Fondul Proprietatea a scos la vânzare un sfert din acţiunile Conpet, transportatorul naţional de ţiţei

Fondul Proprietatea a scos la vânzare un sfert din acţiunile Conpet, transportatorul naţional de ţiţei

Conpet este operatorul conductelor de transport al petrolului

Fondul Proprietatea (FP) a scos la vânzare prin plasament privat accelerat acţiuni cu o valoare de piaţă de 104,4 milioane de lei reprezentând aproape un sfert din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploieşti, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acţiunile plasate reprezintă 23,6% din numărul total al acţiunilor emise de Conpet şi vor fi vândute doar investitorilor calificaţi, publicul larg nefiind eligibil pentru participa.
 
Preţul pe acţiune plasată va fi stabilit în momentul finalizării procesului de plasament şi va fi anunţat pieţei în mod corespunzător, se arată într-un comunicat transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
 
La momentul transmiterii ştirii, acţiunile Conpet se aflau în scădere cu 3,8%, la 51 de lei/unitate, preţ la care pachetul de 2.047.095 titluri pe care vrea să-l vândă Fondul are o valoare de 104,4 milioane de lei.
 
„În cazul în care toate acţiunile plasate sunt vândute, în urma finalizării tranzacţiei, Fondul va deţine cel puţin 524.366 acţiuni emise de Conpet, reprezentând aproximativ 6,1% din capitalul social al societăţii. Oricare dintre acţiunile societăţii deţinute de Fond după închiderea tranzacţiei va fi indisponibilizată pentru o perioadă 180 de zile“, se arată în anunţul Fondului.
 

Operator al conductelor petroliere

 
Conpet a anunţat venituri în creştere în primul semestru cu 10,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, acestea ajungând la 186,17 milioane lei. Faţă de buget, acestea sunt mai mari cu 6,4% faţă de buget. În prima jumătate a anului trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 168,17 milioane lei.
 
Conpet operează sistemul naţional de transport al produselor petroliere.
Statul controlează 58,71% din acţiunile companiei, iar Fondul Proprietatea are 29,7% din titluri. La cea mai recentă cotaţie a acţiunilor Conpet capitalizarea companiei este de 441,53 milioane de lei.
 

Marea lichidare

 
Fondul Proprietatea a mai vândut în iunie, un pachet de 4,99% din acţiunile Romgaz, preţul rezultat în urma operaţiunii având un discount de aproape 6% faţă de cotaţia bursieră anterioară anunţului. FP a atras 644,6 milioane lei în urma tranzacţiei.
 
De asemenea, în iulie, Fondul a vândut participaţia de 13,5% deţinută la Transelectrica, pentru 212,7 milioane lei, la un preţ cu 8% sub cotaţia bursieră de la sfârşitul şedinţei anterioare publicării anunţului.
 
În fine, Fondul Proprietatea a ieşit şi din acţionariatul Transgaz şi a anunţat vinde şi o parte din acţiunile deţinute la Petrom.
 
Mai puteţi citi:
 

 

citeste totul despre: