UPDATE Liviu Pop: Niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de miercuri. Conducerea Editurii Didactice şi Pedagogice, revocată

UPDATE Liviu Pop: Niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de miercuri. Conducerea Editurii Didactice şi Pedagogice, revocată

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, FOTO- Eduard Enea

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de astăzi. De asemenea, acesta a promis că elevii de clasa a V-a vor avea manuale până în data de 11 septembrie, când va începe noul an şcolar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit oficialului, în cel mult 30 de zile o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi şi profesori. Liviu Pop a spus, într-o conferinţă de presă, că a constatat că ordinul de ministru emis în 2002 şi care stătea la baza materialelor auxiliare nu a mai fost actualizat, el anunţând că de astăzi nu mai este valabil niciun auxiliar.
 
„Începând de astăzi, auxiliarele nu mai sunt valabile. Niciun material auxiliar nu este omologat, iar în maximul 30 de zile, o comisie (...) va elabora normale metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditării acestor auxiliare, astfel încât să avem o zonă clară a acestora", a susţinut Liviu Pop.
 
El a precizat că de evaluarea acestor materiale auxiliare se va ocupa Ministerul Educaţiei, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului şcolar şi al asociaţiei de părinţi din unitatea de învăţământ.

Liviu Pop: „Vom avea manuale de clasa a V-a în 11 septembrie“

Elevii vor avea manuale pe bănci în 11 septembrie, a declarat,miercuri, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţinând că nu este nevoie să demisioneze, pentru că elevii, inclusiv cei de clasa a V-a, unde sunt probleme din cauza contestaţiilor depuse de edituri în urma licitaţiilor, vor avea la timp manualele.

"Pentru manualale de clasa a V-a, suntem în etapa de contestaţii. Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor ne-a dat un prim răspuns la câteva contestaţii. Am înţeles de la cei care se ocupă de această licitaţie că urmează şi alte răspunsuri vineri sau luni, fapt pentru care o decizie în zona aceasta o vom lua după ce avem răspunsul de la CNCS. Vreau sa îi asigur pe toţi elevii şi părinţii că vom avea manuale de clasa a V-a în 11 septembrie. Avem soluţia de rezervă", a spus Liviu Pop.

Conducerea Editurii Didactice şi Pedagogice, revocată
 
De asemenea, ministrul a anunţat că a revocat conducerea Editurii Didactice şi Pedagogice, pe motiv că a accesat mai puţin de 5% din banii alocaţi în ultimii cinci ani de Ministerul Educaţiei pentru manuale şcolare, respectiv peste 142 de milioane de lei, a declarat, miercuri, ministrul Liviu Pop, care a precizat că un nou director general la EDP va fi numit la sfârşitul săptămânii.
 
Liviu Pop a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a analizat ce s-a întâmplat în zona achiziţiilor de manuale în ultimii cinci ani, constatând că în această perioadă Editura Didactică şi Pedagogică a accesat mai puţin de 5% din banii alocaţi de Ministerul Educaţiei pentru manuale şcolare.
 
„Acum cinci ani am introdus clasa pregătitoare pe noua formulă, curriculă. În cei cinci ani, Ministerul Educaţiei a plătit pentru manualele şcolare 142.165.286 de lei, sumă alocată copiilor din preuniversitar care beneficiază de manuale gratuite. Trist este că în această perioadă Editura Didactică şi Pedagogică, regia autonomă care este subordonată Ministerului Educaţiei, a accesat mai puţin de 5% din aceşti bani, adică 7.321.209 lei, impardonabil din punctul meu de vedere, fapt pentru care am revocat Consiliul de Administraţie al EDP, iar până la finalul săptămânii vom avea un nou director general la EDP, în aşa fel încât această editură să-şi revină”, a spus Pop.

 

citeste totul despre: