EXCLUSIV Război împotriva chinezilor care au închiriat acvariul din centrul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea de sticlă din centrul Timişoarei pare blestemată la câte probleme a născut
Clădirea de sticlă din centrul Timişoarei pare blestemată la câte probleme a născut

După ce a investit întreaga avere într-o afacere, un chinez s-a trezit înşelat şi batjocorit de proprietarii acvariului din Piaţa Victoriei. I-au fost furate mesele, localul a rămas fără acoperiş şi parchet, iar întregul stoc a dispărut. Paguba totală e de 100.000 de euro, iar chinezul îi bănuieşte de toate relele pe proprietarii acvariului, afacerea sa fiind blestemată.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU FAST-FOOD-UL ŞI PATRONUL AFACERII

Unul dintre cele mai "discutate" clădiri construite în centrul Timişoarei atrage ghinion în rândul chiriaşilor. Un chinez venit în oraş cu gânduri mari, bazându-se că pofta pentru produse fast-food îl va îmbogăţi, a aflat pe propria piele cum e cu mediul de afaceri din oraş. După ce a investit 100 000 de euro în amenajarea "Pandasia", un fast-food modern cu profil chinezesc din clădirea de sticlă, Chen Zhigang a primit în schimb, la propriu... excremente, iar angajaţii lui s-au trezit în stradă. Afaceristul a plătit 18.000 de euro garanţiei, dar s-a trezit, peste noapte, fără acoperiş, fără scaune, mese, inclusiv parchet.

image

Foto: Chen Zhigang spune că a investit în fast-food întreaga sa avere

„„Încă de la dobândirea spaţiului în folosinţă, în nenumărate rânduri, am încercat obţinerea autorizaţiilor de funcţionare necesare unor activităţi de fast-food conform contractului pe care îl aveam pe 5 ani, dar ca răspuns la cererile noastre adresate Primăriei am primit răspuns că nu vom putea obţine aceste autorizaţii până nu demonstrăm că clădirea are autorizaţie de construcţie pentru restaurant. Deşi în repetate rânduri ne-am adresat domnului Dan Azgur (n. r. reprezentantul firmei de la care au închiriat spaţiul) să ne pună la dispoziţie autorizaţia de construcţie şi CF-ul clădirii pentru a obţine aceste autorizaţii deoarece în contract este stipulat faptul că locatorul se obligă să acorde cu bună credinţă locatarului întregul său sprijin ori de câte ori va fi solicitat în vederea obţinerii acestor autorizaţii. Deşi în repetate rânduri i-am semnalat acest grav prejudiciu adus firmei noastre, prin neobţinerea acestor autorizaţii, faptul că nu a luat nicio măsură în rezolvarea acestor solicitări dovedeşte viciul ascuns al contractului respectiv, nedeţinerea de către societatea domnului Azgur Dan a autorizaţiei de construcţie pentru amenajarea restaurantului. La rândul lui, proprietarul, în locul sprijinului, a devenit brutal şi supărat, ameninţându-ne că ne dă afară.", a spus Chen Zhigang.

„Saună" din cauza acoperişului din sticlă

Perioada de vară a fost una dintre cele mai grele pentru afaceristul venit de peste mări şi ţări. Când termometrele arătau că în Timişoara 30 de grade, din cauza acoperişului de sticlă în care se afla localul nu se putea lucra, deoarece temperaturile atingeau şi 45 de grade. Astfel, clienţii cu greu puteau respira, iar de răcorire nici nu putea fi vorba. Proprietarul fast-foodului spune că reprezentanţii Art Srl nu au luat niciun fel de măsură pentru a-şi putea desfăşura activitatea în condiţii optime, deşi în contractul de închiriere se obliga să facă aceste demersuri. În cele trei luni, Pandasia SRL a înregistrat pierderi, astfel că Zhigang nu a putut plăti chiria pe trei luni. În luna octombrie, chinezul a primit o notificare de la Judecătoria Timişoara prin care era înştiinţat că s-a deschis proces împotriva sa, pentru neachitarea la timp a chiriei.

image

Foto: Chinezul bănuieşte că distrugerile se trag de la presiunile făcute pentru obţinerea unei autorizaţii de funcţionare

Le-a scos mobilierul în stradă

"În data de 5 noiembrie, numitul Dan Azgur a intrat în incinta spaţiului noaptea, a luat tot mobilierul şi l-a scos afară. De asemenea, considerăm că este un abuz din partea dânsului deoarece contractul nostru de închiriere nu expirase şi de asemenea, nu avea niciun drept să intre fără acordul nostru. Conform contractului de închiriere ne-am adus mobilierul înapoi şi am continuat să funcţionăm, deşi tot am primit ameninţări prin diferiţi mesageri ai domnului Dan, să eliberăm spaţiul", adaugă Chen Zhigang.

Au rămas fără acoperiş

În luna decembrie, pentru că nu au părăsit acvariul cu sticlă, fast-food-ul a rămas fără acoperiş, iar peste noapte, în local, au apărut excremente. Deoarece nu am cedat nici de data aceasta, firma s-a trezit cu un control din partea protecţiei consumatorului, pentru că în local ploua.

image

Foto: În plină iarnă, proprietarii clădirii au scos bucăţi din acoperiş, iar clienţii au fugit de frig

Lăsaţi fără parchet

Chen Zhigang nu a cedat nici de această dată. În noaptea de 30 decembrie, mai multe persoane a căror identitate nu este cunoscută au intrat în incinta fast-food-ului şi au luat tot mobilierul, aparatura din bucătărie, băutura din bar, rolele martor de la casa de marcat. Nu s-au oprit aici, indivizii scoţând şi parchetul. Într-un singur cuvânt, au devalizat tot localul.

image

Foto: Punctul final al sabotajelor a fost scoaterea parchetului peste noapte

"De fiecare dată când au intrat în incintă şi a încercat prin diverse metode să ne intimideze să plecăm, am chemat poliţia care, din păcate, nu a luat nicio măsură. Prin asta noi înţelegem că domnul Dan Azgur este în măsură să-şi facă singur legile după care să-şi planifice afacerile. De aici şi deducţia noastră că de la bun început domnul Dan Azgur a dorit să ne excrocheze, întrucât nici măcar suma de 18.000 de euro pe care am dat-o de bună credinţă, fără niciun act, nu vrea să ne-o returneze", adaugă afaceristul chinez.

image

Foto: Chen Zhigang condamnă modul în care sunt trataţi afaceriştii străini

În ianuarie 2010, chinezul s-a trezit că nu mai poate intra în Pandasia pentru că yalele de acces au fost schimbate. "În clădirea de sticlă, firma noastră avea atât sediul social, cât şi punctul de lucru. Acum nu mai putem funcţiona deloc" , conchide Chen Zhigang.

Poliţia face cercetari

"Exista mai multe sesizări în lucru, la Secţia 1, făcute de reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Piaţa Operei din Timişoara. Nu putem oferi mai multe amănunte pentru că suntem în cursul cercetarilor" - ne-a declarat Marinela Apostolache, purtător de cuvant al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

Reprezentanţii Art SRL, proprietarii acvariului, spun că instanţa va dovedi că nu sunt vinovaţi de nimic.

Un acvariu în care s-au stârnit valuri

Construcţia a stârnit controverse aprinse în opinia publică, foarte mulţi timişoreni dorind să o vadă demolată. Clădirea din sticlă aflată în Piaţa Operei a iscat mereu discuţii aprinse, atât între reprezentanţii administraţiei, cât şi printre timişorenii de rând, care sunt dezgustaţi de clădirea de sticlă din centrul istoric al Timişoarei. Indiferent de voinţa unora sau altora, clădirea stă trainică în Piaţa Operei şi nimeni nu poate să o clintească. În clădire au funcţionat un restaurant chinezesc, o gelaterie şi încă un restaurant.

Cel care a proiectat clădirea de sticlă din Piaţa Operei este preşedintele Ordinului Arhitecţilor Filiala Timiş, Adrian Ionaşiu. Acesta a gândit o intrare în toaletă, construcţie care să poată fi demolată oricând. Pentru aceasta s-a emis şi autorizaţie, dar proprietarul a construit cu totul altceva.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite