Brazilia-Croaţia (3-1). Disputa economică va continua: cine câştigă duelul? (Infografic)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul Brazilia – Croaţia a marcat debutul Campionatului Mondial de Fotbal, una dintre cele mai importante competiţii de fotbal la nivel global, eveniment care se desfăşoară o dată la patru ani. Dacă pe teren lucrurile au fost echilibrate, ba chiar Croaţia a condus în prima repriză, în termeni economici diferenţele sunt uriaşe.

Brazilia a invins pe Arena Corinthians din Sao Paulo, cu scorul de 3-1 (1-1), nationala Croatiei. Golurile brazilienilor au fost marcate de Neymar '29, '71 din penalti si Oscar '90+1, in timp ce croatii au punctat prin autogolul lui Marcelo, in minutul 11.

Brazilia, gazda de anul acesta a Campionatului Mondial de Fotbal, este una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii. Brazilia face totodata parte si din BRIC, acronim dat principalelor tari aflate in plina dezvoltare, iar acest lucru spune de la sine nivelul si diferenta la care se afla statul sud american.

Brazilia este al cincilea stat ca marime din lume, cu o suprafata totala de 8,5 milioane de kilometri patrati si o populatie de 201 milioane de locuitori, ceea ce o plaseaza tot pe locul cinci la nivel global. Raportul dintre populatia statului si suprafata totala a Braziliei plaseaza tara din sudul Americii pana pe pozitia a 192-a, cu densitate a numarului delocuitori de 23,7 la kilometrul patrat.

In ceea ce priveste puterea economica a Braziliei, aceasta se situeaza in primele 10 puteri ale lumii, cu un PIB care va depasi 2,5 trilioane de dolari (pozitia a saptea), echivalentul a 12.528 PIB per capita, ceea ce situeaza statul sud american pe locul al 79-lea.

Brazilia este cea mai mare economie din America Latina, iar principalele resurse ale economiei vin din agricultura, minerit, productie, dar si servicii, avand o forta de lucru de peste 100 de milioane de persoane, locul sase la nivel global si o rata a somaului de 6,2% (locul 64 la nivel global). Brazilia este totodata cel mai mare producat de cafea din lume de peste 150 de ani si a devenit a patra cea mai mare piata pentru productia si vanzarea de masini.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite