Reţetă delicioasă de toamnă: prazul burduşit cu umplutură de orez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vă propunem o reţetă gustoasă şi consistentă, în care vedeta este celebrul praz oltenesc, reţetă pe care o găsim în cartea de bucate de Sandei Marin.

Ingredinte

1 legătură bună de praz, 1 ceaşcă de orez, 3 linguri unt, sare, piper. Pentru sos: 2 cepe, ½ lingură unt, 1 linguriţă zahăr, 1 lingură bulion sau 4-5 roşii, sare

Mod de preparare:

Se taie pranzul în bucăţi cărora li se scoate miezul. Miezul se toacă mărunt, se înăbuşă cu puţin unt. Separat se prăjeşte uşor orezul în unt, se stinge cu o ceaşcă de apă. Când orezul începe să se umfle, se amestecă cu prazul înăbuşit, se adaugă sare şi piper. Se umplu sulurile de praz şi se pun în cratiţă, cu unt.

Se face un sos din ceapă tocată mărunt şi rumenită, făină, bulion, zahăr şi puţină apă.

Se toarnă deasupra. Se dă la cuptor. Se lasă să fiarbă până scade sosul cât trebuie. Se serveşte fierbinte. Se poate pregăti cu ulei (de post) şi atunci se serveşte rece.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite