Intrarom va furniza Ministerului Educaţiei servicii IT de 18,5 milioane lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oferta a fost depusă în asociere cu Siveco România şi Power Net Consulting SRL  FOTO: Adevărul
Oferta a fost depusă în asociere cu Siveco România şi Power Net Consulting SRL  FOTO: Adevărul

Intrarom va furniza Ministerului Educaţiei servicii IT pentru desfăşurarea mai multor programe ale instituţiei, valoarea contractului ridicându-se la 18,5 milioane de lei, TVA inclusă (4,2 milioane euro) pentru o perioadă de 13 luni. Contractul a fost atribuit în urmă cu o săptămână, potrivit Mediafax.

Prin anunţul de participare, publicat în 20 aprilie, valoarea proiectul a fost estimată la 20 milioane de lei, TVA inclusă. Oferta a fost depusă în asociere cu Siveco România şi Power Net Consulting SRL.

La licitaţie s-au mai înscris UTI Grup, S&T România şi consorţiul format din Insoft Development&Consulting, Insoft Application şi Romsys.

Serviciile IT vor fi utilizate într-o platformă metodologică şi informatică pentru organizarea şi desfăşurarea programelor "Admiterea în învăţământul liceal de stat", "Bacalaureat", "Certificare a calificării profesionale", "Mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar - Titularizarea", "Euro 200" şi "Bani de liceu" din sistemul educaţional preuniversitar.

Platformă nouă pentru examenele de pe edu.ro

"Obiectivul general al proiectului îl constituie eficientizarea structurii şi proceselor necesare pentru organizarea şi derularea examenelor naţionale de admitere în licee, bacalaureat, mişcarea personalului didactic şi acordarea ajutoarelor financiare în sistemul de învăţământ, prin dezvoltarea, pilotarea şi implementarea unui cadru metodologic integrat şi a unei platforme informatice la nivel naţional în sistemul educaţional", se arată în anunţul de participare al licitaţiei.

Finanţarea proiectului va fi asigurată din fonduri europene. 

Intrarom a fost înfiinţată în anul 1993 şi este subsidiara Intracom Group din Grecia, unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT&C din sud-estul Europei.

În 2012, compania a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 191 milioane de lei, în regres cu 13% faţă de anul precedent, iar profitul net a coborât de la 1,4 milioane de lei la puţin peste 250.000 de lei.


Ministerul Educaţiei a primit două oferte pentru un sistem IT care va permite verificări antiplagiat

Ministerul Educaţiei a primit două oferte pentru cumpărarea unei soluţii IT de gestiune a tezelor de doctorat şi a titlurilor universitare, care va permite, printre altele, verificări antiplagiat, contractul fiind estimat la 20,7 milioane de lei (4,7 milioane de euro), TVA inclusă.

Ponta le-a promis profesorilor din preuniversitar 175 de milioane de lei la rectificare pentru plata salariilor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că la rectificarea bugetară vor fi alocate 175 de milioane de lei pentru a fi plăti la nivel local salariile profesorilor din preuniversitar. Banii vor merge către autorităţile locale şi nu către Ministerul Educaţiei, a mai spus premierul.

Ponta anunţă că nu toate salariile şi pensile vor creşte anul viitor cu 3,75%, ci vor fi ţintite anumite categorii sociale

Salariile şi pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelaşi procent, respective 3,75%, ci va fi ţintit către persoanele cu venituri mici şi anumite categorii speciale, precum medici rezidenţi şi profesori debutanţi, a declarat premierul Victor Ponta.

VIDEO Dascălii FSLI sunt în grevă japoneză. Ei au protestat la Guvern şi USL: „Moare orice naţie fără educaţie”

Membrii FSLI au început protestele luni, prin organizarea unei greve japoneze în toate unităţile de învăţământ din ţară şi prin pichetarea sediilor Guvernului şi USL, de la ora 11.00, pichete la care participă peste 300 de dascăli. Sindicaliştii solicită salarii mai mari cu 50% pentru debutanţi şi 6% din PIB pentru educaţie începând din 2014, dar şi modificarea programelor şcolare.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite