Ivan Patzaichin promovează Delta Dunării în Europa, pe Travel Channel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
turism delta dunarii

Cunoscutul sportiv tulcean va fi prezent, la începutul lunii iunie, la Londra, acolo unde va avea loc premiera noului episod din filmul Wild Carpathia, realizat în toamna anului trecut de către cei de la Travel Channel.

Filmările au avut loc la finalul anului 2012, în Delta Dunării. Ivan Patzaichin este cel care, alături de Principesa Margareta, i-a însoţit pe cei opt jurnalişti de la Travel Channel care au filmat cele mai frumoase părţi ale deltei.

Englezii au ajuns prima dată la Crişan, acolo unde au admirat şi au filmat frumuseţile naturii, în zonele mai greu accesibile oricărui turist. Patzaichin a fost de acord să „vândă“ din secretele ascunse de Delta Dunării, un tărâm care ar putea atrage din ce în ce mai mulţi turişti.
Ce i-a cucerit pe cei de la Travel Channel: bălţile din zona deltei, păsările care se adună aici, liniştea cu care te încântă fiecare canal dezvăluit de localnici.

„Cei de la Travel Channel au avut ocazia să vadă un bizon care făcea tumbe în faţa lor. Este un animal pe care foarte rar îl întâlneşti“, a spus Ivan Patzaichin.

Despre Wild Carpathia

Conform Mediafax, episodul „Wild Carpathia - From the Mountains To The Sea“ (De la munţi până la mare va fi o călătorie de la Porţile de Fier până în Delta Dunării, care va include prezentarea unor locuri precum Parcul Naţional Cozia, Parcul Natural Bucegi, Sighişoara şi câteva localităţi din Delta Dunării. Sursa citată a mai precizat că primul episod al miniseriei „Wild Carpathia” a fost lansat în octombrie 2011 şi a fost difuzat la nivel internaţional.

Delta, promovată cu fonduri europene

Amintim faptul că din luna martie, 65 de minidocumentare despre egrete, stârci purpurii, ţestoase, vipere, moruni, stufărişuri şi alte specii şi locuri impresionante din Delta Dunării pot fi accesate online. Este vorba despre filme de promovare a deltei, accesibile gratuit oricărei persoane cu acces la internet. Documentarele au fost realizate cu fonduri europene.

Acestea au fost realizate în cadrul proiectului „Delta Dunarii – paradisul aproape pierdut! Campanie de informare şi conştientizare cu privire la protejarea biodiversitatii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii - Delta Semper”, care a fost implementat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta (ASDD) in perioada 2011 – 2012.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite