2015, anul antreprenoriatului? 15 ingrediente pentru o Românie mai antreprenorială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
2015 ar putea fi anul antreprenoriatului în mediul de afaceri românesc FOTO Shutterstock
2015 ar putea fi anul antreprenoriatului în mediul de afaceri românesc FOTO Shutterstock

Atitudinea pozitivă a românilor cu privire la afacerile pe cont propriu este în creştere şi foarte mulţi oameni din ecosistemul antreprenorial vorbesc despre un an 2015 al antreprenoriatului.

Richard Branson, fondatorul grupului Virgin, anticipa in 2013 ca 2014 va fi anul antreprenorului la nivel mondial. Ma feresc de estimari de tipul “2015 va fi anul antreprenoriatului in Romania”, dar va propun spre dezbatere 15 ingrediente necesare ca acest lucru sa se indeplineasca.

1. Perceptii privind antreprenoriatul

„From being a dirty word in the past, now entrepreneurship is increasingly being celebrated and encouraged — as it should be.” (Richard Branson)

Totul incepe de la perceptie. Reflectarea antreprenoriatului in constiinta romanilor este importanta pentru a inregistra progrese in dinamica proiectelor lansate pe cont propriu. Ma astept la o continuare a trendului de imbunatatire a perceptiei fata de antreprenoriat, mai ales in randul tinerilor. Astfel, voi urmari perceptiile romanilor fata de antreprenoriat din 2015 pe baza urmatoarelor trei studii: 70% dintre respondenti au o atitudine pozitiva fata de antreprenoriat (Amway si GFK); doar 14% dintre respondenti cred ca societatea romaneasca tolereaza esecul in afaceri, in timp ce 81% considera ca acesta va reprezenta o bariera pentru viitoarele proiecte de afaceri (Barometrul EY, realizat in parteneriat cu Wall-Street.ro) si un studiu mai vechi al Romanian Business Leaders, conform caruia 68% dintre romani spun ca nu privesc drept model demn de urmat niciun afacerist roman, in timp ce numai 32% dintre respondenti au declarat ca sunt inspirati de catre cel putin un om de afaceri din Romania.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite