Două consorţii au depus oferte pentru noul sistem IT de salarizare în educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dascălii sunt nemulţumiţi de nivelul actual de salarizare din educaţie şi au anunţat proteste în stradă
Dascălii sunt nemulţumiţi de nivelul actual de salarizare din educaţie şi au anunţat proteste în stradă

Ministerul Educaţiei a primit, marţi, două oferte pentru furnizarea unui nou sistem informatic care ar trebui să eficientizaeze sistemul de salarizare în domeniul educaţional în contextul descentralizării, în cadrul unui proiect european estimat la aproape cinci milioane de euro.

Ofertele au fost depuse de consorţiile formate din Siveco România şi S&T România, respectiv Q'Net International şi Crescendo International, potrivit Mediafax.

"Proiectul are ca scop realizarea unui sistem informatic care va permite o gestionare mai eficientă a finanţării unităţilor de învăţământ preuniversitar, prin transferarea responsabilităţilor la nivel local, precum şi verificarea permanentă a corectitudinii alocărilor bugetare şi respectarea prevederilor legale privind remunerarea personalului", se arată în anunţul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro la începutul lunii septembrie.

Termenul de finalizare a proiectului este de un an şi trei luni de la data atribuirii contractului.

Proiectul este finanţat din fonduri europene şi este estimat la valoarea de 21,5 milioane de lei (4,84 milioane de euro), cu tot cu TVA.


Ministerul Educaţiei a primit două oferte pentru un sistem IT care va permite verificări antiplagiat

Ministerul Educaţiei a primit două oferte pentru cumpărarea unei soluţii IT de gestiune a tezelor de doctorat şi a titlurilor universitare, care va permite, printre altele, verificări antiplagiat, contractul fiind estimat la 20,7 milioane de lei (4,7 milioane de euro), TVA inclusă.

Ponta le-a promis profesorilor din preuniversitar 175 de milioane de lei la rectificare pentru plata salariilor

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că la rectificarea bugetară vor fi alocate 175 de milioane de lei pentru a fi plăti la nivel local salariile profesorilor din preuniversitar. Banii vor merge către autorităţile locale şi nu către Ministerul Educaţiei, a mai spus premierul.

Ponta anunţă că nu toate salariile şi pensile vor creşte anul viitor cu 3,75%, ci vor fi ţintite anumite categorii sociale

Salariile şi pensiile nu vor fi majorate pentru anul viitor cu acelaşi procent, respective 3,75%, ci va fi ţintit către persoanele cu venituri mici şi anumite categorii speciale, precum medici rezidenţi şi profesori debutanţi, a declarat premierul Victor Ponta.

VIDEO Dascălii FSLI sunt în grevă japoneză. Ei au protestat la Guvern şi USL: „Moare orice naţie fără educaţie”

Membrii FSLI au început protestele luni, prin organizarea unei greve japoneze în toate unităţile de învăţământ din ţară şi prin pichetarea sediilor Guvernului şi USL, de la ora 11.00, pichete la care participă peste 300 de dascăli. Sindicaliştii solicită salarii mai mari cu 50% pentru debutanţi şi 6% din PIB pentru educaţie începând din 2014, dar şi modificarea programelor şcolare.

EducațiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite