carne porc - ultimele știri
Marii producători de carne de porc din țara noastră trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că produsele autohtone sunt tot mai puține. Doar 15% din carnea de porc care se vinde în țara noastră provine din fermele autohtone.
Se pune că fericirea trece prin stomac. În ceea ce privește carnea de curcan, acest lucru e chiar adevărat.
Carnea de porc în viu se vinde la poarta fermei cu 5,2 lei/ kilogram, sub preţul de cost al producătorului român, în timp ce preţul în micile gospodării ajunge şi la 14 lei pe kilogram, mai mult decât dublu, a declarat pentru Agerpres preşedintele As...
Kaufland a anunţat că, începând de joi, 26 noiembrie, primul lanţ de magazine în care 100% din carnea de porc de la Raftul Românesc provine de la porci născuţi, şi nu doar crescuţi în România, ca urmare a extinderii programului de stimulare a producţ...
Pesta porcină africană a avut un impact major asupra României şi efectele sale au fost subestimate chiar şi de Banca Naţională, instituţie care afirmă că boala a dus la sacrificarea a 10% din efectivele de porci din ţară şi la scumpirea cu 50% a cărn...
Preţul cărnii de porc s-a dublat în acest an, iar anul viitor s-ar putea tripla, pentru că aproape jumătate din proteina acestei planete a dispărut din cauza pestei porcine africane, susţine preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Radu Timiş.
Carnea de porc din 29 de judeţe din România este interzisă la export, din cauza pestei porcine africane, în urma unei decizii luate joi la nivel european.
A pune o şuncă pe masă pare că va deveni din ce în ce mai scump, în acest an, în contextul în care preţurile la carnea de porc din Europa ating niveluri maxime ale ultimilor şase ani, scrie Financial Times, care notează că fermierii români sunt cei m...
Peste 120.000 de porci au fost sacrificaţi recent în Bulgaria pentru a limita numărul cazurilor de pestă porcină africană, iar în România au fost raportate luna trecută 300 de focare, experţii fiind îngrijoraţi că extinderea epidemiei poate devasta i...
Exporturile de carne au scăzut cu 13.500 de tone în 2018, faţă de anul 2017, din cauza pestei porcine africane, se arată într-un răspuns dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, la o interpelare adresată de către deputatul liberal Sorin Moldovan.
Alimente precum ouăle, carnea de pasăre şi de porc sunt mai ieftine la poarta fermelor din România, comparativ cu media europeană, anunţă ministerul Agriculturii.
Preţul cărnii de porc şi de pasăre a crescut cu 20% în ultimele două săptămâni şi va creşte din nou, cu încă 30-40%, atingând cote alarmante pentru buzunarul românului, avertizează Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine...
Pentru zilele de weekend petrecute acasă, în familie sau cu prietenii, muşchiuleţul de porc în aluat fraged este unul din preparatele care pot strânge toată lumea la masă....
De sărbători, fie că alegeţi să pregătiţi preparate din carne de pasăre, vită sau porc, este important să luaţi toate măsurile pentru a vă asigura că achiziţionaţi un produs proaspăt, de calitate şi care nu vă pune sănătatea în pericol....
Nutriţioniştii spun că putem mânca liniştiţi carne de porc cu condiţia să nu fim cardiaci, să nu fie grasă şi să nu se întâmple zilnic....
Masa de Crăciun nu este completă fără un preparat tradiţional al românilor: cârnaţii de casă. Bucătarii ne oferă câteva secrete pentru un preparat cu adevărat delicios....
Kaufland România a inaugurat primul program naţional pentru carne de porc 100% românească, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă „Ţara Mea” şi cu sprijinul Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură şi al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rura...
Preparatul a apărut din nevoia de a diversifica mâncărurile gătite în familie. Este uşor de pregătit şi necesită puţine ingrediente, fiind consumat, de regulă, toamna....
Doi stomatologi pasionaţi de bucătărie din vestul ţării, Jozsef Frederik (Arad) şi Cosmin Gruiescu (Lugoj), încearcă să dea o altă dimensiune preparatelor culinare. Cei doi reinventează preparatele din carne de porc.
Reţeta pe care ne-o propune bucătarul bănăţean Mihai Uica este complexă şi necesită două feluri de carne: de vacă şi de porc....
Preparatele din carne de porc au devenit o armă în bătălia culturilor care începe să-şi facă simţită prezenţa în Europa, după sosirea valului masiv de migranţi musulmani. După Franţa şi Danemarca, şi Germania iese la atac.
Nu există român care să nu fi mâncat tocăniţă, fie ea de pui, porc sau viţel. Pentru un preparat cu adevărat delicios, există câteva trucuri care fac minuni....
Porcul crescut de români în evul mediu era mic, se îngrăşa greu şi era pe jumătate sălbatic, iar de multe ori păstoritul turmelor de porci ducea la apariţia unor conflicte între vecini. Merită menţionat faptul că în evul mediu, românii creşteau aceea...
Pentru că nu vrem să ne imaginăm sărbătorile fără bucatele tradiţionale pe mese, iată o delicioasă reţetă cu piftie de porc, aşa cum se făcea la bunica acasă.
În România nu este pestă porcină africană, iar produse din carne de porc nu au fost exportate în Elveţia nici în acest an şi nici în 2013. Aşa arată Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), după ce elveţieni...
O reţetă ideală dacă ai musafiri sau dacă vrei să-ţi impresionezi prietenii. Uite paşii pe care trebuie să-i urmezi ca să prepari această ruladă.
Pentru că se apropie Paştele, îţi propunem o reţetă deosebită pe care o poţi servi alături de familia. Gustul cărnii se împleteşte perfect cu gustul legumelor şi aroma vinului alb. Garantăm că rezultatul va fi pe măsura aşteptărilor tale....
Unul dintre cele mai căutate alimente nu mai are clienţi. Producătorii de carne de porc se tem că vor rămâne cu marfa în galantare. Imediat după sărbători, vânzările au scăzut consistent, iar o redresare a situaţiei se aşteaptă abia din luna martie. ...
În perioada ce precede sărbătorile de iarnă se constată şi în Alba o cerere mult mai mare de carne de porc. Preparatele care au la bază acest produs sunt o parte componentă importantă a alimentaţiei din perioada sfârşitului de an. Oferta este variată...
Preţurile la carnea de porc, cel mai căutat produs în această perioadă, îi ţin la distanţă pe slătineni, cel puţin până la acest moment. În afară de fericiţii posesori de asemenea animale “la ţară”, puţini sunt cei care îşi permit să cumpere carne de...
Vechiul obicei al tăiatului porcului a început să se întâlnească tot mai rar în Bistriţa-Năsăud, locul lui Ghiţă fiind luat de carnea la kilogram cumpărată de la carmangerie sau din supermarket. „De vină” pentru asta este tocmai preţul care a ajuns ...
fără imagine
Carnea de porc se va scumpi în perioada următoare, pe fondul creşterii preţurilor la cereale, estimează specialiştii din domeniu. Seceta a dus la reducerea producţiei de plante furajere, care înseamnă 70% din preţul final al cărnii.
Efectuarea examenului trichineloscopic pentru toţi porcii sacrificaţi din gospodăriile populaţiei pentru consumul casnic este absolut obligatorie pentru a nu exista riscul îmbolnăvirii cu trichineloză.
Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare au confiscat în această săptămână 340 de kilograme de carne de porc infestată cu trichineloză în valoare de 2.310 lei. Cei doi porci au fost crescuți în exploatații neprofesionale din Tășnad și Doba....
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, susţine că vor fi organizate „compartimente“ zonale din care se vor putea realiza exporturi de carne de porc. România rămâne dezavantajată în raport cu celelalte ţări din UE la exportul de carne de porc. Vom av...