Cele mai frumoase cabane din Dâmboviţa. Locurile în care te încarci cu energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase cabane din Dâmboviţa. Locurile în care te încarci cu energie.Foto: Pensiunea Valea Şipotului
Cele mai frumoase cabane din Dâmboviţa. Locurile în care te încarci cu energie.Foto: Pensiunea Valea Şipotului

Judeţul Dâmboviţa nu duce lipsă de cabane frumoase, iar multe dintre ele şi-au păstrat farmecul de altădată. Cele mai frumoase cabane din Dâmboviţa sunt situate în zone pitoreşti, în care te încarci de energie şi sănătate. Printre ele amintim Cabanele Bolboci, Ferma, Valea Şipotului sau Plaiul Domnesc.

BOLBOCI

Cabana Bolboci este construită între anii 1926-1928 cu ajutorul fraţilor Schill care exploatau pădurile de brazi din Valea Ialomiţei. A fost construită în interes turistic. Iniţial cabana este construită din lemn şi acoperită cu şindrilă. Cazarea se făcea numai pe perioada verilor pentru că nu avea soba. În anul 1971 este acoperită cu tablă şi încălzită pentru a primi turişti şi pe perioadă iernii. 

BOLBOCI

Cabana Bolboci are 42 de locuri de cazare împărţite în 2 corpuri. Corpul 1 (cabană mică, nouă) are 4 camere duble şi un duplex, cu TV, baie, privelişte către lac, încălzire centrală. Corpul 2 (cabană mare, renovată în 2008) are 3 camere duble, o cameră cu pat dublu, o cameră cu 3 pături, 2 camere cu 4 pături, 1 dormitor comun cu 8 pături, deservite de 4 băi (2 la parter, 2 la etaj). 

BOLBOCI

Există şi un salon-restaurant cu o capacitate 50 locuri, bar, bucătărie, terasă în aer liber cu o capacitate de 60 locuri, se pot servi meşe copioase, pregătite numai din produse naturale şi din gospodăria proprie a cabanei Bolboci. 

„FERMA“, pensiunea de cinci stele din Dâmbo viţa, unde se mânâncă direct din gospodăria proprie

Puţine sunt pensiunile din ţară unde turiştii pot mânca bucate tradiţionale, ca la mama acasă, direct din gospodăria proprie. Astăzi vă prezentăm una dintre ele, pensiunea „Ferma”, în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România” - o campanie „Adevărul”.

FERMA

Pensiunea Ferma este o oază de linişte la numai câteva zeci de minute depărtare de tumultul şi zgomotul din mediul urban. „Ferma” se află în comuna dâmboviţeană Moroieni, la 18 kilometri de oraşul Sinaia şi 120 de km de Bucureşti. Aceasta poate fi accesată direct de pe DN 71, venind dinspre Târgovişte. Fiecare cameră este decorată diferit. 

Nume predestinat

FERMA

„Noi am ales acest nume. Aveam casa veche aici, de 15 ani. Era un loc cunoscut peste tot în sat, drept „la fermă”. Având aminale şi de toate cele aici, am zis că e cel mai protrivit nume şi aşa a şi rămas. Noi ne bazăm pe agroturism, evident. Cine vrea, poate participa la treburile gospodăreşti. Sunt copii care fac curat la găini sau unde vor ei în curte. Am avut chiar un medic urolog care mi-a cerut să îl las să mulg vaca, pentru că îşi dorea de mult, dar nu a avut unde. A muls vaca. Sunt ponei car pot fi călăriţi”, ne-a spus Mirela Velişcu, administratorul pensiunii.

VALEA SIPOTULUI MOROEINI

Valea Şipotului este o oază de linişte, locul de refugiu în mijlocul naturii, atunci când simţiţi nevoia unei infuzii de aer curăţ, optimism şi bună dispoziţie. 

  

Valea Şipotului este amplasată într-o locaţie de excepţie, înconjurată de pomi fructiferi, păduri de brad şi fag, şi ape limpezi de munte. Designul clădirii ţine cont de specificul zonei, şi armonizează cu peisajul, iar animalele şi păsările de la fermă întregesc un tablou în care natură este în prim-plan. 

VALEA SIPOTULUI

  

Pensiunea este alcătuită din 14 camere, dintre care 11 camere duble, o cameră dublă deluxe şi 2 apartamente. Fiecare dintre acestea dispune de mobilier şi dotări moderne, televizor LCD, televiziune prin satelit, mini-bar, acces internet, uscător de păr şi terasă ce oferă o privelişte de invidiat. 

  

Restaurantul şi terasa vin în întâmpinarea dumneavoastră cu un meniu diversificat, iar echipa de bucătari este mereu pregătită pentru a satisface cele mai exigente gusturi. 

  

De asemenea, pensiunea dispune de o sală de conferinţe, sală de jocuri, sală de fitness, şi numeroase alte forme de agrement.  

PLAIUL DOMNESC RUNCU

Pe plaiul haiducilor de altădată, lângă vechiul drum al carelor domneşti care treceau hotarul din Ţara Românească în Transilvania prin culoarul Rucar-Bran, la doar 6 km de Fieni, tronează două locaţii de vacanţă, că nişte comori dosite bine de agitaţie, pensiunile Plaiul Domnesc. 

Ridicat pe o pantă de deal complexul Plaiul Domnesc domină totul în jur. În faţă, dincolo de şosea,curg repezi apele râului Ialomicioara de vest ideal pentru a face plaje şi care încânta cu clipocitul lui nopţile dulci de vară. 

Plaiul Domnesc

Pensiunea Plaiul Domnesc are o capacitate de 32 locuri repartizate în 5 camere şi 2 apartamente, în timp ce pensiunea Biabca are 16 locuri repartizate în 8 camere duble. 

Camerele dispun de mobilier modern îmbinare armonios cu elemente rustice, TV, internet, racordat la antenă, grup sanitar propriu, încălzire centrală. Cele două pensiuni dispun de spaţii generoase de servire a mesei, în care se pot organiza de asemenea conferinţe sau întâlniri de afaceri. 

Pensiunea Plaiul Domnesc atrage prin stilul rustic în care a fost construită şi decorata. Această dispune de o cramă în care voia bună şi mâncarea tradiţională se împletesc.  

Plaiul Domnesc

Bucătăria tradiţională poate fi pusă la dispoziţia clienţilor, însă se poate servi masă şi în regim a la carte. 

În zonă se pot face trasee mai scurte spre “Poiana Băjeni”, “Masa Hoâilor”, “Moara Dracului” şi “Stâna Domnească’.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite