Ursa a vrut să construiască o fabrică de vată minerală din sticlă cu 50 milioane euro în România, înainte de criză. „Astăzi ar fi nerentabilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Pana, directorul comercial Ursa Romania FOTO wall-street.ro
Sorin Pana, directorul comercial Ursa Romania FOTO wall-street.ro

Ursa, divizia producătoare de vată minerală din sticlă a grupului spaniol Uralita, a avut în plan demararea construcţiei unei fabrici de 30-50 milioane de euro în România în perioada 2006-2008, când piaţa construcţiilor a atins un vârf în toată regiunea.

„Piata de vata minerala din sticla a scazut cu 50% de la debutul crizei, in anul 2008, la 15.000 de tone in volum, respectiv 15 milioane de euro, in valoare. In perioada 2006-2008 au existat discutii pentru constructia unei fabrici cu o capacitate de productie de 20.000 de tone pe an, in Romania, in conditiile in care media la nivel local se afla sub acest prag. La acea vreme grupul oscila intre Romania si o alta tara din regiune”, a declarat Sorin Pana (foto), directorul comercial Ursa Romania, la o intrebare adresata de wall-street.ro in cadrul unui eveniment cu presa.

Potrivit acestuia constructia unei fabrici de profil in acest moment ar fi complet nerentabila, cand capacitatea de productie medie la nivel national se situeaza la sub 50%.

„Pentru a construi o fabrica de vata minerala din sticla in Romania ar trebui sa functionam la un minimum de 70% din capacitate, iar media la nivel national este de sub 50%. In aceasta situatie este foarte scumpa mentinerea sa, ceea ce se dovedeste o investitie nerentabila. (…) Vor mai trece multi ani pana cand vom reusi sa mai atingem succesul inregistrat intre 2006-2008. Planurile sa demaram constructia unei fabrici de vata minerala in Romania se vor putea concretiza abia dupa ce vom inregistra vanzari constante, in crestere, iar oamenii vor fi educati in asa masura incat sa stie cu precizie cum sa foloseasca corect materialele pentru termoizolare”, a declarat Sorin Pana.

Ursa detine in prezent 13 facilitati de productie in Europa, iar fabrica de unde este importata vata minerala se afla la circa 700 de kilometri, in Slovenia.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite