Managerii Tarom vizează reducerea personalului cu 10% în acest an printr-un program de plecări voluntare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christian Heinzmann, cetăţean belgian cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, şi-a început mandatul la Tarom în noiembrie 2012, cu un contract pe patru ani, având funcţia de CEO şi accountable manager
Christian Heinzmann, cetăţean belgian cu o experienţă de peste 25 de ani în industria aviatică, şi-a început mandatul la Tarom în noiembrie 2012, cu un contract pe patru ani, având funcţia de CEO şi accountable manager

Tarom va demara în această lună un program de retragere voluntară a personalului, în baza planului de management propus de Consiliul de Administraţie, care prevede reducerea cu 10% a personalului companiei de transport aerian până la finele anului. Operatorul aerian de stat vizează reducerea numărului de angajaţi la 2.030 până la finele acestui an.

"Începând din această lună se va implementa un program de retragere voluntară a personalului, care se va efectua conform unor măsurători şi în mod controlat. Acest program se va desfăşura pe toată durata anului 2013 şi va fi revizuit la sfârşitul anului pentru a vedea dacă este nevoie să fie prelungit şi în anul 2014. Obiectivul acestui plan este reducerea lunară a personalului astfel încât operaţiunile companiei să nu fie afectate sau întrerupte. Obiectivul este ca până la sfârşitul anului personalul companiei să fie redus cu 10%", se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli propus pentru acest an, Tarom ar putea încheia 2013 cu 2.030 de angajaţi. Comparativ, bugetul din 2012 prevedea un număr de 2.196 de salariaţi la finele anului.

Directorul general executiv al Tarom, Christian Heinzmann, a declarat astăzi că, în opinia sa şi raportat la nivelul actual al flotei, compania ar trebui să aibă în jur de 1.500 de angajaţi la nivelul anului 2015, când îşi propune să revină pe profit, conform planului de management.

Pierderi de 143 de milioane de lei în acest an 

Planul de management al companiei aeriene Tarom prevede înregistrarea unor pierderi de 143 milioane de lei în acest an, mai mici faţă de cele din bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, propus de Ministerul Transporturilor, care indică un rezultat negativ de 186 milioane lei.

Tarom estimează pentru acest an venituri de 1,28 miliarde de lei şi cheltuieli de 1,46 miliarde de lei.

"Cifrele care au fost comunicate de către companie la diverse momente diferă. Prima cifră, legată de rezultatul anului 2012, a fost comunicată prin planul de administrare, la începutul lunii decembrie. În luna februarie, în conformitate cu obligaţia pe care orice companie de stat o are, se realizează bugetul companiei în termen de zece zile de la aprobarea în Parlament a bugetului de stat. În momentul respectiv s-a realizat bugetul pe 2013, care a fost aprobat de către Ministerul Transporturilor. Cifrele pe care le discutăm astăzi sunt din planul de management, care sunt mult mai agresive, mult mai bune, decât cifrele din bugetul companiei, care reprezintă în acest moment un maxim. Dacă pe o anumită poziţie în bugetul companiei aprobat de minister identificăm suma de 100 de lei, asta înseamnă că acel este un maxim", a declarat joi Ciprian Lăduncă, membru în Consiliul de Administraţie al companiei, răspunzând unei întrebări, potrivit Mediafax.

El a adăugat că Tarom va funcţiona în 2013 pe baza indicatorilor din planul de management.

Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere preliminară şi neauditată de 236 de milioane de lei. Planul de management, aprobat de CA la 11 martie, prevede pierderi de 143 de milioane de lei în acest an, de 18 milioane de lei în 2014, urmând ca în 2015 şi 2016 compania să realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 de milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite