CFR SA are combustibil până la sfârşitul anului: A cumpărat motorină de aproape 2,4 milioane euro de la Rompetrol Downstream

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tren CFR locomotivă şi vagoane pe linii de calea ferată în staţia cale ferată gară Sursa youtube

Compania de transport pe calea ferată ar putea suplimenta contractul cu o cantitate de 1.350 de tone de motorină Euro 5, în cuantum de circa 6,35 milioane de lei (1,4 milioane euro), pentru perioada ianuarie - aprilie 2018.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA va achiziţiona 2.250 de tone de motorină Euro 5 de la Rompetrol Downstream pentru a asigura necesarul până la finalul acestui an, printr-un contract în valoare de circa 10,8 milioane lei (2,36 milioane euro), cu TVA, accize şi transport incluse, potrivit datelor Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), citate de news.ro.

Suma fără TVA se ridică la aproape 9,1 milioane de lei, sub valoarea estimată iniţial, de 10,57 milioane de lei, care a luat în calcul un cost de 4.700 lei/tonă, incluzând acciza şi transportul, dar fără TVA.

Cantitatea de motorină cumpărată acoperă necesarul preconizat până la 31 decembrie, pentru cele opt Regionale ale CFR, respectiv Bucureşti, Craiova, Timişioara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

Compania de transport pe calea ferată ar putea suplimenta contractul cu o cantitate de 1.350 de tone de motorină Euro 5, în cuantum de circa 6,35 milioane de lei (1,4 milioane euro), pentru perioada ianuarie - aprilie 2018.

Valoarea totală a contractului trebuie să nu depăşească 16,9 milioane de lei, fără TVA, potrivit CFR, care precizează că suplimentarea se va face în funcţie de sumele alocate de companie în acest scop.

S-au depus două oferte

La licitaţia deschisă, CFR a primit două oferte admisibile, iar atribuirea a fost făcută în funcţie de preţul cel mai scăzut.

Rompetrol Downstream face parte din grupul KMG International, deţinut de grupul kazah de stat KazMunayGas.

În România, grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an şi cea mai mare unitate de profil, rafinăria Vega Ploieşti, cea mai veche unitate de profil in funcţiune din 1905, dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii si trei staţii de îmbuteliere GPL şi şase depozite.

CFR SA administrează o reţea feroviară de 20.077 km lungime, a şaptea ca mărime din Europa.

Compania a raportat pentru primul semestru afaceri de circa 486,94 milioane lei, în creştere cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul a avansat cu 88%, la 230,9 milioane de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite