Fermierii pot depune cererile pentru subvenţia la motorină şi pentru plata primelor de asigurare până la 15 martie. Termenul a fost extins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Agriculturii a anunţat că, pentru anul în curs, au fost alocate 493 de milioane de lei pentru continuarea acestei scheme de ajutor prin care este subvenţionată motorina folosită în agricultură
Ministrul Agriculturii a anunţat că, pentru anul în curs, au fost alocate 493 de milioane de lei pentru continuarea acestei scheme de ajutor prin care este subvenţionată motorina folosită în agricultură

Termenul pentru depunerea cererilor de către fermierii care solicită subvenţii pentru motorină şi cel pentru plata primelor de asigurare au fost prelungite de Guvern până la 15 martie, a anunţat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, la finalul şedinţei Executivului de miercuri.

„Schema pentru ajutorul de stat cu privire la motorina folosită în agricultură, introdusă începând cu trimestrul patru din 2013 - având în vedere vremea pe care am avut-o în acea perioadă şi primele zile din 2014, foarte mulţi fermieri nu au putut să depună cereri, ca atare am considerat că este necesar ca, odată cu publicarea acestei hotărâri de guvern în Monitorul Oficial, să înceapă o nouă sesiune de primire de cereri, până pe 15 martie 2014“, a spus Daniel Constantin.

El a precizat că decizia luată de Executiv survine solicitării făcute de fermieri, precum şi faptului că ministerul de resort mai are sume neutilizate pe parcursul anului trecut.

Ministrul Agriculturii a anunţat că, pentru anul în curs, au fost alocate 493 de milioane de lei pentru continuarea acestei scheme de ajutor de stat prin care este subvenţionată motorina folosită în cultivarea terenurilor agricole.

De asemenea, Guvernul a prelungit plata primelor de asigurare tot până la 15 martie, fiind lansată o nouă sesiune de deschidere de proiecte.


Mai puteţi citi:

Peste 50 de investitori străini au cumpărat pământ în Mehedinţi

Italienii, belgienii, nemţii sau  francezi şi-au  dezvoltat afaceri de succes pe tărâmuri mehedinţene. Aproape 10 000 de  hectare de teren  au fost cultivate cu viţă-de-vie sau cereale de către străinii, care au pus preţ pe pământul românesc.

Cioloş, despre posibilitatea ca Ungaria să cumpere pământul din Ardeal: „Ideea este profund neeuropeană”

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, crede este puţin probabil ca Ungaria să pună în aplicare un astfel de plan. Reacţia sa apare după ce un funcţionar al Ambasadei Ungariei la Bucureşti a dezvăluit un plan concret de cumpărare a terenurilor agricole din Transilvania, după ce de la 1 ianuarie a dispărut interdicţia pentru străini de a cumpăra terenuri în România

Geoană: Statul român trebuie să combată politica Ungariei de a cumpăra teren agricol, chiar cu riscul unor reacţii din partea Bruxelles-ului

Senatorul PSD Mircea Geoană, responsabil cu politica externă a României, apreciază ca fiind îngrijorătoare zvonurile, conform cărora Ungaria are un plan strategic de a cumpăra terenuri în zona Transilvaniei.

Legea care reglementează vânzarea terenurilor agricole către străini, adoptată cu scandal de Senat

Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege care reglementează vânzarea terenurilor agricole către cetăţeni străini, în condiţiile în care restricţiile în acest sens urmează să fie ridicate la începutul anului viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite