BAC 2014 Vaslui Eleva de 10 a vasluienilor: "Liceul te pregăteşte pentru maturitate, este important să îţi găseşti identitatea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodora Nebunu, de la Liceul Mihail Kogălniceanu, este singura elevă din municipiul Vaslui care a obţinut 10 pe linie la Bacalaureat 2014.

În judeţul Vaslui, patru eleve au reuşit să promoveze Bacalaureatul cu 10. Alături de Teodora, în topul celor mai buni liceeni se află alte trei eleve- Mihaela Oana Mihăilă şi Elena Neştian, de la Colegiul Codreanu, din Bârlad şi Teodora Elena Vîrlan, de la Colegiul Cuza Vodă Huşi.

“În spatele unei performanţe, munca este foarte importantă, la fel şi motivaţia, dar şi dorinţa de a învăţa. Cel mai important este, însă, să vrei să cunoşti, să ştii cât mai multe.”, ne-a declarat Teodora Nebunu. Cu toate acestea, nu este elevul care să îşi petreacă toată ziua doar cu nasul în cărţi: „Trebuie să îţi faci timp pentru toate, pentru prieteni, pentru film, pentru teatru, pentru club. Important este să ştii să îţi gestionezi timpul”. Cei patru ani de liceu, spune Teodora, au ajutat-o să facă pasul spre maturitate. O preţuieşte în mod deosebit pe profesoara de limba română (Laura Munteanu n.r.) pentru că a ajutat-o să aibă mai multă încredere în ea.

“Cel mai mult, în cei patru ani de liceu, mi-a placut să întâlnesc oameni diferiţi, să pot schimba impresii, să mă schimb ca persoană în functie de cei din jurul meu. Liceul te pregăteşte pentru maturitate şi important este să reuşeşti să îţi găseşti o identitate. Şi să poţi să îţi exprimi opinia, să poţi să o argumentezi, să fii capabil să înţelegi, cum functioneaza lumea. Eu cred că de la oricine poţi învăţa câte ceva. Eu mi-am admirat mult profesorii, care m-au încurajat şi m-au pregătit temeinic întotdeauna. Cred că şi pregătirea în particular tine tot de spiritul autodidact al fiecăruia şi de dorinţa de a aprofunda o materie.”, a declarat, pentru Adevărul, Teodora Nebunu.


Blitz:

Materia preferata?

"Chimia, dar imi place şi limba româna, engleza"

Profesorul care ţi-a influenţat cel mai mult parcursul şcolar?

"Profesoara de română m-a influentat, probabil, cel mai mult, pentru că mi-a dat încredere în mine

 Ultima carte citită?

 "Muntele vrajit, de Thomas Mann"

Muzica preferată?

"Acum imi place mult Alexandrina Hristov, ascult mereu Grammatik, jazz,  îmi place ce au făcut şi cei de la Subcarpaţi."

Descri-o pe Teodora Nebunu într-un singur cuvânt

"Zâmbitoare!"

Un singur mulţumesc, cui i l-ai adresa?

"Acel singur multumesc ar trebui să se împartă între ceilalţi trei membri ai familiei, care m-au ajutat să fiu cu picioarele pe pământ, să fiu sigură de deciziile mele"

Un mesaj pentru viitori absolvenţi?

 "Să facă alegeri cât mai inspirate"

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2014 se vor afişa vineri - 11 iulie, atât la avizierele liceelor, cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei - bacalaureat.edu.ro.

La nivel naţional, 146.000 de elevi au susţinut examenul de Bacalaureat 2014la proba la alegere.

Elevii au putut urmări rezolvarea subiectelor de la geografie şi rezolvarea subiectelor la biologie în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, cea scrisă la alegere a profilului şi a specializării, a avut loc vineri, 4 iulie. 

Adevărul a publicat subiectele  imediat după încheierea examenului, iar rezolvarea subiectelor s-a făcut în direct în cadrul emisiunii Adevărul Live.


Vă mai recomandăm: 

Toate informaţiile despre examenul de Bacaluareat

Modele de subiecte pentru examenul de bacalaureat 

BAC 2013 Rezultate parţiale judeţul Iaşi. Rată de promovare de 67,55%. Iaşiul, primul judeţ din România la note de 10. Patru licee fără niciun elev promovat

Record de neparticipare la Bacalaureat. 2.400 de elevi din judeţul Iaşi nu s-au înscris la examenul de maturitate

VIDEO Cum îi păcălesc profesorii pe elevii slabi să nu dea Bac-ul, ca să crească procentul admişilor. Elev: „Directoarea a zis să dea doar câţiva şi restul la toamnă”

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite