Un fost poliţist deschide primul azil privat din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Dobrogeană va avea un centru de îngrijire pentru 40 de persoane, contribuţia asistaţilor fiind de până la 1.000 de lei lunar pentru cazare, masă şi asistenţă medicală. Acesta va deschide oficial luna viitoare pe strada Livezilor

Fost poliţist la Circulaţie, Gabriel Dobrogeanu (37 de ani), patronul Pensiunii Dobrogene dinspre zona Câşliţa s-a gândit să deschidă şi un centru de îngrijire pentru bătrâni, cu o sponsorizare serioasă din partea a doi asociaţi ce ţin să-şi păstreze anonimatul.
 „Nu sunt singurul răspunzător pentru această iniţiativă, mai este vorba de doi asociaţi din cadrul Fundaţiei Dobrogene pe care nu-i intereseaze publicitatea ci doar să asigure sponsorizarea pe un astfel de proiect de asistenţă socială. Eu am venit cu ideea că ar fi bine ca centrul să fie deschis pentru bătrâni şi am pus la dispoziţie spaţiul necesar şi aşa a apărut Casa Dobrogeană“, spune Gabriel.
Cheltuielile pentru o singură persoană ce se va interna în acest centru se ridică, potrivit proprietarilor, la aproximativ 3.000 de lei, din care asistatul va achita 1.000 de lei, restul fiind suportat de fundaţie. „Prin acest demers, membrii fundaţiei îşi doresc să realizeze o activitate umanitară conformă cu crezul lor creştin ortodox. Aceşti bătrâni ne cresc ca pe nişte comori în primii 20 de ani de viaţă şi dacă nu mai este nimeni care să aibă grijă de ei, este o nedreptate totală“, spune Gabriel Dobrogeanu.
Primii doi asistaţi
Gabriel a renunţat la serviciul din Poliţie în urmă cu un an, nemulţumit de nerespectarea condiţiilor de protecţie a poliţiştilor dar şi de politica salarială, respectiv neacordarea sporurilor pentru munca în zilele libere şi sărbătorile legale. A preluat afacerea soţiei la pensiune şi, în prezent, a pus bazele căminului de bătrâni. La ora actuală, la Casa Dobrogeană sunt deja două persoane internate dar pe lista de aşteptare mai sunt zece persoane.
 „Sunt solicitări ale unor persoane cu pensii foarte mici. Condiţia noastră principală de acceptare este ca persoana respectivă să nu fie bolnavă în faza terminală. Este vorba de efectul moral asupra celorlalţi asistaţi. Dar acceptăm cazuri cu Alzheimer sau Parkinson, pentru că avem personal medical corespunzător“, spune Gabriel.
Citiţi mai mult în Adevărul de Seară Tulcea!


Tulcea

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite