Energii alternative: secretul construirii parcurilor fotovoltaice la preţuri atractive, descoperit în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Ciurel, managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, a precizat că parcurile fotovoltaice ar urma să fie construite, de anul viitor, în zonele depozitelor de zgură şi cenuşă închise în ultimii ani din cauza condiţiilor de mediu
Laurenţiu Ciurel, managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, a precizat că parcurile fotovoltaice ar urma să fie construite, de anul viitor, în zonele depozitelor de zgură şi cenuşă închise în ultimii ani din cauza condiţiilor de mediu

Complexul Energetic Oltenia ar putea construi, de anul viitor, mai multe parcuri fotovoltaice în zonele depozitelor de zgură şi cenuşă închise în ultimii ani, care să permită companiei să devină producător de energie şi în acest domeniu, a anunţat managerul privat al unităţii, Laurenţiu Ciurel.

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a mers, săptămâna trecută, într-o vizită în China, coordonată de ministrul Energiei, Constantin Niţă.

Laurenţiu Ciurel a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută Târgu Jiu, că a descoperit, cu prilejul vizitei în China, posibilitatea construirii unor parcuri fotovoltaice la preţuri extrem de atractive, care să permită companiei să devină producător de energie şi în acest domeniu, potrivit Mediafax.

„Costul pentru a obţine un megawatt e undeva între 600 şi 900.000 de euro, de patru-cinci ori mai puţin decât acum câţiva ani. Asta face extrem de atractivă o astfel de investiţie. Noi avem în bugetul pe anul viitor o sumă alocată doar pentru 10 MW, dar încercăm o extindere dacă intrăm în legătură cu una dintre companiile de acolo, China National Electric, cea care şi-a exprimat disponibilitatea pentru aşa ceva", a spus managerul privat al CE Oltenia.

El a precizat că parcurile fotovoltaice ar urma să fie construite, de anul viitor, în zonele depozitelor de zgură şi cenuşă închise în ultimii ani din cauza condiţiilor de mediu şi după ce termocentralele, în special cele de la Rovinari şi Turceni, şi-au modernizat multe dintre instalaţiile tehnologice.

Cealaltă termocentrală din cadrul CE Oltenia, cea de la Craiova, ar urma să fie modernizată pentru a produce energie pe bază de gaz, astfel încât complexul să poată răspunde mai uşor cerinţelor pieţei, a mai spus Ciurel.

Laurenţiu Ciurel a menţionat că firmele chineze au dezvoltat în ultimii ani tehnologii al căror randament îl depăşeşte chiar şi pe cel al producătorilor din Germania, susţinând că România trebuie să aibă în continuare relaţii bune cu China, care a devenit o mare putere economică, inclusiv din punct de vedere al producţiei de energie.

Compania este controlată de Ministerul Economiei şi a fost înfiinţată anul trecut prin fuziunea complexelor energetice Craiova, Rovinari şi Turceni şi a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite