Nuclearelectrica va derula o majorare de capital de 239 de milioane de lei. Acţionarii vor putea subscrie între 5 ianuarie şi 4 februarie 2015

Nuclearelectrica va derula o majorare de capital de 239 de milioane de lei. Acţionarii vor putea subscrie între 5 ianuarie şi 4 februarie 2015

Nuclearelectrica produce 18% din necesarul de energie electrică al României, cu două reactoare

Acţionarii societăţii de stat Nuclearelectrica vor putea subscrie în perioada 5 ianuarie-4 februarie 2015, în cadrul majorării de capital în valoare de 239 milioane de lei, operaţiunea fiind avizată de Autoriatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instituţia a avizat majorarea de capital în 23 decembrie, potrivit unui anunţ al Nuclearelectrica.
 
Producătorul de electricitate a anunţat în luna octombrie intenţionează să îşi majoreze capitalul social prin emitere de acţiuni noi în valoare de 239 milioane de lei.
Statul controlează, prin Ministerul Economieri, un pachet de 81,27% din acţiunile Nuclearelectrica, în timp ce Fondul Proprietatea (FP) are 9,73% din titluri, restul fiind posesia acţionarilor de pe bursă.
FP a cerut în instanţă, la începutul lunii decembrie, anularea hotărârii acţionarilor Nuclearelectrica de majorare a capitalului.
 
Majorarea capitalului se va face prin emiterea a 23,9 milioane de acţiuni, fiecare cu o valoare nominală de 10 lei. Din total, 19,4 milioane de titluri ar reprezenta aportul în numerar al statului român prin Ministerul Economiei, respectiv valoarea alocaţiilor bugetare aferente perioadei 2006-2009 pentru realizarea Unităţii 2 şi pentru finanţarea lucrărilor la Unităţile 3, 4 şi 5 de la CNE Cernavodă.
 
Cel mult 4,479 milioane de acţiuni noi vor fi oferite, în cadrul exercitării dreptului de preferinţă, spre subscriere celorlalţi acţionari ai SNN în vederea menţinerii cotelor de participaţie.
 
Intermediarul ofertei va fi Swiss Capital.
 
Nuclearelectrica, listată la Bursa de Valori Bucureşti, are o capitalizare de 2,18 miliarde de lei (488 milioane de euro) la cotaţia actuală a acţiunilor.

Nuclearelectrica a înregistrat în primele nouă luni venituri din exploatare de 1,32 miliarde lei, în scădere cu 11% faţă de aceeaşi peroadă din 2013, iar profitul a coborât cu aproape 70%, la 99,78 milioane lei, din cauza declinului preţului la energia vândută şi a impactului taxei pe stâlp.

Mai puteţi citi:

citeste totul despre: