Politizarea a făcut ravagii la RATB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ratb statie autobuz 123 foto david muntean

Într-o adresă remisă prefectului de Bucureşti, prin care cer efectuarea unor controale, sindicaliştii RATB spun că „au dispărut piese de pe autobuzele regiei în valoare de minimum 3.000.000 de euro, dar şi terenuri exploatate de RATB şi aflate în patrimoniul Municipiului Bucureşti".

Sindicaliştii RATB reclamă grave abuzuri în cadrul Regiei, cerând  prefectului de Bucureşti – Adrian Petcu – să trimită toate instituţiile abilitate în control.

„Vă solicităm să trimiteţi în control la RATB toate instituţiile abilitate. Conducerea RATB a creat un prejudiciu de un milion de lei, în urma câştigării în instanţă a unor procese intentate mai ales de foştii directori ai RATB, daţi afară de Consiliul de Administraţie al regiei. Acesta este preţul rotaţiilor politice la conducerea RATB, care ar urma să umfle bugetul local cu echivalentul a 223.000 de euro. Fapta a fost constatată de Curtea de Conturi în raportul publicat în anul 2016”, se arată în adresa trimisă prefectului de către Federaţia Sindicatelor Şoferilor din România 2014.

Potrivit acestora, „au dispărut piese după autobuze în valoare de minim 3.000.000 de euro”. „Au dispărut terenuri exploatate de RATB şi aflate în patrimoniul Municipiului Bucureşti. Acest lucru s-a întâmplat cu alte două regii de transport public din ţară, de la Ploieşti şi de la Iaşi, în 2013, acestea fiind acum în pragul insolvenţei şi falimentului. După aproape 6 ani în care nimeni nu a analizat şi nu a gândit o strategie pentru a găsi soluţii pentru îmbunătăţirea serviciului de transport public, la presiunea grupurilor de interese se doreşte distrugerea RATB”, susţin sindicaliştii.

Nu vor să se privatizeze

Pe de altă parte, sindicaliştii spun că „RATB nu trebuie transformat în societate comercială pentru că acest proces este doar o pregătire pentru privatizarea sa ulterioară în beneficiul unei multinaţionale străine”.

„Solicităm interzicerea privatizării sau cesionării de servicii publice de transport de suprafaţă în Bucureşti către orice societate comercială”, ,mai scriu sindicaliştii, temându-se că odată cu transformarea regiei în societatea comercială, aceasta va fi vândută şi va avea soarta ROCAR, VULCAN şi altele.

„Denunţăm furtul şi distrugerea RATB susţinut în ultimii 27 de ani de către grupurile politico-mafiote. Prin prezenta, contestăm Hotărârea Consiliului de Administraţie al RATB de a modifica organigrama şi Statul de Funcţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite