
Despre sandboarding şi fericire
0
De multe ori ne gândim la fericire în termeni abstracţi. "-Ce vrei tu? -Să fiu fericit!". În timp ce tot mai mulţi oameni realizează că "fericirea" o faci cu mâna ta, azi îţi propunem să te gândeşti la lucrurile mici care te fac fericit... ca sucul de morcovi sau fascinaţia pentru sporturi extreme!
Chiar astăzi am citit un articol, cam naiv, ce-i drept, despre ”cum să fim fericiţi”. Recunosc: primul impuls a fost de a râde neîncrezătoare, iar apoi, cum zic americanii ”at a second thought” chiar am rămas uimită că există reţete pentru fericire şi, mai ales, pentru că eu n-am auzit de ele! Începând cu reţete precum: pui doi morcovi într-un storcător, adaugi un măr şi-o portocală şi voila, elixirul fericirii (un fel de ”dulce, acrişor şi ceva fermecător”) şi terminând cu: n-ai ce face, fericirea e dictată de gene, dacă n-ai potenţial, asta ţi-e soarta; sute de cercetători îşi dau cu părerea despre fericire.
M-am gândit că, oricât de nemulţumită aş fi de mine, nu sunt o tristă (deci aveam şanse la fericire după statisticile lor); prin urmare aş putea folosi o baghetă magică să mă înveselesc puţin, chiar puţin mai mult. Cum pe fiecare om îl face fericit altceva, am început să mă gândesc la ce mă face pe mine fericită; asta în timp ce-mi savuram elixirul. Primul gând, rămas încă neelucidat, a fost legat de gustul de morcovi al fericirii!! Uram morcovii, dar dacă spun ei că mă fac fericită, atunci aşa ar trebui să fie. Apoi am început să-mi fac o listă cu lucrurile care m-ar face fericită şi am ajuns să văd că două treimi din ce m-ar face fericită reprezintă locuri unde aş vrea să călătoresc.
În materie de călătorii, mă fascinează tot ceea ce e mistic, ce are o aură de magie sau cel puţin o istorie încărcată; de aceea avem pe listă trecute piramidele din Egipt, castele scoţiene − cele bântuite au un plus, Machu Picchu, Taj Mahal, Insula păpuşilor din Mexic etc. Iubesc călătoriile, nu contează că sunt locuri bântuite sau în spatele cărora s-au format numeroase poveşti de dragoste, iar de când sunt în AIESEC, am auzit mai multe poveşti din călătorii decât ar putea strânge cineva într-o enciclopedie. Totul de la simpla vizită până la a ajuta lumea timp de câteva săptămâni şi a simţi cum e viaţa oamenilor pentru care piramidele sunt primul lucru pe care îl văd dimineaţa. Am auzit până şi de sandboarding, un fel de snowboarding pe dunele de nisip.
Pe mine nu gustul de morcovi mă face fericită, ci oraşele mistice cu poveştile şi istoria lor, mâncărurile cu nume ciudate sau sporturile extreme de care nici nu ştiam.
Dacă ai întrebări referitoare la internshipurile AIESEC sau doreşti să-ţi împărtăşeşti experienţa ta de călătorii, mă găseşti la adresa de email: stefania.diaconu@aiesec.ro .