Filmul„Ultima zi”, în regia lui Gabriel Achim, premieră internaţională la Londra

Filmul„Ultima zi”, în regia lui Gabriel Achim, premieră internaţională la Londra

Regizorul Gabriel Achim

Duminică, filmul „Ultima zi”, regizat de Gabriel Achim, va închide secţiunea „Discovery” din cadrul unuia dintre cele mai importante festivaluri de film din Marea Britanie- East End Film Festival, din Londra.

Ştiri pe aceeaşi temă

După vizionarea filmului, regizorul Gabriel Achim şi scenaristul Cosmin Manolache vor participa la o întâlnire cu cinefilii londonezi la multiplexul RichMix, cunoscut centru cultural polivalent din estul Londrei, după cum informează un comunicat de presă emis de Institutul Cultural Român Londra. 

Filmul a avut avanpremiera internaţională la TIFF 2016, unde a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj românesc. 

„Ultima zi” este cel mai recent film al regizorului Gabriel Achim, cunoscut, de asemenea, pentru „Visul lui Adalbert”.  Din distribuţia filmului fac parte actorii Doru Ana, Adrian Văncică, Mimi Brănescu, Adrian Ciglenean, Rodica Lazăr şi Andi Vasluianu. 

„<Ultima zi> este un thriller comic despre credinţă şi infidelitate, iertare şi pedeapsă...„Toţi actorii joacă roluri în care nu i-aţi mai văzut până acum şi o fac la modul excepţional”, spune regizorul şi producătorul Gabriel Achim. 

 
Festivalul de Film East End a fost inaugurat în anul 2000 şi este unul dintre cele mai mari festivaluri de film din Marea Britanie şi unul dintre cele mai originale, ca propunere de program. Se desfăşoară în mai multe locuri din estul Londrei, prezintă un program bogat şi divers de premiere britanice şi internaţionale şi atrage un public anual de peste 30.000 de spectatori.

Festivalul sprijină cinematografia din România, incluzând frecvent în program filme româneşti. 

citeste totul despre: