Ce credite pot accesa studenţii pentru continuarea studiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BRD oferă credite studenţilor care vor să-şi cumpere produse Apple

Nu-i uşor să fii student, să te bucuri din plin de acea perioadă şi să ai bani pentru studii. Tot mai mulţi studenţi aleg să lucreze pentru a dispune de resursele financiare necesare continuării studiilor, mai ales în situaţia în care nu se află pe locurile finanţate de la buget.

În contextul în care tot mai multe instituţii financiare vin cu oferte pentru studenţi, „trebuie doar să ştii să alegi!”. Dacă eşti nevoit să găseşti soluţii la o problemă care are mai multe variabile în ecuaţie, este important să ţii cont de câteva sfaturi.

Ce trebuie să cunoşti înainte de a contracta un credit

  • ce bănci oferă credite;
  • pentru ce poţi utiliza creditul
  • caracteristicile şi conditiile de acordare ale acestor tipuri de credite (moneda, perioada de creditare, tipul dobânzii, al ratelor, suma maximă, garanţiile percepute)
  • documentele necesare
  • conditii de eligibilitate

Dacă ai luat la cunoştinţă despre toate acestea, decizia e mult mai simplă.


Lista băncilor care oferă astfel de produse de creditare pentru studenţi: 

  • BRD - Credit pentru Studii (RON, EUR, USD), Creditul 10 (RON), Creditul Work & Travel (EUR,USD)
  • CEC - Credit pentru Studii Postuniversitare (RON)
  • Banca Transilvania - Credit pentru Studii (RON, EUR)
  • Banca Comercială Feroviară - Creditul Primus Student (RON)

Iată ce credite oferă fiecare bancă şi în ce condiţii, potrivit Finzoom.ro.

BRD - Creditul de Studii 

Valoarea maximă a creditului ce poate fi obţinut este de 15.000 euro, fără garanţii, pe o perioadă de până la 10 ani sau 100.000 euro, cu garanţie imobiliară, pe o perioadă de 20 de ani. Perioada de graţie poate fi parţială, de până la 6 luni (creditul fără ipotecă imobiliară) sau până la 12 luni (creditul cu ipotecă imobiliară). Se acceptă diverse tipuri de venituri (de la salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, până la venituri din activităţi independente), iar dacă sunt aduse veniturile a maxim 3 co-împrumutaţi, se poate obţine o sumă mai mare.

În momentul încheierii contractului de credit se încheie o asigurare de viaţă, cu rol de protecţie în cazul evenimentelor neprevăzute, iar pentru imobilul adus în garanţie se va încheia o poliţă de asigurare extinsă pentru toate riscurile.

Citiţi mai mult despre acest subiect pe FinZoom.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite