Ce pot face absolvenţii de Bac din 2014 acceptaţi la studii în străinătate. Consilier: „Medicina este indiscutabil domeniul cu cele mai multe aplicaţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adeverinţa care înlocuieşte în 2014 diploma originală de Bacalaureat le-a creat dificultăţi absolvenţilor de liceu de anul acesta care au vrut să se înscrie la universităţi din străinătate, mult mai riguroase la capitolul acte de studii. Despre platforma online Educativa care le vine în ajutor celor cu probleme s-a discutat miercuri, la Adevărul Live.

Azi, de la 15.00, în platoul Adevărul Live s-a discutat despre platforma online lansată luni de EDUCATIVA pentru a-i ajuta pe tinerii care vor să meargă la studii în străinătate şi au probleme cu recunoaşterea adeverinţei de Bac, ce înlocuieşte diploma anul acesta.

Invitată în platou a fost Arda Antonescu, consilier pentru studii în străinătate la EDUCATIVA, organizaţie care consiliază gratuit elevii pentru admiterea la studii în străinătate şi organizatorii Târgului RIUF.

Principalele declaraţii:

„În Europa în general se rezolvă aceste situaţii mult mai simplu. În Germania sunt însă foarte riguroşi şi pun foarte mult accent pe aceste lucruri”, a declarat Arda Antonescu.

Potrivit acesteia, a scăzut foarte mult interesul pentru domeniul medicină şi biotehnologie. Antonescu spune că la medicină contează foarte mult notele şi că există liste de aşteptare pentru acest domeniu pentru cei care nu au reuşit să ia examenul din prima.

„În alte ţări este mult mai simplu. Medicina este indiscutabil domeniul cu cele mai multe aplicaţii pe loc. Evident, străinii au mai puţine locuri la dispoziţie. Contează dacă aplicanţii vin din Uniunea Europeană”, a mai spus Antonescu.

Elevi consiliaţi de EDUCATIVA au ajuns să studieze medicină în Olanda, în Marea Britanie, în Germania, unde majoritatea universităţilor cer ca studenţii să facă practică în spital full-time.

Consilierul spune că sunt multe diferenţe între sisteme. „Unul dintre aplicanţii mei a avut 10 pe linie. Universităţile se uită la notele de la biologie, chimie şi matematică, iar tinerii sunt nevoiţi să susţină şi o serie de studii standardizate”, a explicat Arda Antonescu.

Aceasta a precizat că în Franţa se pot alege mai multe probe la Bacalaureat, spre deosebire de România.

Arda Antonescua explicat că în Anglia, la unele universităţi foarte mari, există grupuri care pot ţine legătura cu cei care urmează să aplice la această instituţi şi care se ocupă, pentru cei care sunt deja acolo, să organizeze tot felul de evenimente precum mese festive sau excursii.

Aceasta a adăugat că tinerii care vor să aplice universităţile din Anglia se pot interese de modalitatea de admitere sau de felul în care sunt susţinute examele. 

Antonescu a ţinut să precizeze că cei care sunt interesaţi pot pune întrevări pe aceasă platformă lansatată de EDUCATIVA , consilierea fiind gratuită.

„Este absolut gratuit să ni se adreseze întrebări, consilierea este gratuită. Ei ne pot întreba orice şi noi le vom răspunde într-un timp cât mai scurt”, a spus Antonescu.

Adeverinţă de Bac în loc de diplomă în 2014

Absolvenţii de liceu de anul acesta care au probleme cu recunoaşterea de către universităţile străine a adeverinţei de Bac, primită în loc de diplomă, pot cere informaţii şi ajutor consilierilor specializaţi, în cadrul unei platforme lansate luni online.

Tinerii care au promovat anul acesta examenul de Bacalaureat au la dispoziţie de azi un site cu informaţii privind situaţia adeverinţelor care înlocuiesc diplomele care atestă că au trecut cu brio examenul de maturitate. 

În ajutor le-au venit specialiştii Grupului EDUCATIVA, cei care consiliază gratuit elevii pentru admiterea la studii în străinătate şi organizatorii Târgului RIUF. 

Asta în contextul în care mulţi absolvenţi de liceu au întâmpinat dificultăţi sau chiar au fost respinşi iniţial de universităţi din străinătate din cauză că statul român nu le poate elibera anul aceasta diploma de Bac.

„Platforma este menită să explice foarte clar situaţia apărută, excepţional, în acest an, cu diplomele de Bac, atât reprezentanţilor universităţilor străine, în limba engleză, cât şi elevilor şi părinţilor care se confruntă cu dificultăţi în înscrierea peste hotare. Mulţi dintre ei au intrat în panică, au fost copii care ne-au sunat plângând pentru că nu ştiau ce să facă, le era teamă că-şi pierd locul. Noi îi putem ajuta cu informaţii, de unde pot obţine actele cerute de universităţi, putem discuta cu universităţile să le explicăm situaţia, mai departe depinde de fiecare instituţie“, a explicat Arda Antonescu, consilier pentru studii în străinătate la EDUCATIVA.


Pe aceeaşi temă:

Platformă EDUCATIVA pentru absolvenţii care au probleme în străinătate din cauza adeverinţei de Bac

Eleva din Braşov, acceptată la Medicină în Germania cu adeverinţa de Bac

Adeverinţa de Bac, refuzată de universităţile germane

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite