Dracula, personaj în cartea „Biblia pierdută“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai aşteptate cărţi româneşti ale anului, „Biblia pierdută”, care îl are printre personaje pe Vlad Ţepeş (Dracula), va apărea de astăzi pe piaţă în librării.  Autorul Igor Bergler a declarat la, Adevărul Live, că „a scris cartea pentru America, nu pentru România”.

Un interes deosebit a fost stârnit în jurul cărţii „Biblia pierdută”, un roman de „factition“ scris de Igor Bergler (45 de ani), un om de marketing şi de publicitate, care a înţeles care este sistemul de succes al pieţei literare din afară. Autorul, scriitorul şi regizorul Igor Bergler, a fost  ieri invitat în studioul Adevărul Live.

Practic, în doar o lună de la primul anunţ al apariţiei volumului, acesta a primit, conform reprezentanţilor editurii RAO, peste 10.000 de precomenzi, un record autohton neaşteptat. „E un stil de prevânzare care este folosit foarte mult în America sau în Europa de Vest. La noi nu prea a fost folosit, iar cei care au încercat nu au făcut mare lucru”, a declarat Igor Bergler, la Adevărul Live.

„Genul acesta de carte există peste tot în lume, are o foarte mare priză la public. Îndrăznesc să spun că cei care le scriu sunt bunişori: îţi trebuie un pic de cultură generală, dar nu de tip wikipedia, şi o documentare serioasă, pentru că ajungi în zone destul de întunecare, în care trebuie să sapi. Eu am făcut cercetări opt luni, am făcut combinaţii, scheme narative, personaje“, spune scriitorul, care mărturiseşte că nu se aştepta ca volumul său să aibă un asemenea succes.

În loc de Iisus

Ce fel de carte este „Biblia pierdută”? „Nu este un roman istoric, nu e un roman de epocă de capă şi spadă, nu sunt bărbaţi de gen Hamlet şi femei în rochii de crinolină. Cred că le pot da cititorilor altceva. Ceva care le place din alte părţi, de ce să nu vină şi de aici?”, spune Igor Bergler. 

image

Scriitorul mărturiseşte că a ajuns la acest subiect în urma unor cercetări care s-au întins pe mai multe luni: „Dracula este cel mai vândut personaj din lume, este personajul ficţional cel mai bine vândut după Iisus. Iisus era „dat”, l-a luat Dan Brown. M-am gândit care ar fi cel mai bine vândut personaj, dacă primul este „luat”, declară scriitorul. El speră că dacă volumul său va avea succes, acesta să fie transformat în scenariu de film, „pe care nu-l voi regiza eu, ci îmi doresc un regizor străin. Dacă faci şi scenariul şi regia, unul îl va trăda pe celălalt. Nu poţi să reuşeşti la fel de bine în amândouă. Dacă o sa am norocul să se ecranizeze – nimeni nu o să îmi dea mie pe mână filmul ăsta dacă e cu bugetul pe care mi-l doresc eu”, a declarat la Adevărul Live scriitorul.

De altfel, Bergler mărturiseşte că soarta cărţii se va scrie în străinătate: „Am gândit cartea pentru America, nu pentru România, având în cap să ajungem în top New York Times de bestseller-uri, ceea ce nu a reuşit nicio carte românească până acum. Aceasta este ţinta noastră. S-ar putea să nu ne iasă, lumea ar putea să ne taxeze cel puţin drept îndrăzneţi. Am scris pentru public, în primul rând. N-am aroganţa şi orgoliul de a scrie doar pentru mine, literatură de sertar”.

Igor Bergler s-a născut la Timişoara, în 1970. A studiat regia de film la Universitatea Ecologică Bucureşti, şi comunicaţii audiovizuale la Academia de Teatru şi Film Bucureşti. Are în palmares şapte scurtmetraje, două mediumetraje şi două lungmetraje, în calitate de regizor şi scenarist. A fost, de asemenea, redactor şi realizator de emisiuni.<

Igor Bergler, despre cartea "Biblia pierdută"

Codul lui Bergler

În cartea „Biblia pierdută” personaj central este profesorul Charles Baker, care se află în oraşul unde s-a născut Dracula pentru a participa la o conferinţă a celor mai renumiţi istorici din lume. Neoficial, scopul prezenţei sale în inima Transilvaniei este elucidarea unui mister adânc înrădăcinat în istoria familiei sale. Trei crime macabre, însă, îi schimbă planul de acţiune, iar profesorul se găseşte în centrul unei conspiraţii de proporţii planetare care se derulează de mai bine de jumătate de mileniu.

Membrii unei organizaţiii controlează pieţele financiare, mass-media şi cele mai importante industrii. Ei supraveghează internetul şi reţelele de socializare şi domină din umbră guvernele din întreaga lume. Singurul lucru care îi poate opri este adevărul ascuns de Dracula în "Biblia lui Gutenberg".

Una dintre cele mai controversate figuri ale Europei de est, Vlad Ţepeş a finanţat un proiect ambiţios care va schimba faţa întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455, codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată - „Biblia B42“ cunoscută şi ca „Biblia lui Gutenberg“. Pe măsură ce profesorul Charles Baker descoperă moştenirea familiei sale, acesta dezvăluie o imagine terifiantă a unei lumi confuze în care propaganda nu mai este o exclusivitate a războiului, ci s-a insinuat subtil în viaţa de zi cu zi a fiecărui utilizator permanent conectat şi paradoxal din ce în ce mai deconectat.

Volumul „Biblia pierdută“ se găseşte, de astăzi, în librăriile din toată ţara, dar şi pe site-urile care vând cărţi, la un preţ de 55 de lei.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite