Stiri despre atentat terorist in franta

  196 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Charlie Hebdo nu va mai publica caricaturi ale profetului Mahomed
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Charlie Hebdo nu va mai publica caricaturi ale profetului Mahomed

  Publicaţia de satiră Charlie Hebdo, a cărei redacţie a fost decimată într-un atac terorist, pe 7 ianuarie, nu va mai publica, de acum înainte, caricaturi ale profetului Mahomed, potrivit lui Laurent Sourisseau, redactor-şef şi publisher la săptămânalul francez, informează washingtonpost.com.

 • Caricaturistul Charlie Hebdo, care l-a desenat pe Mohamed după atacul terorist din Franţa, a demisionat „de durere şi furie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Caricaturistul Charlie Hebdo, care l-a desenat pe Mohamed după atacul terorist din Franţa, a demisionat „de durere şi furie“

  Luni seară, redacţia Charlie Hebdo din Paris, care a fost ţinta unui atentat terorist la începutul anului, în urma căruia au murit 12 persoane, era cuprinsă de durere: caricaturistul-şef care l-a desenat pe Mahomed pe coperta revistei satirice care a fost publicată imediat după atac şi-a dat demisia din cauză că nu a reuşit să facă faţă „durerii şi furiei“, informează „Daily Mail“.

 • Tăcerea morţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tăcerea morţilor

  Între Franţa şi Kenya tăcerea şi diferenţa, sau mai degrabă urletele şi indiferenţa nu au de străbătut decât câteva mii de ani de democraţie. Un secol de ruşine şi câteva specii umane de dezolare. Stupoarea este atât de palpabilă încât cu greu poate fi descrisă...

 • Jurnaliştii Charlie Hebdo se ceartă pe banii câştigaţi după atentatul terorist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnaliştii Charlie Hebdo se ceartă pe banii câştigaţi după atentatul terorist

  În redacţia Charlie Hebdo s-a declanşat o ceartă privind transformarea publicaţiei după atentatul terorist de pe 7 ianuarie, în care au murit 12 membri ai personalului. De la o publicaţie de nişă aflată aproape în colaps financiar, Charlie Hebdo a ajuns o marcă îmbogăţită de tragedie.

 • Dacă nu spuneţi voi, o să spun eu! Care au fost curajoşii din atacul terorist în Franţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă nu spuneţi voi, o să spun eu! Care au fost curajoşii din atacul terorist în Franţa

  M-am abţinut să scriu despre ce s-a întâmplat la Paris, în urmă cu o lună, pentru că orice altceva ar fi fost spus era oarecum de prisos. Se pare că s-a spus tot. Analişti profesionişti sau simpli opinologi au analizat pe toate părţile cele întâmplate. Charlie Hebdo a despărţit apele, iar partizanii au fost la fel de vehemenţi de ambele părţi.

 • Fabule europene. Cu Franţa la
psihanalist
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabule europene. Cu Franţa la psihanalist

  Asist în miez de noapte, în RER B, la o scenă numai bună de analizat pe divanul unui psihanalist. Franţa ar avea nevoie de cîteva şedinţe terapeutice. Atentatele de la Charlie Hebdo şi de la magazinul Hyper Cacher, au zguduit-o, pe bună dreptate, în profunzime. Nenorocirea s-a grefat pe o viaţă politică morocănoasă şi cumva la capătul puterilor. Atentatul a răscolit, de asemenea, în societate, subiecte tabu.

 • Franţa: Atentat
terorist dejucat din întâmplare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Atentat terorist dejucat din întâmplare

  Autorităţile franceze au reuşit la sfârşitul săptămânii trecute dejucarea unui atentat pus la cale de susţinători ai grupării jihadiste Statul Islamic, operaţiunea fiind realizată în urma unei întâmplări norocoase, potrivit RTL.

 • Cum au devenit fraţii Kouachi jihadişti de profesie sub nasul autorităţilor franceze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum au devenit fraţii Kouachi jihadişti de profesie sub nasul autorităţilor franceze

  În anul de după invazia americană din Irak, un tânăr care livra pizza, în vârstă de 22 de ani, n-a mai suportat. Sătul de imaginile cu soldaţii americani care umileau musulmanii în închisoarea Abu Ghraib, a început să plănuiască lupta cu forţele SUA. A studiat un AK-47 pe un website, apoi a luat lecţii de la un bărbat, folosindu-se de o armă desenată pe o bucată de hârtie. Băiatul care livra pizza era Chérif Kouachi.

 • Cristian Ghinea: Flux şi reflux în legislaţia antiteroristă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristian Ghinea: Flux şi reflux în legislaţia antiteroristă

  Abdullah al-Kidd a fost reţinut de FBI în 2003 în calitate de… martor. Al-Kidd e un american convertit la islam, care, după numele ales, fie e fiul unuia pe care îl cheamă Kidd, fie a găsit o formă haioasă de a combina islamul şi filmele cu karate. FBI a folosit o formulă legală ciudată: nici nu l-a arestat oficial, dar nici nu l-a eliberat.

 • Restul e tăcere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Restul e tăcere

  „Nu te naşti djihadist, devii djihadist“: afirmaţia aparţine romancierului franco-algerian Kamel Daoud, într-un articol din hebdomadarul „Le Point“ de la jumătatea lui ianuarie

 • Măsurile antiterorism luate de Franţa după atacul asupra redacţei Charlie Hebdo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măsurile antiterorism luate de Franţa după atacul asupra redacţei Charlie Hebdo

  Serviciile antiteroriste franceze trebuie să urmărească în prezent aproximativ 3.000 de persoane, a declarat miercuri premierul francez Manuel Valls, care a anunţat de asemenea crearea a 2.680 de posturi pentru următorii trei ani, pentru a lupta mai eficient împotriva terorismului, relatează AFP.

 • Noi percheziţii şi arestări în rândul suspecţilor de terorism din Franţa şi Germania. Nivelul de alertă teroristă  a fost crescut în mai multe state
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noi percheziţii şi arestări în rândul suspecţilor de terorism din Franţa şi Germania. Nivelul de alertă teroristă  a fost crescut în mai multe state

  În Franţa, cinci cetăţeni ruşi din Cecenia suspectaţi de pregătirea unor atentate au fost reţinuţi luni seară în sud-estul Franţei, anunţă surse locale, citate de AFP. În Germania poliţiştii au făcut, în această dimineaţă, noi percheziţii în locaţii unde presupuneau că se află lideri islamişti, după cele efectuate la sfârşitul săptămânii trecute, în urma cărora au fost arestate două persoane.