Iohannis, în cartea sa, despre prima dezbatere cu premierul din campania electorală: Ponta vrea să convingă prin ceva ce nu are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul "Primul pas", al preşedintelui Klaus Iohannis, publicat la Curtea Veche Publishing, va fi lansat, în prezenţa preşedintelui României, sâmbătă, pe 23 mai, la Bookfest,  de la ora 15.00, la standul editurii din pavilionul C2. Adevărul.ro prezintă fragmente din cel de-al doilea volum scris de preşedintele României. În fragmentul de azi, preşedintele descrie prima dezbatere televizată cu Victor Ponta, în campania electorală din 2014.

Pentru aceasta ediţie a Târgului Internaţional de Carte Bookfest, ce se va desfăşura în Bucureşti între 20 şi 24 mai 2015, Curtea Veche Publishing pregăteşte o nouă carte semnată de Preşedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Volumul “Primul pas” va fi lansat in dupa-amiaza zilei de sâmbata, 23 mai, la standul editurii, şi va dezvalui informaţii din culisele campaniei electorale şi din primele zile ale mandatului de Preşedinte.

Cartea va reprezenta o continuare a volumului “Pas cu pas”, lansat la finalul anului trecut şi vândut în peste 130.000 de exemplare, marcând numeroase recorduri editoriale. Astfel, dupa ce a fost cea mai cautată carte din istoria Gaudeamus, cu aproape 8.000 de exemplare achiziâionate la editia din 2014 a târgului de carte, volumul “Pas cu pas” de Klaus Iohannis a devenit una dintre cărţile cu cea mai rapidă ascensiune în topul vânzărilor din Romania, atingând cifre rar intalnite pentru piata de carte din Romania, atât pentru ediţia tiparită, cât şi pentru cea în format electronic. Curtea Veche Publishing a primit solicitari pentru traducerea volumului în limbile bulgară, germană, maghiară si olandeză.

Adevărul.ro prezintă, în exclusivitate un serial cu fragmente din cel de-al doilea volum al Preşedintelui.

Prima dezbatere cu Victor Ponta

coperta pas cu pas

În timp ce realitatea contrazicea flagrant discursul premierului legat de votul în străinătate, modul în care acesta a ales să se prezinte în seara acelei dezbateri – de altfel o întâlnire foarte aşteptată, de multă lume – voia să lase imaginea unui politician cu toate lecţiile făcute, hotărât să arate că e nu doar bine informat, ci şi competent. A venit în platou însoţit de un întreg alai: personaje cheie din stafful de campanie, soţia, purtătoarea de cuvânt. Şi s-a instalat la pupitru înconjurându-se cu adevărate turnuri de dosare şi documente. Şi în acea seară, în care ne-am întâlnit faţă în faţă într-un studio TV, ca şi în multe alte ocazii, Victor Ponta mi-a părut a fi un tip care vrea să convingă prin ceva ce nu are. Ştiu că mulţi au avut impresia că eu aş fi venit nepregătit în faţa unui contracandidat care se înconjurase cu vrafuri de dosare, cu documente şi citate. Acesta este riscul, să pari nepregătit dacă nu vii cu citate şi copiuţe. Am avut aceeaşi problemă şi în liceu, la orele de limba română, când nu aveam obiceiul să reproduc mecanic citate. Dar de pregătit, eram pregătit, chit că am refuzat constant să învăţ lucruri pe de rost sau, mai târziu în viaţă, să răspund la bădărănii cu bădărănie. Când l-am văzut pe Victor Ponta flancat de dosare, am avut impresia că am în faţa ochilor imaginea clasică a micului tocilar care nu ştie ce să scrie nici dacă-l laşi cu toate materialele pe masă. În ochii multora a părut chiar că are un avantaj, dar aparenţele sunt aparenţe şi nimic mai mult. În timp ce primul-ministru îşi turuia acuzele, m-am întrebat cum este posibil să afirmi că observatorii ACL-ului la secţiile din străinătate au chiulit, câtă vreme tu, PSD, ai cei mai mulţi absenţi, la o diferenţă imensă faţă de oricare dintre celelalte partide? Iată un exemplu banal, care rezumă, în prozaismul lui, întreaga linie de argumentaţie dezvoltată în şcoala acestui partid. (Copyright Curtea Veche Publishing)
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite