O pensiune cu centru de echitaţie din Dâmboviţa, una dintre cele mai „Eco-friendly Location“ din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caii Pensiunii Potcoava. FOTO: Fcebook
Caii Pensiunii Potcoava. FOTO: Fcebook

Patronul pensiunii este un bucureştean, pe numele său Ionuţ Popescu. El se visa prezentator de televiziune, dar nu a lucrat deloc în presă, deşi a terminat Facultatea de Jurnalism. A investit bani, mulţi, într-un centru de echitaţie la care vin români din toate colţurile ţării.

Pensiunea „Potcoava”, construită în 2015 în comuna dâmboviţeană Runcu, a reuşit să se claseze pe locul 2 la categoria „Best Green and Eco-friendly Location” în cadrul Top Hotel Awards 2022. 

Pasionat de calculatoare, Ionuţ Popescu s-a specializat în domeniul IT, dar şi în vânzări. 

Programul extrem de încărcat l-a făcut să fugă de agitaţia din Capitală, chiar dacă avea un venit mult peste medie, şi a investit 500.000 de euro într-un domeniu pe care nu îl cunoştea deloc: turismul. 

„Mi-am dorit să fac şi altceva. Lucram foarte mult, ca în corporaţii, de luni până duminică. Dacă nu eram în tren, eram în avion şi tot aşa. Bani câştigam foarte bine, dar nu prea aveam timp de nimic, nu era viaţă”, spune Ionuţ Popescu.

Centrul Potcoava a atrage câteva mii de turişti anual şi a ajuns la o cifră de afaceri de peste 1,6 milioane de lei. 

Centrul de echitaţie are 17 cai din rasa Haflinger şi trei ponei şi este deja cunoscut în rândul iubitorilor de cai, precum şi a celor care iubesc să fie aproape de natură. 

În plus, familiile cu copii sunt din ce în ce mai prezente la diversele tabere tematice care au loc aici, precum şi pentru a petrece o după-amiază sau un weekend departe de agitaţia oraşului.

potcoava runcu

Sursa: Potcoava / Facebook 

image

Sursa: Potcoava / Facebook 

Centrul se află în nordul judeţului Dâmboviţa, la poalele munţilor Leaota, în comuna Runcu, la 37 de kilometri de Târgovişte, 40 de kilometri de Sinaia, 87 de kilometri de Ploieşti, 85 de kilometri de Braşov, 120 de kilometri de Piteşti şi 120 de kilometri de Bucureşti.

 Vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Secretul celui mai gustos bulz, dezvăluit la Răvăşitul Oilor, în Runcu

  

Imagine indisponibilă
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite