Schimbări la DigiMobil. Operatorul anunţă servicii 4G în banda de 900 MHz şi, în premieră pentru această reţea, servicii de voce în 2G

Schimbări la DigiMobil. Operatorul anunţă servicii 4G în banda de 900 MHz şi, în premieră pentru această reţea, servicii de voce în 2G

FOTO Digi Mobil

Digi Mobil introduce serviciul de date mobile 4G în banda de frecvenţe de 900 MHz, odată cu finalizarea unui proiect derulat cu rezultate optime în judeţul Argeş şi va extinde acoperirea de voce folosind şi standardul 2G (GSM).

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul pilot din Argeş va fi extins gradual în lunile următoare şi în alte zone ale ţării. În paralel cu adoptarea standardului 4G în banda de frecvenţe de 900 MHz, operatorul va utiliza şi tehnologia 2G, astfel încât să permită o acoperire superioară în interiorul clădirilor şi în mediul rural, pentru serviciul de voce, chiar şi pentru telefoane mai vechi. Până acum, serviciul de voce de la DigiMobil era disponibil doar pentru telefoane 3G şi era singurul operator mobil din România care nu oferea serviciul de voce în standard GSM.

În prezent, reţeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5%⃰ din populaţia României, iar reţeaua 4G, dezvoltată până acum în benzile de 2.100 şi 2.600 Mhz, a ajuns la o acoperire de 75% a populaţiei.

Din iunie 2019, Digi Mobil a dobândit noi capabilităţi, prin punerea în funcţiune a primelor staţii de emisie 5G, cea mai avansată tehnologie din domeniul comunicaţiilor electronice mobile, în banda 3.500 Mhz.

Odată cu extinderea standardului 4G în bandă de 900 Mhz, operatorul face un salt pentru a aduce acoperirea de date 4G la nivelul acoperirii de voce.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: