FOTO Fotomodelul Cristiana Dima se recuperează miraculos după ce s-a aruncat de la etajul 4 al blocului unde locuia la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara zilei de 15 februarie, de la etajul 4 al unui bloc din Timişoara se arunca în gol Cristiana Dima, model cunoscută ca şi prezentatoare a rubricii Vremea de la un ziar monden. Ea a avut noroc să aterizeze pe pământ şi nu pe beton, în plus a fost preluată rapid şi transportată de urgenţă la spital. Cu traumatisme extrem de grave, ea a ajuns la Casa Austria, Clinica de Politraumatologie a Spitalului Judeţean Timişoara.

Ea s-a recuperat miraculos şi marţi sau miercuri va pleca deja acasă. „A fost un gest pe care îl regret, o scăpare de moment. Nici măcar nu vreau să discut despre aceasta. Niciodată nu mă voi mai gândi măcar să fac acest gest!”, a declarat modela timişoreană, încă internată la Casa Austria. Ea a insistat să contrazică speculaţiile presei care spuneau că ea ar fi făcut acest gest din cauza problemelor în căsnicie. Ea este măritată cu un prosper om de afaceri timişorean. „În ciuda tuturor speculaţiilor presei vreau să vă spun că soţul meu a fost tot timplu alături de mine”, a mai declarat Cristiana Dima.

Medicii aflaţi în echipa care a tratat-o şi efectiv „reparat-o” pe Cristiana sunt uimiţi de rapiditatea cu care aceasta a reuşit să scape de problemele multiple apărute şi să se recupereze. „Cred că e din cauză că sunt optimistă, că sunt tânără, aceasta m-a ajutat ernorm”, a mai declarat Cristiana Dima.

Atât atunci când a sosit la Urgenţe, imediat după saltul în gol, dar maiu ales ulterior, în cadrul operaţiilor de „reparare” medicală şi recuperare, Cristiana a beneficiat de sprijinul medicilor de la Casa Austria.

Dan Negoescu era medic de gardă când a venit pacienta la Casa Austria. „Evenimentul a avut loc pe 15 februarie, pacienta suferise un trumatism sever cu cădere de la o înălţime de aproximativ 12 metri. A fost adusă rapid de un echipaj de intervenţie la Unitatea de Primire Urgenţe şi după un protocol bine stabilit s-au făcut toate investigaţiile şi manevrele de resuscitare a pacientei, a fost diagnosticată şi s-a intervenit la timp. Diagnosticele stabilite au fost grave, per ansamblu, a suferit mai multe leziuni grave”, a spus medicul.

Problemele erau la nivel toracic, pulmonar, a suferit o contuzie pulmonară cu rupturi pulmonare, ambii plămâni erau afectaţi pe o suprafaţă destul de mare. De asemenea, mai avea leziuni la ficat, cu prezenţă de sângerări la nivel hepatic, avea luxaţie de stern, fractură de clavicula, fracturi puternice la bazin, coaste. La nivelul bazinului s-a  înregistrat o leziune gravă ce a produs sângerări masive, dacă nu se intervenea chirurgical, această sângerare ducea la decesul pacientei. „Şansele” de deces erau cam de 50%.

„Pacienta a avut o evoluţie favorabilă, pentru că a ajuns extrem de repede la noi. Pacienta a fost intubată timp de 8 ore. A fost apoi dusă într-un salon intermediar, un salon între terapie intensivă şi un salon normal, unde a fost tratată de către echipa multidisciplinară de la Casa Austria”, a mai declarat doctorul Negoescu.

Cristiana Dima a avut norocul să ajungă la timp în spital, dar şi de o ambiţie extraordinară. La trei săptămâni de la saltul în gol ea a fost operată şi la doar câteva zile, la 20 de zile de la eveniment, ea umbla şi urca scările de una singură. Toate acestea graţie unor operaţii pe bazin care sunt efectuate doar la Casa Austria. De asemenea, norocul a fost de partea ei şi în ceea ce priveşte o leziune pe ficat, internă, de aproximativ 4 centimetri. În cazul acestor probleme în minicavitatea respectivă se adună bilă, ceea ce este o problemă, fie ficatul se recuperează singur şi cavitatea este „reparată” de corp. Chiar dacă leziunea a fost una de dimensiuni chiar mari, surprinzător, aceasta s-a închis singură.

Acum, Cristiana este plină de optimism, s-a recuperat mai rapid decât se aştepta oricine, chiar şi personalul medical care a supravegheat-o. Ea spune că nu ştie dacă va continua cariera din show-business: „Nu ştiu dacă voi continua în acest domeniu. Eu întotdeauna mi-am dorit să am o familie fericită, să fac un copil”, ne-a mai declarat, cu zâmbetul pe buze, Crisitana Dima.

Citeşte şi:

Manechinul care s-a aruncat de la etajul 4 a scăpat cu o fractură de bazin şi o lovitură uşoară la cap

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite