi şi mai multe locuri în cămine

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) le-a solicitat, luni, premierului României şi reprezentanţilor Guvernului României granturi mai mari pentru universităţi în 2014, mai multe cămine studenţeşti, în condiţiile unui deficit de 30.000 de locuri la nivel naţional şi aprobarea rapidă a legii care reglementează practica studenţilor.

Supracazare în căminele Politehnicii din Regie. Studenţii se înghesuie în camere cu prea puţine locuri şi dorm pe jos

Universitatea Politehnică din Bucureşti (UPB) se confruntă anul acesta cu mai mulţi studenţi care nu au loc în cămine şi sunt nevoiţi să doarmă pe jos sau să se înghesuie. Reprezentanţii de la UPB susţin că se vor elibera camere săptămâna aceasta, după redistribuirea locurilor la care au renunţat între timp studenţii care au ales altă variantă de cazare.

Goana după locuri în cămine. Camerele de la stat, deşi scumpe, ajung tot pentru un student din doi

Un nou an universitar începe pe 1 octombrie, iar problema locurilor în cămine a rămas aproape neschimbată. Oferta din căminele studenţeşti ale universităţilor de stat din Capitală acoperă numai jumătate din cerere.


 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite