Cum te asiguri că vei cumpăra carne proaspătă de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum trebuie să arate o carne proapătă.
Cum trebuie să arate o carne proapătă.

De sărbători, fie că alegeţi să pregătiţi preparate din carne de pasăre, vită sau porc, este important să luaţi toate măsurile pentru a vă asigura că achiziţionaţi un produs proaspăt, de calitate şi care nu vă pune sănătatea în pericol.

Se apropie sărbătorile şi achiziţionarea câtorva kilograme de carne prospătă poate fi una din cele mai dificile sarcini. Cu toate că autorităţile cresc numărul controalelor în pieţe şi magazine, comercianţii se depăşesc în inventarea tehnicilor prin care să ascundă provenienţa sau termenul de valabilitate al cărnii.

Reguli de care trebuie ţinut cont atunci când cumpăraţi carne:

Carnea de pasăre

Carnea şi produsele de pasăre ar trebui să se simtă reci la atingere. Nu cumpăraţi produse care nu au fost depozitate la temperaturi corespunzătoare, scrie dougthecook.com

Culoarea pielii de curcan Raw este alb-crem. Culoarea de sub piele ar trebui să fie rozalie.
Produsele cu piele trebuie să fie curăţate de pene, os, cartilaje, tendoane şi vânătăi.

Alegeţi pachetele care sunt înfăşurate strâns şi care nu au perforări. Asiguraţi-vă că ambalajele nu conţin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată. 

Carnea de vită

Alegeţi carnea de vită de o culoare roşu purpuriu. Roşu purpuriu este tipic cărnii de vită ambalată în vid. Odată expusă la oxigen, carnea de vită va căpăta o culoare roşu aprins. Carnea de vită trece printr-o serie de modificări de culoare în timpul perioadei de valabilitate. Aceste schimbări sunt normale. Dacă este vineţie, de nuanţă gri ori de culoare închisă, evitaţi să o achiziţionaţi. De asemenea, evită carnea cu grăsime îngălbenită.

Carnea nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. Carnea în care intră degetele, care e moale, e de proastă calitate.

Carnea de vită tocată poate fi de un roşu aprins la suprafaţă, unde este expusă la oxigen, în timp ce interiorul rămâne roşu purpuriu. După o expunere prelungită la oxigen, aceasta capătă o tentă maro.

Carnea de porc

Alegeţi bucăţi de carne de porc de culoare roz, ferme la atingere, tari, cu fibrele dense, cu grăsime albă sau roz-alb. Mare atenţie şi la miros, acesta fiind unul din principalii indicatori. Este indicat să nu cumpăraţi niciodată carne condimentată sau marinată, acesta fiind modul în care unii comercianţi ascund mirosul cărnii de proastă calitate sau chiar alterată.

În cazul produsului care provine de la porci tineri, carnea este roz-albicioasă şi are o consistenţă moale, în timp ce la porcii bătrani, carnea este de o culoare ceva mai închisă.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite