Turiştii aduşi în România de mierea şi de gemul "The Art of DAR" au dansat româneşte, au cântat la cimpoi şi au căutat trufe
0Avocatul englez stabilit la Paris, primul cumpărător al produsului exclusivist The Art of DAR (lansat luna trecută în capitala franceză) a venit în România să vadă cine a creat acest produs.
Henry, deţinătorul primului produs The Art of DAR, un englez stabilit în Franţa, a vizitat zilele trecute satul Viscri împreună cu soţia sa pentru câteva zile. Potrivit celor care se ocupă de promovarea produsului, cei doi au participat vineri, 16 noiembrie, la o masă festivă împreună cu echipa Art of DAR, unde au cunoscut atât meşterii care au creat opera de artă dulce, cât şi preparatele, obiceiurile, dansul şi cântecele româneşti.
„Am aşezat Art of DAR în living şi mie îmi transmite o energie pozitivă, de aceea i-am spus soţului meu că vreau să văd unde şi cine a creat acest produs. Ne-am simţit extraordinar în Transilvania, iar în primăvară vom aduce copiii şi nişte prieteni atât aici, în Târnava Mare, cât şi în Valea Barcăului. The Art of DAR este un veritabil ambasador al României", le-a spus soţia avocatului gazdelor ei.
Potrivit gazdelor, englezul a cântat la cimpoi, a recitat poezii şi le-a spus că atunci când au cumpărat produsul au fost atraşi de frumuseţea şi naturaleţea lui şi şi-au propus să vină în 2013 în România, însă soţia i-a spus că vrea să vină acum. "Am descoperit o ţară uimitoare, plină de contraste, cu o energie arhaică, cu peisaje memorabile, oameni primitori, darnici şi produse naturale cu un gust deosebit", a spus el.
În celelalte zile petrecute în Târnava Mare, au mers la vânătoare de trufe, au vizitat cetatea Saschiz şi satele din zonă. Ei s-au declarat interesaţi să promoveze produse româneşti în Franţa şi Marea Britanie.
Reamintim că produsul exclusivis, The Art of DAR a fost lansat în 22 octombrie 2012 la târgul „Global Food Marketplace”– SIAL, Paris, de către Fundaţia ADEPT Transilvania şi AGAPIS, Sălaj, în prezenţa ambasadorului României în Franţa, Bogdan Mazuru.
Unicitatea acestuia se datorează calităţii superioare a produselor: mierea din Valea Barcăului şi gemul, preparat după o reţetă specială a Gerdei Gherghiceanu din Viscri, regiunea Târnava Mare. Aceste zone sunt recunoscute pentru biodiversitate şi pământul curat, fără urmă de îngrăşăminte chimice sau insecticide.
Exclusivismul produsului provine din crearea unui ambalaj special, de cei mai buni meşteşugari locali şi numărului limitat, 1001 de bucaţi pentru fiecare zonă: Târnava Mare şi Valea Barcăului.
The Art of DAR conţine produsul dulce: miere sau gem, recipientul din sticlă argintat, realizat manual şi înseriat, linguriţa de argint cu logo-ul zonei, suportul din stejar lustruit cu ceară de albine.