Eveniment important la un liceu din Gorj: a doua absolventă din istoria şcolii a reuşit să promoveze Bacalaureatul
0Eveniment important în cadrul Liceului Tehnologic din comuna gorjeană Turburea. A doua absolventă a unităţii de învăţământ a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat.
Liceul Tehnologic Turburea a fost înfiinţat în anul 2013, iar, anul trecut, prima generaţie de absolvenţi au susţinut examenul de Bacalaureat. Doar o singură candidată a reuşit să promoveze. În acest an, în sesiunea din toamnă, Diana Drăgoescu este cea de-a doua absolventă a liceului care a reuşit să obţină diploma de Bacalaureat. Singura probă la care nu a reuşit să obţină notă de trecere a fost la matematică. În timpul vacanţei, Diana s-a pregătit cu sora ei mai mare, masterandă la o facultate din Timişoara, şi, în final, a reuşit să promoveze.
„Am picat prima dată la matematică i am dat a doua oară. Am învăţat în timpul vacanţei mai mult. Am făcut pregătire şi m-a ajutat şi sora mea“,
povesteşte Diana Drăgoescu, cea de-a doua absolventă a Liceului Tehnologic Turburea, care a reuşit să promoveze Bacalaureatul. Aceasta vrea să-şi urmeze sora în Timişoara şi va urma Facultatea de Ştiinţe Economice.
Profesorii nu îşi reproşează nimic

Profesorii de la Liceul Tehnologic nu au nimic să-şi reproşeze în privinţa numărului mic de absolvenţi care au promovat Bacalaureatul. „Efortul nu trebuie să vină doar din partea profesorului. Elevii trebuie să depună mai mult efort şi să trateze cu seriozitate acest examen. Este foarte greu să iei un elev de nota 4 şi să-l faci de nota 6 minim“, a precizat Simona Cocoranu, profesor.
Vor funcţiona doar clase de învăţământ profesional
Gheorghe Benegui, directorul Liceul Tehnologic Turburea, a precizat că s-a renunţat din acest an de învăţământ la clasele de liceu şi va funcţiona doar învăţământul profesional: „La sesiunea din toamnă s-au înscris doar zece elevi, dar, între timp, patru au plecat în străinătate şi numai şase au susţinut Bacalaureat. Este ultimul liceu înfiinţat în judeţul Gorj şi a avut ca scop migrarea elevilor către judeţul vecin, Dolj. Din acest an şcolar nu vor funcţiona decât clase de învăţământ profesional şi seral. Copiii buni tot la oraş pleacă să înveţe. Veneau la liceu pentru că nu aveau altă posibilitate, deoarece nu existau clase de învăţământ profesional“.