Stiri despre dumnezeu

  393 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Teologie şi robotică. Trebuie să aibă androizii conştiinţă morală?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teologie şi robotică. Trebuie să aibă androizii conştiinţă morală?

  Multe dintre problemele profund teologice pot fi înţelese mult mai bine astăzi, în condiţiile creşterii reale a posibilităţii tehnice a producerii de androizi, de „roboţi umani“. Omul îl înţelege pe Dumnezeu – aşa cum a fost reprezentat de o gândire teologică multiseculară – mult mai bine când poate să o facă el însuşi pe demiurgul, când are a se pune în „pielea lui“.

 • Mărturisitorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mărturisitorii

  Consacrarea anului 2017 de către Patriarhia Română deopotrivă memoriei Patriarhului Justinian şi celor care L-au mărturisit pe Hristos în temniţele comuniste poate reprezenta – se va vedea pe termen lung – o schimbare de paradigmă.

 • FOTO Pelerin pe El Camino de Santiago: „Drumul acesta se face de unul singur, doar tu cu Dumnezeu!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Pelerin pe El Camino de Santiago: „Drumul acesta se face de unul singur, doar tu cu Dumnezeu!“

  Ieşeanca Daniela Cadar a parcurs pe jos celebra rută din nordul Spaniei. A pornit din Pamplona, iar după mai bine de o lună, dureri cumplite de picioare şi întâlniri pe potecile de munte dintre cele mai diverse, a ajuns la destinaţie, în Santiago de Compostela. „Am făcut drumul pentru Dumnezeu, ca să-i mulţumesc pentru tot ce mi-a oferit!“, spune Daniela.

 • O scriere mistică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O scriere mistică

  Misterul care ne înconjoară ne-a fascinat ore, zile, luni, ani şi secole. Întrebările pe care ni le-am pus au fost adeseori urmate de nici un răspuns clar sau exact, de aceea misterul s-a adâncit. O carte despre problemele fundamentale ale vieţii este o mare piatră de încercare pentru orice autor.

 • Un om de ştiinţă a explicat cum poate crede în Dumnezeu şi să fie savant în acelaşi timp
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un om de ştiinţă a explicat cum poate crede în Dumnezeu şi să fie savant în acelaşi timp

  În timp ce studiile au arătat că oamenii de ştiinţă au tendinţa de a fi mult mai puţin religioşi decât restul lumii, o cercetare coordonată de Pew Research Center for the People and the Press a descoperit că peste jumătate dintre savanţi cred într-o formă de divinitate sau putere superioară, iar o treime dintre ei spun că cred în Dumnezeu.

 • Lecţiile lui Dumnezeu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lecţiile lui Dumnezeu

  Pentru cei care nu au înţeles sau nu vor să înţeleagă: orice catastrofă, oricât de mare, are în logica credinţei creştine un miez pedagogic, oricât de revoltaţi şi chiar îngroziţi am fi de cele petrecute. Ceea ce nu înseamnă că răul este aliatul lui Dumnezeu.

 • Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre multiculturalism şi toleranţă în Anul Domnului nostru 2017

  Hait! Bigotism! Intoleranţă!, ar sări ca arşi cei infestaţi cu morbul corectitudinii politice. Cum adică al „Domnului“?! Şi mai ales cum al „nostru“?! Carevasăzică alţi „Domni“ nu există, sau, mai grav, există unul Dumnezeu?! Curat murdar, numaidecât un spirit intolerant poate sta în spatele unei astfel de exprimări! Un creştin habotnic, un conservator, un om de dreapta! Poate chiar un „white supremacist“, cine ştie...!

 • FOTO Bisericile rupestre din Etiopia, despre care locuitorii
cred că au fost construite de îngeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Bisericile rupestre din Etiopia, despre care locuitorii cred că au fost construite de îngeri

  În localitatea etiopiană Lalibela, existenţa lui Dumnezeu nu este pusă la îndoială câtuşi de puţin – ba, mai mult, este dovedită de localnici. Sărăcia şi foametea nu par să fi zdruncinat câtuşi de puţin credinţa oamenilor, nici în secolele trecute şi nici astăzi. Etiopienii cred în Dumnezeu, iar mărturie stau bisericile medievale rupestre din oraşul Lalibela, spun ei.

 • Cum a ajuns Dumnezeu un beţivan desfrânat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a ajuns Dumnezeu un beţivan desfrânat

  E zi de weekend, aşa că am zis să mă „cultivesc“ şi io, ca orice om cu creierul în cap la mine, şi m-am aşezat în faţa televizorului.

 • „Spovedania unui preot ateu” — lapalisadă sau, altfel spus, Evanghelia după Ion Răspopitu’
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Spovedania unui preot ateu” — lapalisadă sau, altfel spus, Evanghelia după Ion Răspopitu’

  E binecunoscut faptul că hârtia suportă orice. Mult trâmbiţata şi „aşteptata” carte a domnului Ion Aion, „Spovedania unui preot ateu”, vine parcă să întărească ţanţoş această evidenţă. Deşi glazura oximoronică a titlului are a stârni, probabil, indiscreţiunea cititorului, în realitate, cartea este un bluf auctorial. O „alarmă” falsă, în cheie dâmboviţeană.

 • Elegie pentru Ozymandias VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elegie pentru Ozymandias VIDEO

  HYBRIS Ajuns aproape de 80 de ani, celebrul regizor englez Ridley Scott se dă de ceasul morţii, prin tetralogia pe care-o construieşte cu „Alien: Covenant“, să ne spună ce a înţeles el din tainele Universului şi ale umanităţii. Rezultă un produs de multe ori inept, reflex al semidoctismului specific cineastului.