Fitbit adaugă posibilitatea de a monitoriza nivelul de oxigen din sânge cu ajutorul smartwatch-ului

Fitbit adaugă posibilitatea de a monitoriza nivelul de oxigen din sânge cu ajutorul smartwatch-ului

Majoritatea smartwatch-urilor Fitbit (Ionic, Versa, Versa 2) au un senzor SpO2, care poate fi folosit pentru monitorizarea oxigenului din sânge, însă până acum era inactiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimul său update, Fitbit se folsoeşte în sfârşit de acest senzor, introducând o funcţie nouă pentru un număr limitat de utilizatori.

SpO2 este folosit pentru a măsura cât oxigen ai în sânge, valorile normale fiind considerate între 95 şi 100 de procente. Valorile sub 95% pot duce la probleme serioase de sănătate, şi necesită o examinare cât mai rapidă din partea unui medic specialist.

Pentru moment, în aplicaţia Fitbit vor putea fi monitorizate variaţiile de oxigen din sânge în timpul somnului, cu ajutorul unui grafic. În aplicaţie, există şi un mesaj care îţi spune că variaţiile mari pot fi indicii ale unor probleme de respiraţie.

Nu se ştie momentan când va fi disponibilă la nivel global această funcţie, însă senzorul SpO2 există pe Fitbit Ionic, Versa, Versa Lite, Versa 2 şi Charge 3, astfel că cei care au aceste smartwatch-uri sau tracker-ul Charge 3 au mari şanse să primească un update anul acesta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: