Arcul de Triumf, deschis pentru public marţi seară. De la ce oră va putea fi vizitat
0Marţi, de la ora 19.00, până la mizeul nopţii, Arcul de Triumf devine gazda noii ediţii a evenimentului „Noaptea Cărţilor Deschise”. Pentru al şaptelea an consecutiv mii de cititori se întâlnesc la cel mai mare eveniment de încurajare a lecturii, anunţă organizatorii evenimentului.
Arcul de Triumf, simbolul victoriei şi al independenţei în România, îşi deschide porţile şi devine gazda extraordinară a cărţilor şi a cititorilor. Este o ocazie unică de a descoperi acest monument-simbol deschis special pentru public cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. Mai multe surprize literare îi întâmpină pe cei care aleg să celebreze cartea în comunitatea extraordinară Noaptea Cărţilor Deschise, anunţă editura Litera.
De la ora 20:00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Având cartea, arta şi istoria locului drept teme centrale, această animaţie modernă cu efecte tridimensionale inedite şi dinamice, va deschide iubitorilor de carte un univers fantastic de cunoaştere. Opere celebre ale omenirii, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină şi sunet.
Biletul de intrare este, de asemenea, unul simbolic, editura propunându-le participanţilor la eveniment să aducă o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi selectate şi donate în comunităţi defavorizate.
Pasionaţii de literatură din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărţilor şi a drepturilor de autor. În România, marcăm împreună această zi prin evenimentul Noaptea Cărţilor Deschise. Alături de prieteni ai cărţilor, copii, studenţi, părinţi, bunici, acest eveniment a devenit un adevărat manifest pro-cultură ale cărui ecouri au depăşit graniţele ţării – o realizare importantă pentru România, ţară pe care statisticile europene încă o plasează la coada listei la capitolul obişnuinţelor de lectură. Mai multe detalii despre eveniment şi noutăţi în timp real vor fi disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.