Cîţu: PSD urăşte informatizarea, pentru că doar aşa poate să fure. Cel mai uşor furi cu hârtii, cu dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Citu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că PSD urăşte informatizarea instituţiilor publice, pentru că doar aşa poate să fure. „Cel mai uşor este să furi cu hârtii, cu dosare”, a spus el.

El a amintit, în context, că proiectul de lege care interzicea oricărei instituţii să ceară o informaţie unui client, dacă o putea lua din altă parte, a picat în Parlament.

"Am avut în Parlament o lege, ca să vedeţi cât de mult urăsc cei de la PSD informatizarea, şi o urăsc pentru că numai aşa pot să fure. Cel mai uşor e să fure când totul este cu hârtii, cu dosare. Am avut în Parlamentul Românei un proiect de lege care interzicea oricărei instituţii să ceară o informaţie unui client, adeverinţă etc, dacă putea să o ia de la altă instituţie a statului. A căzut acel proiect de lege. Cu brio.

Dar dacă îi întrebi bineînţeles că ei sunt pentru informatizare. Proiectul caselor de marcat, suntem ultima ţară din Europa care nu are aşa ceva. A fost abandonat acum doi ani de zile”, a declarat ministrul la Realitatea Plus.

Acesta a afirmat că, la începutul anului, politicienii s-au arătat de acord cu proiectul său, pentru ca ulterior să se răzgândească.

„A trebuit să forţez lucrurile. Elimină evaziunea şi când elimini evaziunea, elimini şi sursa de finanţare a PSD pentru că de acolo se finanţează. Corupţia era susţinută vădit pentru că altfel nu pot să îmi explic cum nu poţi să faci 30 de ani informatizare. Este clar o legătură între corupţie şi PSD. Au ţinut ANAF şi Ministerul Finanţelor Publice neinformatizate voit. Scopul era de a lua banii şi a-i deturna în scopuri proprii", a subliniat Florin Cîţu. 

Pe de altă parte, ministrul Finanţelor a admis că aparatul public nu este la nivelul anului 2020, însă a arătat că totul va fi mult mai simplu atunci când va fi realizată informatizare.

"În perioada de pandemie am ieşit public şi am spus că nu cred că ar trebui ca cei din aparatul public să meargă în şomaj tehnic. Nu ar fi însemnat foarte mulţi bani, erau foarte multe excepţii şi în acelaşi timp era totuşi aparatul cu care am administrat perioada de criză. Dar asta nu înseamnă că nu este ineficient, nu înseamnă că nu este foarte mare şi că nu trebuie adus în 2020. 

Pentru că asta este problema pe care o avem. Aparatul public nu este în 2020. Economia este, sectorul privat este, dar aparatul public nu este. Totul va fi mult mai uşor de făcut după ce facem informatizare, după ce conectăm toate instituţiile statului una la alta", a subliniat ministrul Finanţelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite