Stiri despre dumnezeu

  385 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Lecţiile lui Dumnezeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţiile lui Dumnezeu

  Pentru cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă: orice catastrofă, oricât de mare, are în logica credinţei creştine un miez pedagogic, oricât de revoltaţi şi chiar îngroziţi am fi de cele petrecute. Ceea ce nu înseamnă că răul este aliatul lui Dumnezeu.

 • Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017

  Hait! Bigotism! Intoleranţă!, ar sări ca arşi cei infestaţi cu morbul corectitudinii politice. Cum adică al „Domnului“?! Şi mai ales cum al „nostru“?! Carevasăzică alţi „Domni“ nu există, sau, mai grav, există unul Dumnezeu?! Curat murdar, numaidecât un spirit intolerant poate sta în spatele unei astfel de exprimări! Un creştin habotnic, un conservator, un om de dreapta! Poate chiar un „white supremacist“, cine ştie...!

 • FOTO Bisericile rupestre din Etiopia, despre care locuitorii
cred că au fost construite de îngeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Bisericile rupestre din Etiopia, despre care locuitorii cred că au fost construite de îngeri

  În localitatea etiopiană Lalibela, existenţa lui Dumnezeu nu este pusă la îndoială câtuşi de puţin – ba, mai mult, este dovedită de localnici. Sărăcia şi foametea nu par să fi zdruncinat câtuşi de puţin credinţa oamenilor, nici în secolele trecute şi nici astăzi. Etiopienii cred în Dumnezeu, iar mărturie stau bisericile medievale rupestre din oraşul Lalibela, spun ei.

 • Cum a ajuns Dumnezeu un beţivan desfrânat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Dumnezeu un beţivan desfrânat

  E zi de weekend, aşa că am zis să mă „cultivesc“ şi io, ca orice om cu creierul în cap la mine, şi m-am aşezat în faţa televizorului.

 • „Spovedania unui preot ateu” — lapalisadă sau, altfel spus, Evanghelia după Ion Răspopitu’
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Spovedania unui preot ateu” — lapalisadă sau, altfel spus, Evanghelia după Ion Răspopitu’

  E binecunoscut faptul că hârtia suportă orice. Mult trâmbiţata şi „aşteptata” carte a domnului Ion Aion, „Spovedania unui preot ateu”, vine parcă să întărească ţanţoş această evidenţă. Deşi glazura oximoronică a titlului are a stârni, probabil, indiscreţiunea cititorului, în realitate, cartea este un bluf auctorial. O „alarmă” falsă, în cheie dâmboviţeană.

 • Elegie pentru Ozymandias VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elegie pentru Ozymandias VIDEO

  HYBRIS Ajuns aproape de 80 de ani, celebrul regizor englez Ridley Scott se dă de ceasul morţii, prin tetralogia pe care-o construieşte cu „Alien: Covenant“, să ne spună ce a înţeles el din tainele Universului şi ale umanităţii. Rezultă un produs de multe ori inept, reflex al semidoctismului specific cineastului.

 • Cum
funcţionează frica. Ce se întâmplă în organism în momentele de panică şi cum ne distruge sistemul imunitar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum funcţionează frica. Ce se întâmplă în organism în momentele de panică şi cum ne distruge sistemul imunitar

  Cei mai mulţi dintre noi au mai multe frici, pornind de la cele banale, ca frica de păianjeni sau frica de a fi furat, şi până la temeri care te paralizează, ca frica de moarte sau frica de cutremur. Toate aceste frici ne afectează într-o măsură mai mică sau mai mare viaţa, iar dacă nu sunt conştientizate şi tratate la timp, se pot transforma în adevărate psihoze.

 • Somnul de veci al Bisericii naşte „marşuri de diversitate”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somnul de veci al Bisericii naşte „marşuri de diversitate”

  Să ne înţelegem, din capul locului: nu am absolut nimic cu persoanele homosexuale, asexuale, bisexuale, trisexuale, autosexuale ş.a.m.d. Ba, mai mult decât atât, istoria culturii şi a civilizaţiei lumii este doldora de mari personalităţi care au avut o altă orientare sexuală decât cea „curentă”.

 • „Dumnezeu sunt eu!“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Dumnezeu sunt eu!“ VIDEO

  AUTORITATE Realizat cu bani puţini şi cu idei multe, noul film românesc „Ultima zi“, în regia lui Gabriel Achim şi inspirat din scrierile lui Cosmin Manolache, atinge teme şi subiecte importante nu numai pentru tranziţia românească, ci şi pentru problemele omeneşti perene.

 • Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România: „UE este ca Dumnezeu: îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România: „UE este ca Dumnezeu: îţi dă, dar nu-ţi bagă în traistă“

  „România este doar o piaţă de desfacere pentru ţările din vestul UE“, „Plătim mai mult decât obţinem de la UE“, „Aderarea a dus agricultura la sapă de lemn“ – iată câteva dintre miturile care au circulat în ultimul deceniu în România cu privire la neajunsurile pe care ţara noastră le-ar fi avut după aderare. Despre toate acestea am discutat cu Angela Cristea, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

 • Românii sunt foarte credincioşi, păcat că Dumnezeu nu îi prea ajută!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii sunt foarte credincioşi, păcat că Dumnezeu nu îi prea ajută!

  La prima impresie, România pare o ţară primitoare, cu tradiţii frumoase, zic unii, cu ritualuri de sărbători şi mai ales profund religioasă. Am văzut cât de mari sunt ouăle primăriei Capitalei, aranjamentele din alte oraşe, iepuraşii şi produsele din târgurile de Paşti. Nu am scăpat de kitsch nici anul acesta. Şi nici nu vom scăpa nici pe viitor. Ne place.

 • Cine mai este Dumnezeu, în post-Iad?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine mai este Dumnezeu, în post-Iad?

  Suntem în decembrie 2019. Mihai Gâdea îşi drege uşor glasul şi priveşte în drona-cameraman. În studiourile Antenei 3, atmosfera este apăsătoare, iar zecile de oameni adunaţi să-şi susţină candidaţii la prezidenţiale se foiesc, la reintrarea în emisie.